Petter Nilsson(SD)

Svensk-Palestinskt firande av Hamas attacker på Israel!

Det palestinska firandet i Sverige efter Hamas attacker på Israel är avskyvärt.

Samtidigt tycks det inte uppmärksammats nämnvärt medialt. Doku har gjort ett löp i ämnet. De lyfter bland annat de svensk-palestinier som möttes upp på Gustav Adolfs torg i Helsingborg och bar flaggor och firande dödandet, kidnappandet och lemlestningarna terrorister i Hamas utfört mot Israel.
Kommentarerna Doku lyfter som förekommit i Sociala medier är fruktansvärda.

Såg att Pontus Persson (SD), uppmärksammat och kommenterat agerandet från en lokal Socialdemokratisk politiker vid namn Mahmoud Chininou(S) på följande vis:

Ofta har ens argument bemötts av retoriska tillgrepp av Socialdemokraterna. Genom åren har man blivit delgiven diverse invektiv. Främst tillmälen som slutar med -fientlig, eller -ist.
Jag ska formulera mig följande: Socialdemokraterna har problem med sin inställning kring Palestina-Israel.

Etiketter: , , , , , , , ,

33 kommentarer

 1. Leif

  Jobbigt att behöva stödja Israel när inte ens deras högerregering vill ha med er att göra? Någon som kan gissa varför?

 2. Marko

  Vänstern har jagat nazister i decennier och nu när gatorna är fulla med judehatare som hyllar brutal slakt av hundratals oskyldiga och skriker ut sitt hat mot judar så ignoreras det.
  Största fokus verkar vara att inte dra in bistånd till Palestina, Palestina som inte ens kan ta avstånd.
  Ta tillbaka erkännandet och anhåll alla antisemiter för hets mot folkgrupp.

  Tittar man sen på kommentarer till S avståndstagande av detta så får man en väldigt obehaglig bild av deras väljarbas.

  • Kim

   ”Vänstern har jagat nazister i decennier” – ja, det var ju tråkigt. Varför har inte du velat göra det?

   I övrigt håller jag med dig om haltandet i resonemanget kring de som vill skydda judar, men samtidigt inte KRAFTIGT tar avstånd från grupperingar som faktiskt förföljer judar eller inte vill ta avstånd från hatet. Men det hur ju funnits i många partifärger. Ja … utom de som då är emot allt och bara gnäller på alla andra isf att få något gjort.

   • Marko

    Om man ägnar decennier åt att jaga nazister men låter uppenbara judehatare ta över hela städer och driva judarna därifrån så är själva jakten en fasad.
    Man bryr sig inte om resultat.
    Allt är ett politiskt maktspel, stora förlorare är som alltid befolkningen
    Tyvärr är merparten lättlurade och hjärntvättade.

    • Kim

     ”Tyvärr är merparten lättlurade och hjärntvättade.”
     Ja, men det kan ju vara skönt att känna att du inte är ensam.

 3. Marko

  Ser massa likes med kopplingar till universitet och rädda barnen.
  Om nu någon inte var medveten om vilka åsikter som gäller där numera.

   • Marko

    Du är fan en komplett idiot.
    Hundratals människor är brutalt slaktade, minst 260 oskyldiga bara på en festival.
    Fy fan vad humanistiskt att gilla inlägg som förminskar och relativiserar detta dagen efter.
    Du är ju helt sjuk i huvudet

    • Mique

     Den första och den sista meningen, kan du skriva in i ditt CV, dessa två meningar beskriver dig på ett alldeles utmärkt vis!

     • Marko

      Rasisttrollet som hatar svenskar hoppar såklart in och försvarar förminskning av massmord på judar.
      Fint team ni är.

     • Kim

      Marko – så du blir stött då någon använder dina uttryck om dig. Läs nedan om vilken nivå det håller. Mellanstadiet kanske var att skarva uppåt …

      Och att dra rasistkortet…. Trodde du inte tyckte om att det används, men där ser man hur lätt du har att hålla reda på saker. Nöjd över den nivå du håller?

      Än en gång – exakt vad är det som får dig att komma med påståenden som ” hatar svenskar hoppar såklart in och försvarar förminskning av massmord på judar!” Normalbegåvade har väldigt svårt att hitta var någon förminskat den vidriga handlingen och det är omöjligt att hitta något som tyder på att det finns ett svenskhat. (Fö ett uttryck som flitigt används av NMR med systerorganisationer. Tillhör du dem?) Men för att se ditt haltande resonemang bör man kanske ha klarat mellanstadiet. Då lär man sig fö även skillnaden mellan Frankrikes och Rysslands flagga … Kan vara svårt för vissa.

