Petter Nilsson(SD)

S-märkta Dörr-lureriet!

Bostadens bolagsstyrelse, som är offentligt ägt av Umeå kommun, har valt att gå vidare med att offentliggöra portkoder.
Ser ett behov av att kommentera sossarnas beslut kring att röja hyresgästernas portkoder.

Varför har man portkoder?
Portkoder finns för att man inte vill ha vem som helst i hyresbostäders korridorer. Oavsett om det rör sig om överförfriskade ungdomar, bostadslösa eller människor med onda avsikter som kanske vill tömma postfack i jakt på pengar.
Därför håller man portkoden begränsad till en så liten grupp människor som möjligt.
Man måste också komma ihåg att några lägenheter i bostadens bestånd tillhandahålls genom socialtjänsten till våldsutsatta kvinnor…
Om portkod kommer ut till fel person, och fel person tillika känner till vart en våldsutsatt kvinna bor så kan det förstås innebära allvarliga konsekvenser.

Utifrån detta kan det vara rimligt att fråga:
Vad konstituerar ett politiskt parti?
Jag har inte hittat några handlingar som lyfter just hur man valt att avgränsa beslutet. Trots telefonsamtal under morgonen till bostadens kundtjänst har jag tyvärr inte fått några svar kring detta.

Jag släpper som bekant igenom lejonparten av kommentarerna på bloggen, kommentera gärna, ni som känner ett ansvar att försvara bolagsstyrelsens agerande avseende detta.
Sverigedemokraterna kommer inte att begära ut några portkoder och vara delaktiga till att urgröpa förtroendet för bostaden, eller för den delen vara ute och agera dammsugarförsäljare.

Bara höra av er till oss i vanlig ordning om ni är intresserade kring något, möta oss på torg eller liknande.

Etiketter: , , , , ,

32 kommentarer

 1. Jonsson

  Blir det hyresgästerna, förlåt Bostadens kunder, som måste betala för bytet av portkoder efter 9 juni? I sann demokratisk ordning?

 2. Christer

  Kan bara hålla med. Sossarnas jakt på röster (som att väljarna inte är förmögna att tänka själva) påminner inte lite om religiösa sekters jakt på nya själar att lura till sig.
  Nej, vill jag ha kontakt med en politiker och ställa frågor eller diskutera söker jag upp dem, de ska INTE söka upp eller jaga mig.

 3. brorson

  Den enda lag, som SD skulle kunna tänkas ha brutit mot är lagen 1998:112 om ansvar för elektroniska anslagstavlor. Trots alla påståenden om ”trollfabriker” m.m. har jag inte sett några bevis för att någon anställd inom SD gjort sig skyldig till någon underlåtelse. Och om så skulle vara fallet, finns säkerligen samma brister hos övriga sju riksdagspartier, inte mint inom S. Nåväl, finns brister, är det lätt att rätta till dem.

  Det verkar mest troligt att partisekreteraren Tobias Baudin, S, i värsta Kim jung-un -stil har fantiserat ihop egna lagar, som han påstår att SD har brutit mot. Detta är verkligen ett hot mot demokratin. Jag tänker nu inte i första hand på SD, utan på alla som riskerar få sina åsikter registrerade i hemliga register hos det socildemokratiska partihögkvarteret. Nu ska ju även portkoderna lämnas ut, så att man kan vänta hembesök av den socialdemokratiska åsiktspolisen, för att man har skrivit något ”olämpligt” på Petters blogg.

  Även Liberalerna bör tänka sig för, huruvida deras krav på ”öppenhet” stöds av befintliga lagar, eller om L de facto vill ha en långtgående censur för alla, som inte är högavlönade opinionsbildare. Det har faktiskt förekommit att mindre kända partimedlemmar har straffats för att de på någon ”elektronisk anslagstavla” har citerat ur en tidning, utan att någon tidningsmedarbetare har straffats. Press, radio och TV har nämligen ett starkare grundlagsskydd än yttrandefriheten för vanliga.

