Petter Nilsson(SD)

TV4:s trollfabrik!

Ah. Ett val i Sverige.
Sedär. TV4 wallraffar sig in i ett folkvalt parti och dess kommunikationsavdelning. De väljer att sända första delen sisådär en månad före valet.

Alla partier bedriver förstås kommunikation. Propaganda. En paketerad produkt som partiet säljer till väljarna. Alla partier vill också styra problemformuleringen.

Socialdemokraterna försöker lyfta SD-dikotomi, Vänsterpartiet internationella konflikter (pro-palestina), SVT miljö och klimat, Aftonbladet motstånd mot SD. Centern…
Mja, centern vet jag inte riktigt vad. Vad. C. försöker. kommunicera…
Min poäng är i alla fall att viljan att vilja kommunicera eller att styra problemformuleringen inte är något anmärkningsvärt.

Första delen av ”trolljägarna” bjöd inte direkt på något smaskigt. Även om man med nogsamt vald musik och klippning försökte få det till någon slags vågad infiltration av ett demokratiskt valt parti, så mja.

SD:s motståndare har under flera år anklagat SD för att ha en så kallad trollfabrik. Att man då ironiskt väljer att kalla sin arbetsplats för det har jag all förståelse för.
TV4-journalisten kunde inte presentera några faktafel i det som kommunicerats från den s k trollfabriken.
Det närmaste man kom var att kritisera att Riks hade valt att problematisera skjutningar i Malmö med en kalasjnikov, när TV4 menade att det rörde sig om ett annat skjutvapen.

Nu. Jag tror de flesta tycker problemet är att det skjuts, inte vilket vapen som avlossar skotten.

Första delen föll således bra platt. Inte minst i ljuset av, ni vet, att sossarna har en historia med trollfabriker som går att spåra nästan tio år tillbaka i tiden.
Lite intressant dock att när TV4 så infiltrerat SD:s ”innersta kärna av kommunikation”, där man kan förmoda att den mest unga och raljanta delen av partiet idag finns, så tycks heller inga onda mörka krafter finnas.

Nåväl. Antar vi får njuta av fyra veckor av återanvändandet av ordet trollfabrik nu framöver.

Nu. Jag vet inte hur det ser ut med lönen till den wallraffande journalisten, låt oss säga att TV4 betalat tillbaka lönen till Riks, så finns det förstås också kringkostnader efter TV4:s wallraffande.

Därför bör man kanske ställa sig frågan ifall SD nu behöver komplettera vår partistödsredovisning med att lägga till TV4 som något vi finansierar.

Etiketter: , , , , ,

48 kommentarer

 1. Marko

  I andra partier är det valarbetare i SD kallas dom troll.
  Kommer det från SD kallas det desinformation , från andra information.
  Från övriga kallas det strategi, från SD är det propaganda likt Ryssland.

  Och ja tv4 försöker med valpåverkan.
  Har inget av substans.
  Vem vet inte att valarbetare anställs och att Riks har kopplingar tilll SD?
  Total avsaknad av granskningar av övriga partier
  Har suttit på detta utan substans i månader och väljer att portionerna ut i små bitar för att täcka tid precis innan val.
  TV4 agerar som en påverkansoperation styrd från Sveavägen.

  • Bättre förr

   Det mest intressanta är egentligen hur TV4 och övriga media försöker avskaffa demokratin. Historien är ju, att SD har lärt sig att all klassisk media bojkottat SD utom när man sett en chans att basunera ut nån skandal i partiet eller hittat nåt som man tror ska vara negativt för partiet. Det är ju då naturligt att SD tar andra chanser, t.ex. sociala media och djungeltelegrafen för att föra ut sina budskap. Men nu är saken den, att EU-valet är det viktigaste valet i dag, då det mesta i Sverige och andra EU-länder (och i praktiken även Norge och England) styrs av överstatliga EU-direktiv. Vi vet ju att de allra rikaste miljardärerna är de som hela tiden blir rikare, och även om de rikaste låtsas ge till fattigare länder ger de inte av egna pengar, utan av de pengar som de via olika sätt att inte betala skatt fullt ut ”lurat” av vanligt folk. De rikaste vill inte ha en demokrati som ger inflytande till vanligt folk. De ”halvrika” (högre chefer och andra potentater men även mellanchefer behövs för att se till att eliten får som den vill). Så här fungerar det även i diktaturer som Kina etc. Men grejen är den, att EU ger mer makt åt de rikaste, och demokratin behöver om något att även vanligt folk får viss makt, och inte kan utnyttjas. Det märkliga är dock, att vänstern fallit i fällan, kanske för att många superrika i dag anslutit sig till vänsterpartier och vänstern då valt att lyssna mer på dem än på fattiga medborgare, vilket lett till att demokratin allt mer satts ur spel. Den stora omställningen är ett bra exempel, de som drabbades av reduktionsplikt är folk med låg eller måttlig inkomst behöver köra bil mer än medelbilisten drabbas hårdast, och samma gäller elpriser som främst drabbar vanligt folk medan stora elförbrukande industrier i realiteten subventioneras, särskilt genom investeringar i t.ex. vindkraft och stora elledningar som betalas mest via elnätsavgifter, elhandel och skatter. Vissa företag är statliga, men många är privata, och många jobb som görs åt de statliga företagen görs av privata aktörer, liksom elbilar och elutrustning. Världshandel där staten drar ner på skatter och tullar är faktiskt en stor anledning till att det är möjligt att undvika skatter genom att flytta fabriker och kapital för de rika, de fattiga har inte råd med de ekonomer och jurister mm som fixar sånt

   • Marko

    Vad gäller vänstern så är det ingen av deras elit som är vänster eller driver några klassiska vänsterfrågor.
    Istället så målar man upp det som en kamp mellan gott och ont.
    Med merpart av media och samhälle tillsätta med personer som ska lura på väljare denna samhällsbild och många lättlurade väljare så ser vi nu vår demokrati försvinna steg för steg.