    • Kim

     Lika saklig som vanligt. Jobbigt att aldrig ha något att komma med i sak?
     Ja, det är oförlåtligt det Hamas gjort. Och du håller fast vid att kunskap och humanism är hemskt.

     • Marko

      Jag var väldigt saklig och ditt svar visar att jag hade rätt.
      Du står dessutom fast vid att du är ett svin som stör för att förminska död med 4 ggr fler döda än Utöya och flest civila judar dödade sen förintelsen.

     • Kim

      Marko
      Så du uppfattar det som ”sakligt” att göra som du brukar, dvs vräka ur dig påståenden utan underlag. Om någon påpekar det eller ställer frågor kring dina icke underbyggda påstående gör du alltid samma sak.
      1. Vräker ur dig öknamn
      2. Kommer med påståenden att någon annan har en åsikt som denne aldrig uttryckt. När någon frågar vad du bygger dina osakliga påståenden på upprepas ursprunget samt 1 och 2.

      För de flesta är det ett beteende som tillhör mellanstadiet. Man försöker retas med öknamn och kommer med ”sakliga påståenden” i stil med ”min pappa är starkare än din pappa”. De flesta andra växer dock ifrån det.
      Inser du hur det ser ut då du om och om igen upprepar beteendet?

      Jag ger dig chansen igen – varför anser du att jag ”stör för att förminska död med 4 ggr fler döda än Utöya och flest civila judar dödade sen förintelsen”. Exakt vilket påstående som jag skrivit är det som du inte förstått? Och kan du förmedla det utan att göra som du brukar?

 4. brorson

  Polisen (glöm inte att Thormberg fortfarande är rikspolischef) skyller på att man inte har hittat arrangrerna, när Hamas-amhängare utan att ens ha begärt tillstånd, arrangerar demonstrationer i form av bilkorteger, med palestinska flaggor och ett evinnerligt tutande. Polisen hade ställt upp med full styrka (som vid Momikas koranbränningar?) utan att gripa någon. .l Inte för att jag har några som helst sympatier med Greta och hennes klimathuliganer. Men är det likhet inför lagen, när polisen avbryter deras aktioner och bär bort dem från platsen för att de har hindrat trafiken och de åtalas för ohörsamhet mot ordningsmakten?

  Skillnaden? Klimat-huliganerna (åtminstone de flesta) är svenskar, som själva tror att de räddar liv med sina olagliga aktioner), medan bil-huliganerna är utlänningar, som hyllar massmord på israeliska judar. Det som är straffbart för svenskar att göra i Sverige, är tillåtet för utlänningar, som kanske inte ens har rätt att vistas i Sverige, Naturligtvis borde Momika, som är en utlänning, som har ljutit sig till flyktingstatuse, ha nekats tillstånd och utvisats. Bilkaravanerna borde ha stoppatsoch förarfnafråntagits körkorten . om de haft sådana. De medåkande huliganerna, som demonsrerade sittande ib bilarna,. borde ha berordrats kliva ur och gå hem. Och åtalats för ohörsamhet mot ordningsmakten om de vägrat. Bilarna borde ha beslagtagits, om de ägdes av förarna eller lånats ut av sina ägare.

  Angåemde koranbränningarna,. så borde Thornberg åtalas för grovt tjänstefel för att han låtit detta ske.Det står inte uttryckligen i någon lag att tillstånd inte får nekas p.g.a personalbrist hos polisen, utan det är (om någon sådan bestämmelse ö.h.t. finns polisens egna föreskrifter – som polisledningen själv har själv har rådighet över. Sanningen är ju att med tillräckligt många poiiser på plats (tusentals om så behövs) minimeras risken för ordningsstörningar.

  Thornberg har givit Momika bestämmanderätt över fördelningen av polisresurser mellan olika uppgifter. Dessutom samma person hur många gånger som helst. Uppgiften att skydda liv, som borde gå före allt annat,. har åsidosatts. Utvisningen av personer. som saknar rätt att vistas i Sverfge, borde också vara en höprioriterad uppgift. Inte bara för polisen utan för hela den offentliga sektorn.

  Sverige ska inte vara ett slagfält för andra länders interna konflikter. Den, som gör så, bör få sina eventuella uppehållstillstånd återkallade. Utan en tanke på vilka säkerhetsrisker, de härigenom har skapat mot Sverige, har svenska politiker delat ut svenska medborgarskap till statlösa palestiner, utan att dessa dessförinnan behövt ha en prövotid i form av tillfälliga eller ens permanenta uppehållstillstånd.