  Det som TV4 har ljugit ihop hade kanske varit straffbart om det hade publicerats på en blogg med några tiotal läsare, men inte när det sprids till hundratusentals. Lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor ska naturligtvis tillämpas, så att klart olämpliga bloggkommentarer, som skribenten själv kanske ångrar, rensas bort. Men håll med om att debatten börjar få en slagsida, som liknar ”sila mygg och svälja kameler”.

  Eliten har fått panik, när vanliga fått ökade möjligheter att komma till tals.

 4. Observatören

  Det är helt rätt att kritisera utdeladet av koder som de rödgröna drivit igenom. Dumheter. Onödigt.

  Samtidigt är det inte konstigt att SD inte tar ut några koder. Man föredrar ju troll-stigen.

  Det är förresten märkligt att antyda att vem som helst kan få ut koder genom att säga att man tillhör ett politiskt parti. Tom säga att de ”offentliggörs”.

  Oklart om du inte orkat ta reda på fakta eller om du bara på klassiskt SD-sätt väljer att slira på sanningen? Då jag ställde frågan till Bostaden kom ett klart och rydligt svar. Hur ställde du frågan? Eller behagade inte svaret? Eller är inlägget bara ännu ett sätt att ta fokus från SDs trollverksamhet?

  Riktigt patetiskt blir det förresten då du låtsas som om SD bryr sig om våldsutsatta kvinnor.

  • Mique

   Jag håller fullständigt med dig, då det gäller Petter Nilssons patetiska och fjolliga inlägg, för att inte tala om sverigedemokraternas trollfabrik och annat otyg de sysslar med!

 5. Sylvia

  S har ju lierade med ambitioner i hyresgästföreningen och unga Örnar…..Låsen innebär ju TRYGGHET för Hyresgäster. Intressant att inga protester mot beslutet kommer från de som bor i Bostadens lägenheter….

 6. Jonsson

  Kort inpå Agenda där Jimmie Åkesson ställdes till svars, av Nike Nylander, för Kalla Faktas ”trollgranskning” så sändes ”Herr talman”. I den dockteatern gick Michael Lindgren hårt åt Sara Skyttedahl. Skyttedahl skulle skapa ett nytt jippo åt Folklistan. Vilket blev att skita Jan Emanuel i munnen. Rätt usel kvalitét på SvT’s egna satirer!
  Inte undra på att det krävs varningstexter där.
  Sossarna kom av okänd anledning lindrigt undan i samma avsnitt. Och svenska folket betalar tramset ofrivilligt via skattsedeln. Så även Skyttedahl och Jan Emanuel välan. Annars är tydligen tonen extremt viktig om politiken och dess företrädare.

 7. Drutten

  Man behöver icke öppna åt alla som plingar på dörren. Jag kikar i titthålet och är det ingen bekant så öppnar jag inte. Ibland så ids jag inte ens gå och kika utan sitter still i min fåtölj. Man måste inte öppna då det ringer på dörren. Samma med okända telefonnummer…dessa spärrar jag direkt när jag googlat dom då det altid är lurendrejare.

  • Mique

   För att inte tala om, att det finns en på/av-knapp på varje tv- och radioapparat! Det tycks vara få som känner till det.

   • sven

    Jadu ,du har rätt att man har en avstängningsknapp när det är skit på TV .
    Tror du borde sluta läsa bloggar också när du bara retar upp dig på allt , fan va jag blir less på dina barnsliga inlägg . Tror inte det är så många som tycker du är rolig , skulle väl vara du själv då !!!

    • Mique

     Tjena svenne-tomten! Recenserar du din egna kommentarer? Som sagt var, du är inte tvingad till att läsa andras kommentarer! Det är mycket märkligt att du inte tål ditt eget språkbruk! Får ni inte lära er, att inte kasta sten i glashus och att leken tåla, på sverigedemokraternas trollfabrik! Släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen!