 2. Christer

  Jojo, sanningen svider även i SD-skinn.
  När man, som SD nu råkat ut för, blir tagen med både brallorna nere och handen i kakburken, så blir reaktionen från bloggförfattaren ”Men det gör ju alla andra”, ”Vi var inte först” osv. (ni vet, att sossarna har en historia med trollfabriker som går att spåra nästan tio år tillbaka i tiden)
  Jag säger inte att inga andra partier skulle kunna tänkas att köra med ljusskygga metoder, det kanske händer, men att försvara sig med den typen av påståenden när man står med brallorna vid fotknölarna är tyvärr ett bevis på SD:s oansvariga politik och argumentation.

  • Bättre förr

   Intressant att se hur TV4 försöker skildra tilltaget som att man med hjältemod nästlade sig in i SD, jag tyckte det verkade lätt att ta sig in, SD-folket verkade snarast lite naiva och såg inte det hot TV4 tyckte sig se..TV4 skildrade det hela som att de tog sig in Putins innersta krets och riskerade livet. Och de maskerade ”källorna”- var det andra TV4-anställde eller folk från EXPO eller nåt? Eller folk som inte fått partiet att göra som dom vill? Grejen är den, att jag har svårt att tro att nån SD:are skulle ha nåt problem med att SD också använder sociala media och lojal media precis som alla andra gör, men den skillnaden att svenska journalister och media redan är så vänster eller MP de kan bli, så att nån äkta SD:are skulle säga det som den ”oidentifierbara källan” sa verkar. Alla som har bra minne och kritisk tänkande minns ju ”vi har varit naiva” angående invandringsvågen 2015, och att SD varnat för detta långt innan men bara kunnat prata om saken i s.k. ”alternativmedia” då andra media tidigare teg om saken, liksom om en massa annat.

 3. Leif

  Konstigt att ditt inlägg inte började med ett troollloolloo. Hade nog passat bättre i dessa tider

  Se det inte som ett tips, utan som en konsumentupplysning.

  Skönt att nazi-pojkarna lyfts fram i solljuset, resten av bänghögern behöver nog undervisas i de brunas tillvägagångssätt

 4. Jonsson

  De försökte göra ett spännande reportage a’la spionfilm från Hollywood. Men man hade svårt att alls lägga upp någon strategi. Genomförandet blev rörigt.
  Den maskerade mannens förklädnad var bara löjlig. Det hade gått att blurra honom. Han liknade faktiskt Per Bolund i den där skepnaden..
  Nästa avsnitt kanske också mest handlar om att infiltratören ska skjutsas hit och dit i bil? Elbil?Det miljövänliga perspektivet saknades, så att säga.
  Anders Kraft och kommentatorn i TV4-nyheterna såg främst förlägna ut i eftersnacket.
  Socialdemokraterna är väl numera själva definitionen på lögnfabrik (el Hamas exv.).
  Det blir ändå en Guldspade.

 5. Agneta

  Inte förvånad alls. Lämpligt så här före EU-valet gör tv4 allt för att smutskasta SD.
  Är nog en strategi för att försöka flytta fokus från alla skandaler kring Magdalena Andersson och hennes parti.
  Och även alla de stora samhällsproblem som vi har i landet.

 6. Mique

  Tjena Petter Nilsson! Med sedvanlig förutsägbar sverigedemokratisk brist på argumentationsretorik, så är ditt inlägg fyllt med whataboutism, offerkoftor och rent svammel! Internettrollen/målvakterna på din blogg är allt för lätta att genomskåda. Hälsa dina kompisar på Katarinavägen 19 i Stockholm, att de borde skärpa sig och att sverigedemokraterna är det absolut största hotet mot Sveriges invånare!

 7. Drutten

  Efter alla år av avslöjanden när det gäller SD från alla håll och kanter så lär väl detta, om det nu är en nyhet, bara i vanlig ordning få SD:s oppinionssiffror att öka något. Så har det ju varit tidigare men den som lever får väl se hur det blir med det.

  • brorson

   Det tror jag också. SD behövde detta. SD har blivit alltför slätstruket för att locka väljare, som vill ha tydliga förändringar. Därför har man låtit infiltratören hållas och har givit denne några fläskben att smaska på..

  • sven

   Fattar inte de andra partierna att det är de som skapat det starka SD, hade man bara inte brytt sig sfrån början när SD startade hade inte SD funnits idag. Hade bara alla andra partier fokuserat på sin egen politik och levererat resultat hade den politiska kartan sett helt annorlunda ut, Men tyvärr , bättre reklam för SD kan de inte få, vanligt folk är less på politik och vänder sig tyvärr till dessa missnöjespartier,
   Så tyvärr kommer nog detta ge ytterligare väljare till SD hur konstigt än det låter

 8. brorson

  Angående trollfabriker och lögner, så är det intressant att läsa på en annan vk-blogg att S ljuger även om vad L vill. S påstår att L vill förbjuda digital teknik i förskolan, när L i själva verket vill begränsa små barns skärmtid, Jag har sett att S flera gånger har använt samma slags smutskastning mot SD, att man överdriver vad andra partier faktiskt vill och angriper sedan den egenhändigt tillverkade halmgubben. I SD:s fall handlar det naturligtvis om att SD, enligt vad S påstår, vill kasta ut alla invandrare. I själva verket är många invandrare, som befinner sig lagligt i landet, less på att bli våldgästade och trakasserade av landsmän (klanmedlmmar) som befinner sig här illegatt, och vill att dessa parasiter ska utvisas. Men själva vill de naturligtvis inte bli utvisade. S är rädda för att många invandrare, som vill ha lag och ordning, ska rösta på SD eller på något av regeringspartierna. Därför ljuger S att SD vill kasta ut alla invandrare.