 5. Jonsson

  Ja, det är avskyvärt.
  Magdalena Andersson ljög helt obehindrat i gårdagens tv-debatt. När hon försvarade riksdags- och utskottsledamoten som varit på Hamas konferens. Han bekämpar Hamas, påstod hon.
  Andersson ville heller inte dra tillbaka Wallströms erkännande av Palestina.
  Hon tyckte dock att Abbas måste fördöma Hamas nu.
  Abbas som på senare tid varit i blåsväder efter Hitleruttalanden, vilket föranledde Frankrike att vilja återkalla hans utmärkelse. Abbas har uttryckt stöd för anfallet på Israel, han kallar det försvar.
  Palestina är en stat? Därmed handlar det om ett brott mot folkrätten, inte terrorism?
  Socialdemokraterna har näppeligen ändrat uppfattning i Israel-Palestinakonflikten, de är emot Israel. 1968 gäller än.
  Det visade även Strandhäll i helgen, då hon försökte flytta fokus till nazister. Ämnet är tabu för S, man vill inte förlora fler väljare.
  Ett val i Palestina, innebär förmodligen seger för Hamas.
  Socialdemokraterna, suck… på fel sida om framtiden.

 6. Marko

  Här har vi en som helt korrekt får lämna sitt uppdrag efter stöd till slaktande terroristdjuren.
  https://nyheteridag.se/politiker-lamnar-m-och-sina-uppdrag-efter-stodet-till-hamasterrorn/

  Likadant bör ske med den som skrivit länkat inlägg ovan samt dom som gillat det.

  Dom i detta forum som oxå visat sitt stöd för terroristerna lär i vanlig ordning klaga på källan, inte innehåll.
  Av någon märklig anledning ser jag inget publicerat om detta i MSM.
  Men man är fri att kolla upp själv att deras terroristsympatisörkompis har fått lämna.

 7. Drutten

  Varken Hans Lindberg Andreas Lundgren eller någon annan S har ännu på sin blogg fördömt terrorattacken mot Israel ännu. Varför inte?

  • Marko

   Dom väntar på order från Sveavägen.
   Ingen sosse gör något på egen hand.
   Sveavägen håller 7 sin tur på och tar fram en strategi där man både kan fördöma och inte fördöma för ett behålla alla Hamas anhängare i väljarbasen

 8. brorson

  Enligt media ”öppnar” (vad betyder det?)SD för att gängkriminella ska kunna frihetsberövas redan innan de har begått brott. I praktiken torde det innebära att ett antal yrkeskriminella, som redan har begått massor med brott, som de antingen redan har avtjänat straff för eller inte har dömts för (utredning pågår), kan frihetsberövas innan de har hunnit begå ett nytt brott. Jag vill påminna om att även ett misslyckat försök att begå ett grovt brott, samt förberedelsesamt anstiftan och stämpling till grovt brott, i sig är ett brott, även om det avsedda brottet inte har kommit till utförande. Med anstiftan menas förmå någon annan att begå brott. Med stämpling menas överenskommelse med någon annan att begå brott tillsammans.

  Det finns alltså redan enligt svensk lag goda möjligheter att frihetsberöva och straffa någon redan innan det avsedda brottet har skett. Vad ’r då nytt med Åkessons utspel?.Ja, det är ju inte alltid som stämpling, anstiftan,. förberedelse eller försök kommit till rättsväsendets kännedom, eller om så skett, dessa brott hunnit utredas. När man tar del av medias rapportering, får man intrycket att polisoen dröjer med att förhindra ett mord, som förväntas ske, tills mordet har skett. Men om någon undrar om ett förebyggande frihetsberövande innan det finns grund för åtal är förenligt med mänskliga rättigheter, vill jag citera ur Europakonventionen till skydd för de mänskliga rättigheterna, artikel 5:

  1. Var och en har rätt till frihet och personlig säkerhet. Ingen får
  berövas friheten utom i följande fall och i den ordning som lagen
  föreskriver:
  (- – – )
  c) när någon är lagligen arresterad eller på annat sätt berövad friheten för att ställas inför behörig rättslig myndighet såsom skäligen misstänkt för att ha begått ett brott, eller när det skäligen anses nödvändigt att hindra honom från att begå ett brott eller att undkomma efter att
  ha gjort detta.”

  Det är uppenbart att den svenska lagen måste kompletteras med det som står i Europakonventionen, art. 5 :1d.