    • Mique

     Som sagt var, det är ingenting som tvingar dig att läsa andras kommentarer! Du tycks inte gilla den svenska yttrandefriheten. Det är mycket märkligt, att du inte tål språkbruket som råder på Petter Nilssons blogg!

  • Mique

   Jag gör som du, då det gäller okända besökare och telefonnummer. Min, din och alla andra människors integritet är okränkbar! Jag är Mique och det är ingen annan!

 8. Bättre förr

  Sossarna verkar köra på med diskutabla metoder av hävd, dvs man har gjort det så länge att ingen längre bryr sig om att protestera. Minns hur mina föräldrar, som då röstade på högerpartiet (nu M), fick vara med bland de som kollade att inte alla valsedlar hade försvunnit, och de fick fylla på rätt ofta, liksom även de frisinnade =folkpartisterna=L och kanske även C, inte säker där. Facken var ju S liksom medlemmarna som automatiskt fick partimedlemskap i S….ABF fick ju bidrag för kurser av staten, och blev på nåt mystiskt vis även en del av S propagandamaskin, liksom SSU och UNGA ÖRNAR. Även hyresgästföreningen hade S-aktiva, och konsum stod S nära. På äldreboenden och för äldre mm erbjöd S transport till röstlokal och hjälp med ombudsröstning. S valmaskin är måhända något förändrad i dag?, men jag misstänker att det mesta finns kvar, liksom att ABF har haft kurser (lokalt?) i hur man motarbetar SD, förr var det kanske högern? Det kanske mest märkliga är nog ändå hur S och V på senare år tagit beslut som främst gynnar de allra rikaste, punktskatter slår t.ex. alltid hårdare mot låginkomsttagare då de till skillnad mot den vanliga skatten inte har en lägre %-sats för låginkomsttagare, dvs bilkörning har främst blivit dyrare för de med låg inkomst även om de ofta har obekväma arbetstider och svårt att ta sig till jobbet av geografiska skäl, särskilt som bilavdragen fram tills nuvarande regering har minskat radikalt både i nivå och mininivå för att få något avdrag alls! Även den allt sämre äldrevården drabbar främst de med lägre inkomst, då de ofta inte har råd att köpa extra service från annat håll om inte anhöriga kan hjälpa!

 9. brorson

  Förslag om anonyma konton på internet måste avvisas som ett hot mot demokratin, bl.a. på grund av svåra gränsdragningsproblem. Ska det gälla alla partimedlemmar? Ska listor över partimedlemmar lämnas in till en granskningsmyndighet? Även listor över intresserade, som har tagit kontakt med partiet? Ska partierna också vara skyldiga att rapportera personer, som har ringt och skällt, till samma myndighet?

  DN, vars handfull halvanonyma ledarskribenter har ett oproportionerligt stort inflytande över opinionsbildningen i Stockholmsområdet, har fel när man påstår att SD har flyttat gränserna för demokratin. Det är faktiskt internet, som har flyttat de gränserna. Vilket tydligen har utlöst panik på ledarredaktionen ifråga.

  DN vill av rent kommersiella intressen framkalla en regeringskris, för att behålla alla läsare som i brist på en socialdemokratisk morgontidning i Stockholms-området prenumererar på DN.

  P. S. Det är kanske möjligt, som någon skrev, att kontrollera om Demirok har avslutat sitt turkiska meborgarskap. Men borde det inte vara Demiroks egen skyldighet att visa upp ett beslut från den turkiska staten, som styrker detta? I stället kräver han att Liberalerna utesluts ur den liberala gruppen i EU-parlamentet. Trots att L är det mest liberala partiet i Sveriges riksdag, och trots att hans eget parti är det minst liberala.

  Alla andra partier, inkl. SD, kan beskrivas som ”halvliberala”. Det är ett av Liberalernas problem, att andra partier, han anammat så stora delar av de liberala idéerna, så att det inte är mycket kvar som L är ensamma om.