  Jag har flera gånger skrivit att invandare, som vill införa sharialagar i Sverige inte vill ha ett laglöst Sverige. Och att de, när de inser att sharialagar i Sverige är en utopi, kan nöja sig med en skärpning av våra svenska lagar, som SD och regeringen vill. Ja, så långt har det gått med sossarnas fjäsk för de kriminella nätverken, så att t.o.m. troende muslimer kan tänka sig att rösta på SD. Det kan väl också tankas att de inte vill bli utkonkurrerade från den svenska arbetsmarknaden av nyimportrad och ännu billigare arbetskraft än de själva.

  S ha under minst ett par decennier gnölat om alla problem med ”marknadsskolan” men har under åtta år vid makten inte gjort ett dyft åt problemen. Men när Liberalerna, som torde vara vårt mest marknadsliberala parti, vill byta skärmtid mot lärtid, gör man en halmbubbe av det också. Vad är det socialdemokratiska partikansliet om inte en trollfabrik?

  Nog kan man tycka att S-trollen borde använda pengarna de får av desperata lottköpare kunde användas till något bättre än tillverkning av halmgubbar. Fantasilöst?

 9. JP

  Det finns få saker i denna värld som är så tillfredställande än när en SD:are blir kränkt och tagen med brallorna nere och ska peka finger ”MEN NI DÅ!!!!”

  Sveriges i genom tidernas mest patetiska parti.

 10. Jonsson

  Sossarna i Umeå fick i april igenom förslaget om tillträde till AB Bostadens trapphus, dvs att portkoderna lämnas ut till politiska partier 3 maj- 9 juni.
  Om det blir så mycket spring och knackning återstår ju att se. Däremot säkert en hel del propaganda i postfacken, typ sossarnas senaste drapa vid 1 maj. Trycksaker som inga hyresgäster brukar vilja ha. Nu är det väl framförallt S som raggar väljare hemma hos folket.
  SD kanske inte ens får delta?
  Jag har ingen aning om vilka värderingar Socialdemokraterna egentligen vill att jag ska anamma. Mycket diffust är det!
  Magdalena Andersson var precis i Umeå efter Tysklandsresan. Fördjävligt, tyckte hon, ”arbetarnas beskyddare” om elbilstillverkaren. Anti-Tesla, pro-Palestina/ Hamas, men S, saknar åtgärder på viktiga övergripande frågor för Sverige. Maggan borde ta Annie Lööfs exempel, att sätta sig på kammaren och skriva punktlista.
  Igår tog Svt upp valutasmugglingen i penningtvättssyfte ut från Sverige, som därefter finansierar fortsatt kriminalitet, det borde S nappa på. Och TV4 måste bättra sig, deras gräv var så banalt.

 11. Marko

  Reportern har nu gått ut officiellt och sagt att det finns inga bevisade kopplingar mellan dessa troll och SD.
  Hur man hittar troll är också via några regler för vad som är troll som man har hittat på helt själv.
  Skriva på kontorstid och dela vissa länkar tex.
  (Applicera detta på sosseriet..)

  Detta hindrar dom inte att trumma ut trollfabrik i små portioner för maximal effekt precis innan EU valet.
  Är det något som är en trollfabrik som spridare desinformation så är det bevisligen th4.

  • Robin

   SD själva kallar det trollfabrik. Är väl rätt talande.

   Ljugar-Jim kommer fortsätta försöka skrika och ljuga för att komma undan. Självklart stödd av sina troll. Precis som Trump.

   Trevliga och pålitliga figurer det där… Verkligen lämpliga att ge makt…

   Det finns uppenbart bara en part som försöker bedriva en lömsk ”påverkanskampanj” -SD. Och man vågar inte ens stå för det.

   • Marko

    Finns inga proportioner i detta drev
    Hittat några konton på TikTok som heter typ SDförAlltid som sprider memes.
    Tafflig hantering av politiskt arbete enbart.
    Detta i olika former är dagens politik

    Den riktiga desinformationen sprids i våra stora medier.
    I stort sett allt om invandring och kriminalitet tex

    Vad har Trump med detta att göra
    Hade han ej ställt upp i valet så hade han inte blivit åtalad fö.
    Detta bör säga något om vem som ej bör ha makt.
    Men detta uppenbara övergrepp blundar alla ”demokratikämpar” för.
    Hur kommer det sig att alla som kämpar för demokratin vill göra det genom att begränsa vår yttrandefrihet?

    • Robin

     Ska man summera med att du
     1. Inte lyckas se några sakfel bland de anonyma kontona?
     2. Inte ser problem med att bedriva hatkampanjer anonymt mot meningsmotståndare?
     3. Att du tycker tiktok mm är bättre källor till information än öppen media?

     Att du inte ser analogen med hur Trump konsekvent glider på sanningen och ALDRIG står för sina handlingar utan endast aggressivt, gärna med trollhjälp, vill flytta fokus från de egna klavertrampen kanske mest säger hur du kan se igenom lögner?

     Tyvärr visar SD att är helt ointresserade att stå för sina handlingar och ta ansvar. Men det vimlar ju av troll som tycker det är bra egenskaper.

     Spontant verkar du behöva läsa på om yttrandefrihet. Ta gärna en koll hur högerextrema ”nationalistiska” partier brukar påverka den.

     • Marko

      Ja du, vad ska man svara på här.
      Du får nog förtydliga då det bara är massa påståenden och lösa antaganden utan substans.

      1. Visa på dessa sakfel.
      2. Visa på detta hat. Såvitt jag vet är det memes.
      3. Vad baserar du detta på? Förtydliga.