  Det är ockkså denna passus i konventionen, som jag har stött mitt förslag om förvaring på SOM EN EXTRA PÅFÖLJD EFTER AVTJÄNAT FÄNGELSESTRAFF (för de redan begångna brotten) FÖR SÄRSKILT FARLIGA ÅTERFALLSFÖRBRYTARE SOM KAN BEFARAS BEGÅ NYA BROTT AV ALLVARLIGT SLAG.

  Som exempel på särskilt farliga återfallsförbrytare kan nämnas män, som misshandlar kvinnor, och slår hårdare varje gång tills någon dör. Brott mot kvinnor, och att kvinnor måste skyddas, har på något konstigt sätt kommit i skymundan för gängkriminaliteten. där de flesta offren är män. Medan detta mitt förslag handlar om långvarig inlåsning av brottslingar som vanligen agerar ensamma, handlar det nu om en mer tillfällig inlåsning av gängkriminella.

  F.ö.tycker jag att det är märkligt att den svenska lagstiftaren i så ringa grad ar utnyttjat de möjligheter som finns ei Europarätten för att skydda medborgarna mot brott. Det är som om bara brottslingarna, men inte de potentiella brottsoffren ska ha mänskliga rättigheter i Sverige.

  l

 9. Bättre förr

  Jag drar mig åter till minnes finnarnas fred med ryssarna under WW2. Finnarna valde att ge upp mot ett land med större militära resurser, för att undvika allt för stora förluster för civilbefolkningen, särskilt barn, kvinnor och äldre mm. Barnen skickades till Sverige för att besparas ett stort lidande i ett land som senare också blev fattigt på grund av kriget, men också det stora krigsskadestånd som ryssarna krävde. Men, det gick ändå rätt bra för finnarna sett på lång sikt. Man hade också kunnat fortsätta strida i nån sorts gerillakrig, och använda barnen som soldater i stället. Men det hade nog varit sämre inför framtiden.
  Hamas väljer att fortsätta kriga, som det verkar, hur länge som helst. Man skonar inte barn, kvinnor och äldre, även om de kommer från andra demokratier i väst. Man använder även sina egna barn för att med stenkastning mm provocera Israel, och föräldrarna verkar ha lätt för att tro på härskarnas löften om att barnen blir hjältar när de kommer till himlen om de skulle träffas av kulor från någon israelisk soldat eller polis. Men innevånarna i gasa verkar gå en sämre framtid tillmötes än den finska befolkningen efter WW2. Och barnen på den palestinska sida få lära sig tidigt i skolan att hata israeler. Kan religionen ha en betydelse?
  Konflikten i Nordirland har ju en viss religiös underton, men den har inte spritt sig från Nordirland över världen. Konflikten sägs också gynnas av att det finns delar av befolkningen på bägge sidor som har byggt lokala maktstrukturer som behöver kriget för att behålla sin makt på bägge sidor, så man anser sig behöva en konflikt för att behålla sin makt . Så? Kanske behöver Hamas kriget och religionen för att behålla makten över folket?

 10. brorson

  Ytterligare utspel från SD är att svenskt medborgarskap ska kunna återkallas samt att utlänningar, som åker runt i bilkaravaner med palestinska flaggor ska utvisas.

  Jag vidhåller att rätten till flera medborgarskap avskaffas för den som är eller vill bli svensk medborgare. Detta innebär att den, som vill bli svensk medborgare, måste avstå från sitt utländska medborgarskap. Om det andra landet inte går med på det, ska han i stället ha permanent uppehållstillstånd, PUT) förutsatt att han i övrigt uppfyller kraven för svenskt.

  Den, som redan har svenskt medborgarskap + ett eller flera utländska, får välja mellan att behålla sitt svenska medborgarskap och avstå från sina utländska ELLER behälla alla sina utlänsdska och byta sitt svenska medborgarskap mot PUT.