      Vad tycker du om yttrandefrihet att alla partier utom SD för publicera på TikTok.
      Ja, privat företag, men principen.

      Och igen, Trump har inget med detta att göra.
      Inte heller Ryssland vilket drevet konstant försöker smeta.
      Detta är tröttsamma metoder från vänstern.
      Man vänder och vrider sen på saker för att försöka få dom att framstå som något dom inte är.
      Likt detta TV4 nu är anmälda för av myndigheten för psykologiskt försvar.
      Men detta är det väl också Trump och Ryssland och troll som ligger bakom?

      Om dom blir fällda öppnar det för att anmäla TV4 och ansvarig utgivare för val påverkan med maxstraff 4 år i fängelse.

     • Robin

      Du får nog läsa mitt inlägg igen. Jag ställde frågor om jag förstått dina ståndpunkter rätt och du svävar iväg. Läs gärna noggrannare och svara.

      Svara även på vem som sagt att alla partier utom SD får publicera på Tiktok? Och förtydliga vilken ”princip” du snackar om.

      Som sagt – att du inte ser analogen med Trump är talande.

      Du ser inte det ironiska i att man kan anmäla en ansvarig utgivare samtidigt som ett politiskt parti inte vill stå för sina i lägg?

     • Marko

      Nej, du kommer med påståenden förklädda som frågor som försöker insinuera att jag har sagt det.
      Extremt ful och oärlig teknik
      Så igen.
      1. Visa på dessa sakfel.
      2. Visa på detta hat. Såvitt jag vet är det memes.
      3. Vad baserar du detta på? Förtydliga.

      Och eftersom du envisas med att dra in Trump.
      Påvisa vad han gjort och hur det är kopplat till detta.
      Och inte i stil av att ”Hitler sov därför är magda också Hitler”

     • Robin

      Du gör en massa tolkningar som inte finns. Oavsett ämne. Oavsett vem som skriver och vilket forum. Och sedan har du mage att säga att andra har ”Extremt ful och oärlig teknik”. Lågt.

      Läs vad som står i stället för att hitta på en massa eget! Eller är det för svårt?

      Mina frågor kvarstår. Inkl varifrån du får dina Toktok-påståenden från. Vad är det som gör att du tycker det är så svårt att besvara dem? Ger de obekväma konstateranden?

      Och än en gång så är det inte mycket jag kan göra åt att du inte har förmågan att se det uppenbara i analogen med Trump. Kan du inte så kan du inte. Eller om det bara är att du inte vill? Fast du kan ju fundera om det har en koppling till din förmåga att ta in information samt vilka källor du väljer. Och att du blandar in ”Hitler och magda” säger väl mest om hur svårt du har att hålla ordning på de mest elementära saker. Om det är din förmåga eller om det faktiskt är ett trollbeteende vet du bäst själv.

     • Marko

      Vi får börja om från början då och förenkla lite så det blir begripligt för dig.
      Kanske…. vi får se..

      Så ge exempel på detta hat, dessa anonyma hot och den desinformation du påstår finns men inte har källa till.

 12. brorson

  Är USA en demokrati? Det är ju tydligen straffbart att ifrågasätta valresultat. Det händer ju efter varje val i Sverige, att valet i någon kommun underkänns och måste göras om. Dessutom ställer ju bara två kandidater upp, och nu försöker den ena av dem att sabotera den andres kampanj, med hjälp av ett politiserat rättsväsen. Trump anklagas för att ha använt kampanjmedel till sin presidentvalskampanj, för nog är det väl en del av kampanjen att skydda kandidatens anseende mot sann eller osann ryktesspridning, som kan vara ett led i utpressning? Det är välkänt bland både jurister och politiska journalister i Sverige, att den famösa amerikanska skadeståndslagen använts för utpressning mot rika personer och organisationer. När saken äntligen kommer till domstol, om offret inte har betalat, har skadan redan skett. Därför är det kutym att offret betalar ryktesspridaren för att denne ska upphöra. Nu gråter en porrskådis i domstolen för att Trumps kampanjledning hade dröjt med betalningen för hennes tystnad inför valet 2016.

  I Sverige hade hon sannolikt själv varit åtalad. För försök till utpressning. Det var naturligtvis känsligt för Trump, som kallat motkandidaten i det dåvarande presidentvalet, Hillary Clinton, ”Monicas exboyfriends wife”, vilket syftade på att maken, Bill Clinton, när han var president hade visat underlivet för en ung Vita huset-praktikant. Att detta verkligen hänt, bevisades därigenom att praktikanten visste hur Bill ser ut där nere. Apropå tidigare debatt på den här bloggen, är ex-presidenten Bill Clinton en riktig man, inte en man med en kvinnokropp. Och var det inte Bill Clintons vicepresident Al Gore, som startade klimathysterin? Gore kommer från en gammal politikersläkt, och efter ett halvdant försök att sadla om till naturvetare återvänt till politiken. Under sina studier hade han upptäckt en gammal teori, som aldrig hade verifierats genom studier av verkligheten – och därför gömts – om kraftigt stigande havsnivåer till följd av CO2-utsläpp.

  För snart 30 år sedan läste jag i Dagens Nyheter att bara tjugo år därefter – alltså för tio år sedan – skulle havsnivån Stockholms skärgård ha stigit med 6 meter. Vilket betyder att spåren på Uppsala centralstation, sju mil norr om Stockholm, skulle ligga två meter under havsytan. Klimatprofeten Johan Rockström, som då var professor i växtodling vid Lantbruksuniversitetet i Uppsala borde ha begivit sig till centrala Uppsala för att förvissa sig om att ”klimathotet” verkligen stämmer med verkligheten. innan han sadlade om till ”klimatforskare”. Kan man lita på dessa pajsare? Forskare med fina titlar, som låtsas vara experter på något annat än det de verkligen är experter på.

  I Stockholm finns två dagliga morgontidningar, som båda står till höger. den ena, Svenska Dagbladet, dock längre till höger än den andra, Dagens Nyheter, som därför läses av alla prenumeranter som själva definierar sig som vänster. DN:s specialitet är att omförpacka högerpolitik till vänsterpolitik, vilket fått till följd – som Marko har skrivit – att vänsterliten numera har upphört att driva klassiska vänsterfrågor. Det gör i stället SD, i viss mån. Inte fullt ut. Men, som jag själv har skrivit, har begreppen ”höger” och ”vänster” bytt plats i den politiska debatten. Välfärdssamhället, med en relativt välavlönad arbetarklass, angrips nu från ”vänster” med klimatargument.

  Jag har inte sett TV4:s avslöjanden av trollfabriker inom SD, och kan därför varken instämma eller förneka att sådana finns. Men jag skulle bli mycket förvånad om de inte finns, för det skulle ju betyda att SD, som enda parti, inte använder lika fula metoder som de sju andra riksdagspartierna. Jag vill här påminna om ett par saker, som jag kommer ihåg:

  1) Att Moderaterna inför en tidigare valrörelse hade en särskild kampanjavdelning för att styra boggdebatten, verkligen förtjänar att kallas ”trollfabrik”.
  2) Att den tidigare KD-ledaren Göran

  • brorson

   2) Att den tidigare KD-ledaren Göran Hägglunds informationschef, som tidigare varit chefredaktör för tidningen Kristdemokraten, under signaturen Ove-Tove drev en smutskastningskampanj på nätet mot kristdemokratiska riksdagsledamöter med kristna värderingar. Vilket givetvis var ett led i omgörningen av KD till ett allmänborgerligt högerparti på ateistisk grund. Som även L kan samarbeta med.

   Det är naturligtvis ett hot mot demokratin, när skillnaderna mellan partierna suddas ut. När man inte vet vad som är höger och vad som är vänster.

   • Mique

    Tjena ”snorgubben”! Varifrån får du alla dina fjolligheter? Vilka flingor/musli äter du till frukost? Din funktion som ”målvakt” på Petter Nilssons blogg, är mycket lätt att genomskåda.

 13. brorson

  De värsta lögnfabrikerna drivs uppenbarligen av public service och övriga skattefinansierade massmedier, Se här ett typexempel på desinformation: ”Sedan regeringen och SD sänkte reduktionsplikten för bensin och diesel vid årsskiftet har utsläppen ökat med runt 24 procent, rapporterar Ekot med hänvisning till siffror från drivmedelföretagens branschorganisation Drivkraft Sverige. Siffrorna gäller för perioden januari till mars i år jämfört med samma period förra året. Sett till hela året beräknas utsläppsökningen blir fyra miljoner ton koldioxid. Detta trots att det tankats mindre i år jämfört med förra året.”

  Hur kan utsläppen öka, om det har tankats mindre? Utsläppen har naturligtvis också minskat, trots längre körsträckor tack vare rena bränslen och ökad andel elbilar, både hybrid och helelektriska. Men när klimatdemagogerna pratar om utsläpp räknar de inte med utsläppen från de smutsiga kemikalier, som blandades i bensinen och dieseln medan reduktionsplikten varade, såsom slakteriavfall och palmolja, som fraktades runt halva jordklotet och trängde undan livsmedelsproduktionen i odlingsländerna. Vilket drev upp matpriserna där, med följd att många söker lyckan i Europa och USA. Detta, som kallas klimatkolonialism, talas det för lite om i migrationsdebatten.

  Det är inte bara murar som behövs för att hejda invandringen. Vi borde också göra det lättare och billigare att leva i utvandrarländerna. Avskaffandet av reduktionsplikten var härvidlag ett steg i rätt riktning. Det blev inte bara billigare drivmedel för svenska bilister. Det blev också en mindre ökning av matpriserna i Afrika, än vad som blivit fallet med fortsatt klemande med svenskarnas klimatsamveten. Det är vad falskvänstern sysslar med. Gör det dyrare att leva för jordens fattigaste. Och påstår sig vara antirasister.

  Men vad ska då det svenska skogsavfallet användas till? Tja, det kan ju användas som bränsle i kraftvärmeverken, som effektreserv när det inte blåser. Och för att klara efterfrågetopparna, när kärnkraften har byggts ut. Men så mycket skogsavfall har vi inte, så att det räcker till både det och drivmedel till alla våra bilar.

  Dags att tala sanning, Magdalena Andersson. Vilka är de, som står för de värsta desinformationen? Välbetalda journalister. Och du skickar notan för ”klimatomställningen” i Sverige till de fattiga i slumkvarteren runt Afrikas växande storstäder. Det skulle Palme aldrig har gjort. Glömt att han har funnits och har uträttat? Men som du har medverkat till att riva ner….

 14. brorson

  I en tidigare kommentar skrev jag att Lennart H har helt rätt, Men det var när han skrivit att staten inte klarar sin uppgift att driva SiS-hemmen, där man blandar brottslingar och brottsoffer och behandlar brottsoffren som om de vore farliga brottslingar. för att des spottar på personalen och försöker komma loss, när de (flickor i nedre tonåren) brottas ner av vuxna män, Detta är ju grov barnmisshandel, som inte hade accepterats om offren varit vuxna kriminella. Sedan blir man förvånad över att de kriminella gängen får hjälp av kvinnor, Inte konstigt när kvinnorna i fråga behandlas som om de vore fiender till samhället, när de var brottsoffer i nedre tonåren. Inte konstigt att de identifierar sig med de kriminella. Detta är en följd att synsättet att brottslingarna själva är offer för diverse orättvisor, såsom ”den strukturella rasismen”.