  Jag anser vidare att ingen ska utsättas för formellt eller informellt tvång att bli svensk medborgare bara för att hon / han vistas i Sverige .Därför ska ingen, som väljer medborgarskap ha fler eller bättre förmåner än den, som bott lika länge i Sverige, mem har PUT. Utlänningar, som inte ens själva vill bli svenska medborgare (varfr de inte vill är deras ensak) ska inte bli det. Skillnaden mellanmedbnorgarskap och PUT är att den, som har PUT kan utvisas, om han begår brott. Samt att den som har PUT, men varaktigt bosätter sig i ett annat land, mister rätten att återvända till Sverige, Men kan naturligtvis som alla andra ansökas om turistvisum eller någon annan form av uppehållstillstånd,

  Varje svensk medborgare, som har den åsikten, ska ha rätt att i tal eller skrift uttrycka sympati för Hamas´avskyvärda våldshandlingar., Det måste förbli en del av yttrandefriheten. Men det är också en anledning till kritik mot att svenska medborgarskap har delats ut alltför lättvindigt. Frågan om yttrandefrihetens grähser är, som jag skrivit tidigare, enfråga om VAD som sägs, HUR det sägs och av VEM det sägs. Det är i praktiken omöjligt att förbjuda och hindra utlänningar, som kanske inte ens bor i Sverige, att hylla Hamas i radio-. och TV, som kan höras eller sses i Sverige.

  Men om man uttrycker samma åsikter genom att åka runt i bilkarfavaner med palestisnka flaggor. dessutom utan tillstånd, – och dessutom släpper ut en massa kodioxid helt i onödan- ska man straffas för förargelseväckande beteende. Och utvisas om man inte är svensk medborgare.

  Finns ingen som blir förargad över dessa helt onödiga CO2-utsläpp? Det är en skandal att den svenska medborgaren Greta Thunberg straffas för sina i.o.f.s både olagliga och stolliga klimataktioner, när dessa utländska huliganer får hålls Likhet inför lagen?

  Greta har naturligtvis rätt att säga vad hon tycker och tror om klimatet. Som svensk medborgare inte bara tal och skrift, utan även på andre lagliga sätt,

 11. Drutten

  S politikern Jamal Al Hajj poserar under Hamas flaggor och frotterar sig med dess sympatisörer. S toppen vägrar ta avstånd från den mannen och då förstår man att det handlar om röster i nästa valrörelse.

 12. brorson

  Och hur var det med Israels rätt att försvara sig? Nu anklagas Israel för Hamas´ våldsdåd. Hamas har inte bara tagit hundratals israeler som gisslan. Denna avskyvärda terrororganisation har även tagit 2 miljoner palestinier i Gaza som gisslan, som de använder som mänskliga sköldar. Hur ska Israel kunna försvara sig utan att slå ut Hamas´ militära installationer i flervåningshus i Gaza. Bra uträknat av Hamas. Det ska se ut som urskiljningslöst dödande av civila .Och denna strategi hyllas på svenska gator.

  Israel kritiseras också för blockad mot Gaza och beskylls för att svälta ut Gaza-borna. Men vad ingen av dessa hycklare, som stödjer Hamas, inte säger, är att om Israel ockuperar Gaza ,blir Israel skyldigt – som ockupationsmakt – försörja Gaza-borna med förnödenheter. Det behövs inga ”ship to Gaza” eller andra sätt att bryta blockaden, Som Hamas-anhängare (bl.a. svenska vänsterkativister) tidigare ägnat sig åt. Vad som behövs är att Hamas lämnar Gaza.

  Vi ser nu resultatet av ”ship to Gaza” förra gången Hamas startade krig. Fortsatt krigstillstånd under humanitetens täckmantel. Jag brukar inte stödja Biden, men den här gången gör jag det, när han förordar en humanitär korridor UT UR Gaza, när hycklarna vill bryta blockaden mede en ”humanitär korridor” in i Gaza.

 13. Marko

  Läser idag att Jamal El-Haj som enligt den upprepande lögnaren Magdalena Andersson ägnat sitt liv åt att kämpa mot Hamas 2004
  var på en sorgeceremoni för Hamas-ledaren Sheikh Yassin.

  • Jonsson

   Strandhälls och Hultqvists kompis. Har ägnat timeouten åt att skriva motion, inlämnad dagarna innan Hamas anfall på Israel.
   Strandhäll mycket nervös nu. Dags ta timeout?

   Magdalena Andersson kan lugnt fortsätta att slira på frågan om godkännandet av Palestina, El-Hajj, antisemitism och antisionism, medmera. Det är inte hennes ansvar, vad som sker borta i Israel. Det är nån annans problem.
   Det är inte, och har inte varit Maggans jobb att bry sig om vad som sker i Sverige, inte ens inom det egna partiet, ”Samhället” ska kliva fram, skrev hon senast på X. Hon delegerar sverigeansvaret till alla oss maktlösa gräsrötter.

   Var håller Margot Wallström hus? Vore intressant att få höra hur hon ser på erkännandet av Palestina idag! Och om biståndet, som kanske gått till att beväpna Hamas. Till att mörda och halshugga småbarn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.