  Lennart har rätt även på ett mer allmänt plan, när han ifrågasätter om Trafikveret klarar sin uppgift och om staten är bättre än regionerna (de f.d. landstingen) på att driva sjukvård och bättre än kommunerna på att driva skolor. Kraven att sjukvård och skolor ska förstatligas beror på ren maktunger hos en tidigare sjukvårdsminister (Göran Hägglund, KD) och en tidigare skolmiinster (Jan Björklund, L). Deras mål var att hela rubbet skulle förstatligas, med statliga myndheter som upphandlare. Hur illa det fungerar är Trafikverket ett utmärkt exempel på. När det krävs akuta åtgärder återstår många timmar av ”upphandlingsfasen”.

  L ser nu ut att börjat tvivla på att statliga skolor är en bra idé, och verkar nu mera tro på bättre statlig styrning av de kommunala och privatägda skolorna. Vilket får ses som en tillnyktring inom L. Detta är också i linje med EU:s solidaritetsprincip, som har misstolkats av makthungriga svenska politiker. men säger att beslut ska tas på ”lägsta effektiva nivå”, d.v.s. av läraren i klassrumet, av rektorn i den enskilda skolan, av kommunen vilka skolor som ska finnas i kommunen och av staten vilka regler som ska följas av alla skolor. Utspelet av den nuvarande skolministern, Lotta Edholm. L. att begränsa små barns skärmtid, att förvandla skärmtid till lärtid, är ett bra exempel på praktiskt tillämpning av denna EU-princip.

  Men av detta har ju, som jag har skrivit, den socialdemokratiska trollfabriken gjort en halmgubbe, genom påståendet att L vill förbjuda all digital teknik i skolan. Jmfr halmgubben att SD vill kasta ut alla invandare. Som f.d. kommunalråd, talar förstås Lennar för sin ”sjuka moster”, som man säger, när han menar att kommunerna är bättre än staten på att driva diverse verksamheter. Men med en vettig tillämpning av subsidiaritetsprincipen har han rätt.

  Det är ju en fullständigt vansinnig ordning att Sis-hemmen, som i praktiken är ungdomsfängelser, drivs av staten, men ”vården” betalas av kommunerna. Finansiering och drift bör ligga hos samma instans. Fängelser för kriminella, oavsett ålder, bör drivas och finansieras av staten. Slutenvård för brottsoffer och andra icke-kriminella bör drivas och finansieras av regionerna. Öppenvården bör drivas och finansieras av kommunerna (socialtjänsten). Så även grund- och gymnasieskolorna.

  Lennart H har emellertid fullständigt fel, när han i sitt senaste inlägg har skivit att den senaste koranbränningen i Malmö var hets mot muslimer. Att bränna koranen framför ett kristet kors och den israeliska flaggan i ett bostadsområde, där många muslimer bor, var ett försök till uppvigling av muslimer till våldsdåd mot kristna och judar. Lennart verkar ha väldigt svårt att ta avstånd från de många nazister med palestinskt urprung, som finns i hans eget parti. Han har väldigt svårt att se judarna som offer för den antisemitism, som drivs av nazister med aningen mörkare hudfärg än de tyska nazisterna.

  • brorson

   Måste rätta en felskrivning i föregående kommentar. EU:s solidaritetetsprincip ska vara EU:s subsidiaritetsprincip. Så heter den principen, som betyder att beslut ska tas på ”lägsta effektiva nivå”. Sverige var faktiskt före EU-inträdet i stort sett organiserat enligt denna princip med tre nivåer för det offentliga beslutsfattandet: staten, landstingen och kommunerna. Men i samband med EU-inträdet utnyttjade makthungriga landstingspolitiker de svenska väljarnas ovana vid EU:s begreppsapparat, till att försöka roffa åt sig beslut, som mest effektivt tas på den statliga nivån, genom att ombilda landstingen till regioner. Eftersom flera landsting var för små (hade för få invånare) för att ta över statliga uppgifter, försökte man slå ihop de från böjran 24 landstingen till sex eller sju regioner. Det lyckades i Skåne och Västra Götaland, men Umeå misslyckades med att bli hela Norrlands – och finska Österbottens – huvudstad.

   Resultatet av den fellaktiga tillämpningen av subsidiaritetsprincipen i Sverige blev en dysfunktionell offentlig sektor, där massor av beslut tas på fel nivå samt en skyhög brottslighet och brist på fängelser, en hejdlös illegal invandring och en arbetsförmedling, som har gjort till sin uppgift att dölja arbetslöshetens verkliga omfattning, så att arbetsgivare har svårt att hitta den arbetskraft de söker. med skenbar arbetskraftbrist, t.o.m. inom låglöneyrken som följd. De två största partierna, S och M, har varit drivande i denna makthunger. Vi har nu en statsminister, som totaltsaknar sinne för organisation, rätt man eller kvinna på rätt plats och en funktionell uppdelning mellan de olika ministrarnas ansvarsområden. En enda minister ansvar arför allt som har med lagstiftning samt brott och straff att göra, men hela fyra eller fem socialministrar, vars uppgifter borde klaras av två ministrar, etc, etc,

   Statsministern verkar mer intresserad av att frottera sig med kändisar med ett avvikande sexliv än att vara regeringschef i praktiken och leda regeringens arbete – vilket borde vara ett heltidsjobb med tre regeringspartier och ett stödparti som också vill ha utdelning av samarbetet.

  • brorson

   Glömde också att nämna att EU själva (parlamentet och byråkratin, som styrs av falskvänstern och klimatextremisterna) allt oftare bryter mot sin egen subsidiaritetsprincip och tar beslut, som borde tas av medlemsländerna själva, på den nationella nivån eller någon ännu lägre nivå. Eller rentav av privata företag. Kapsylerna på läskflaskorna. Överstatligheten inom EU är nu värre än inom Amerikas Förenta Stater (USA), där delstaterna har ett betydande självstyre.

 15. brorson

  I fredags inträffade den värsta solstormen på många år. Massor med glödheta solpartiklar kastades mot jorden, vilket gav upphov till norrsken även i södra Sverige, vilket kommer att göra år 2024 till det varmaste året på mycket länge. Public service och andra skattesubventionerade massmedier fortsätter att ljuga att det beror på koldioxiden och att räddningen är fler elbilar. Sajten Klimatsans har avslöjat följande, som visar att Tesla-kapitalisten Elon Musk är en bedragare. Hans fabriker har inte ens tillverkat alla bilar, som han fått betalt för. I stället har han fått betalt för konventionella bilar, som andra biltillverkare har tillverkat. Klimatsans listar sex orsaker till att försäljningen av elbilar sjunker:

  1) Högt pris.
  2) Lågt andrahandsvärde. (Ett nytt batteri kostar lika mycket som en bensinbil i inköp.)
  3) Dagliga laddningsbekymmer.
  4) Subventionerna upphör
  5) Brandfaran (Som torde leda till högre försäkringspremier.)
  6) Klimatbluffen avslöjas.
  En sjunde punkt måste nämnas: Musk och alla politiker, som har stött honom. avslöjas. I Sverige bl.a. Per Bolund och andra ledande miljöpartister, som bör utredas för bestickning, en form av mutor. MP-politiker brukar ju få mutor i efterskott, genom högavlönade tjänster som miljöchefer inom de företag, som de har gynnat under tiden som politiker. Ett exempel är Mikaela Valtersson, tidigare ekonomisk-politisk talesperson för MP.

  Klimatsans har förklarat: ”Idag betalar elbilar ingen motsvarighet till den skatt på bränslet, som betyder en kostnad per körd mil för vanliga bilar. Med många elbilar på vägarna blir en skatt även för dem nödvändig. Och den kan bli högre, eftersom elbilarna väger mera.” Härigenom har pengar från biltrafiken undandragits från vägunderhållet, vilket har lett till försämrat järnvägsunderhåll med försämrad konkurrenskraft hos tågtrafiken, som är det mest energisnåla trafimedlet på land, med följd att massor av gods har drivit ut på landsvägarna. Detta har maskerats genom kampaner mot järnvägen som ett kapacitetssvagt och tekniskt undermåligt trafikmedel – inte minst från MP:s sida. Vilket MP-politikerna har maskerats med krav på att det måste byggas nya järnvägar – mer av något som man själv påstår fungerar dåligt.

  Vem var det som slog ihop Banverket med Vägverket till Trafikverket, som i stort sett har upphört med det förebyggande järnvägsunderhållet och ställer in tåg, när vägarna blir oframkomliga med ökad olycksrisk p.g.a. snö och ishalka. Jo, Maud Olofsson, C. Att elbilar med enbart batteridrift inte kan vara ”klimatsmarta” säger sig självt p.g.a. omvandlingsförlusterna vid laddning och urladdning av batterierna. Enligt uppgift planerar nuvarande regering införa en skrotningspremie för äldre bilar än 15 år under villkor att ägaren köper en ny elbil. En ny Musk-muta under påstående strejk. som inte bara handlar om löner utan även om tystnadsplikt för de anställda.

  Har Kristersson blivit socialist och håller EU på att bli en ny sovjetunion? Världens rikaste använder ju ”klimathotet” som påtryckningsmedel för att införa kapitalistisk planhushållning, som ska göra dem ännu rikare. Och var står SD, som inte lyckades behålla sanningssägaren Elsa Widding som partimedlem? Enligt min mening försöker SD rida på två hästar samtidigt, vilka springer åt olika håll. Inte ens SD kan ta ner solen och kyla av den.

  • Bättre förr

   Dagens elboom eller den stora omställningen kommer på kort sikt att ge högre utsläpp av koldioxid än att köra slut på dagens fordonsflotta innan man byter till elbilar. Grejen är nämligen att klimatmålen fram till 2030, 2040 o. 2045 bara räknar utsläpp innanför Sveriges gränser, dvs om jag är dansk och tankar i Skåne blir det svenska utsläpp. Om man tittar på de livscykelanalyser som görs, och som räknar koldioxidutsläpp oavsett var i världen de görs, motsvarar nämligen nyproduktion av en bil eller elbil utsläpp från flera års körning och även batteriproduktionen motsvara flera års körning om man som medelbilisten bara kör ca 1500 mil per år. Däremot kan en taxibil eller tjänstebil med lång årlig körsträcka tjänas igen på ett eller några år, detta om man ser till de globala utsläppen av koldioxid. Däremot vill ju bilindustrin snabbt öka sina produktionsserier av elbilar, men det är ju inte i sig bra för de globala koldioxidutsläppen. Och detta gäller de flesta nyinvesteringar, oavsett vad man köper, det är oftast bättre att använda investering hela dess livslängd. Stockholm köpte ju några guldfärgade broar från Kina för några år sen, och de lär inte ha tillverkats av fossilfritt stål, och svetsningar mm lär nog ha gjorts med el från kolkraft, och sen har vi ju utsläppen från över 1000 mil sjötransport. Globalt sett bör således alla som inte kör så mycket per år och har hyfsade äldre bilar köra dem lite till, och ha is i magen och avvakta mera data om hur bra batterierna håller, och om de blir billigare liksom om resten av bilen blir billigare. Om batterierna t.ex. bara räcker i 15 år och man kör under 1000 mil per år tar ju batterierna slut långt före bilen! Elbilar passar bäst för statstrafik, hyfsat bra för många mil per år på landet i varmt klimat, mindre bra här uppe i norr med stark kyla på vintern, rent av farliga i Norrlands inland om det blir elavbrott och ingen ström i en del laddstationer. Svårt att fylla bränsle ur en reservdunk – egen eller annans, och räckvidden krymper i kyla, i och för sig för alla bilar, men särskilt elbilar om inte man har installerat en dieselvärmare och kan värma elbilen med diesel i stället för el i -40 grader

  • Idioter

   Starta en egen blogg / Skriv en bok.
   Gillar o lösa denna blogg o alla kommentarer men dina ändlösa texter skrollar jag bara förbi, läste dom ett tag men blev less då det verkar som du vill starta ett eget parti, kanske med religion i grunden.
   Hursomhelst, trevligt Petter att du visar allas kommentarer 👍

   • Mique

    Hej signaturen ”Idioter”! Här är lite konsumentupplysning angående fenomenet ”Brorson”. Signaturen ”Brorson” är Petter Nilssons ”målvakt”, vars huvudsakliga syfte är att byta fokus från bloggägarens inlägg, så att Petter Nilsson slipper besvärliga frågor. Signaturen ”Brorson” använder sig av pseudovetenskap, religion, konspirationsteorier, personangrepp, etiketterande och kränkande epitet i sina oändliga ”massiva murar av text”, i syfte att desinformera, förvirra och att sprida högerextrem propaganda. Signaturen ”Basic Rules” har mycket starka band till rysk statskontrollerad media och deras trollfabriker. Signaturen ”Marko” i sin tur, är ett typiskt internettroll. Ibland ”gästföreläser” en medlem av ”näste åtta”. Du missar ingenting då du scrollar förbi ”Brorsons” monologer, ”Brorsons” kommentarer spretar betänkligt åt alla håll och kanter, oftast kommer inte ”Brorson ihåg vad han har påstått i sina tidigare kommentarer. ”Brorson” tycks vara en mycket tragisk, bitter, äldre och lågutbildad man. ”Brorson” har vid ett flertal tillfällen betecknat sig som ”storsvensk”, analytiker, moderator av Petter Nilssons blogg och de sverigedemokratiska sympatisörernas mentor.

 16. Robin

  SD står än en gång med byxorna nere och fingrarna i syltburken. Som vanligt vägrar man stå för sina klavertramp. Istället samlar man, ironiskt nog, sin trollarme och öser skit omkring sig. Allt för att flytta fokus från att man konsekvent ljuger, splittrar och inte är intresserade av att ta ansvar.

  • sven

   Jadu Robin, jag är helt emot SD och deras politik men detta så kallade avslöjande ger jag inte mycket för. En massa ihopklippta snuttar som nu även en myndighet kritiserat och anmäler Tv för.
   Detta ser jag som ett beställningsjobb från nåt annats partis trollfabrik. TV styrs definitivt av vänsterkrafter. Jag tycker samtliga partier ägnar sig åt sandlådespel . Kallet har försvunnit och makten är viktigare.

   • Robin

    Jadu Sven

    Du ser inga problem med att SD trycker man ska driva opinion och drev anonymt?
    Beställningsjobb? Låter som en klassisk trollförklaring? Vad är skillnaden mot då andra partier tabbat sig? Tex moderaternas valstugor, sossarnas Hamaskramare, sossarnas vallögner osv osv
    Den största skillnaden jag kan se är att de andra har vett att skämmas och ändra sig när de avslöjas. SD däremot visar bara än en gång att de aldrig kommer att ta ansvar. Det enda de kan är gnälla och trolla.

    Framåt alla troll! Försvara idiotin och bekräfta än en gång er existens!

   • Drutten

    Du ljuger Sven. Du kan omöjligen vara emot allt som står i SDs parti program. Alla partiprogram har något bra. Du kan vara emot SD som parti men omöjligt emot allt som står i partiprogrammet. Lika lite som du kan hålla med om allt som står i partiprogrammet för det parti du röstar på. MEN du gör kanske som många andra och försöker se till helheten eller sågör du som många andra och röstar med plånboken.

 17. Mique

  Är det ”Jimbo the Kid” som döljer sig bakom signaturen ”Brorson”? Samma argumentationsretorik typ whataboutism, förnekande och efterkonstruerade bortförklaringar, som bygger på falsk fakta, konspirationsteorier och allmäna fjolligheter. Det har alltid varit så, att lågutbildade, lättpåverkade och lättlurade ”män”, utan kunskaper, sunt förnuft och medvetenhet har dragits till de högerextrema krafterna i samhället!

 18. Jonsson

  I del 2 av trollfabriken gavs heller inga svar på vad som var den stora sensationen. Pratbubblor hit och dit. Infiltratörerna gjorde inget försök att knyta ihop säcken. De nöjde sig med att ha smutskastat SD. SvT-nyheterna nappade ändå och började mala på om trollfabriken. Trollfabriker är ju sedan länge ett stående nyhetsinslag inför svenska val.

  Skillnaden mellan desinformation och propaganda verkar för övrigt hårfin, även om forskare försvarar det senare.
  Inte ett ord om utgivningsbevis och YGL heller i Kalla Faktas ”granskning”.
  Kanske är det för lätt att få jobb hos TV4 som slaskreporter.

  • Idioter

   Inga svar bara pratbubblor, tror du att du läser en tecknad serie. DU hör väll vad som sägs o hur dom uttrycker sig…
   Tycker man det är OK så borde man helt klart sätta sig o ta sig en funderare på vilken människa man är……

 19. Jonsson

  Tack ”Idioter” för ditt senkomna svar!
  Du är för smart för att förklara vad det stora avslöjandet var?
  Jag kan upplysa dig om att det i alla fall inte var ”tonen” hos de uttråkade grabbarna på kontoret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.