   • Bättre förr-fanns undantag

    S! Det var ju de som körde hårt med rasbiologin i Sverige! Och till och med före Hitler började kriga. Mina föräldrars lexikon, i övrigt av god och seriös klass, anno ca 1935, innehåll många sidor rasbiologi, nåt som inte alls intresserade mig, men nåt jag inte kunde undvika att stöta på då det var en massa sidor fulla med foton mm som sades vara rastypiska. Det var uppenbarligen PK med den tidens mått Vid makten satt efter 1920 delvis S men även andra, ibland i koalition, och efter ca 1930 S, ofta med egen majoritet.
    Utom under krigsåren då det var en koalitionsregering. Det tog ett bra tag efter kriget innan rasbiologin försvann. Den lades ner 1958!

    • Observatören

     Bättre förr – Du behöver absolut läsa på om rasbiologin i Sverige. Att SD, likt andra högerextrema, försöker förvränga historien är inget nytt. Titta en gång till var de drivande hade sin hemvist.

     Och än en gång – då alla andra partier för länge sedan insett att det inte fanns något bakom ras-tänket gick ett riksdagspartis nuvarande ledare med i en sammanslutning som inte insett det.

     Imponerande.

   • Marko

    Du försöker försvara denna nazism med whatabout?
    Det innebär att du inte tycker lite nazism är så allvarligt då?

    • Mique

     Typisk internettrollsretorik! Kan ni inte bättre på sverigedemokraternas trollfabrik!? Du som finns bakom signaturen ”Marko”, gör dig inte svensk!

    • Observatören

     Är inte ditt första inlägg just whataboutism? Är det inte ironi att sedan gnäll på andra?

     Än en gång – det finns bara ett parti där det snarast är en merit. Varför tar du inte upp det?

  • Observatören

   Vi har ett parti med rötter i samma mylla. Ett parti där de nu dominerande ledarna gick med. Det partiet verkar snarast tycka dant är en merit?

 10. brorson

  Den 14 maj skrev jag flera kommentarer om rättspolitiken under inlägget dagen före om Åkessons kommande besök i Umeå. Jag ville därmed fästa sverigedemokraters och andras uppmärksamhet på brister i SD:s rättspolitik och framförde egna förslag, som jag tidigare publicerat på en M-blogg. Trots den mjuka tonen, var det en ganska skarp kritik mot SD: ”Detta visar att SD inte har någon genomtänkt syn på brott och straff. trots att just brott och straff är en av partiets profilfrågor.”

  Framförallt tryckte jag på behovet att påföljden förvaring, som nämns i Tidö-avtalet, införs. Men den diskussion om detta, som jag hoppats på, uteblev p.g.a. pseudodebatten om de påstådda trollkontona. Att TV4 genom sin lögnjournalistisk har lyckats hindra inte bara en angelägen politisk debatt utan även adekvat kritik mot SD, är mycket illa. Så illa, så att jag påstår att TV4 ägnar sig åt verbal terrorism och att infiltratören därmed är en terrorist.

  Nåväl, alla partier har brister. Partierna måste kritisera varandra. Men även icke-partiaktiva måste få komma till tals, även vi som inte tillhör eliten. Därför är agerandet från eliten ett hot mot demokratin, när de hindrar angelägna debatter genom att de drunknar i bruset kring en pseudo-nyhet. Nu har ännu en kvinna dödats efter år av misshandel, utan att den blivande mördaren fått hårdare straff än två månader fängelse – efter misshandel av en annan kvinna, Fallet visar att förvaring, som en extra påföljd efter avtjänat fängelsestraff, verkligen behövs. Jag har nyligen fört fram detta förslag även på Lundin-Jernbergs, L, blogg.

  Är inte detta en angelägen fråga, som alla Tid-partierna (och även oppositionen) snarast borde ta itu med, i stället för att försöka hindra allmänhetens deltagande i debatten? Dessutom är frågan hur Tidö-partierna tilltalar varandra, ö.h.t. inte en fråga som oppositionen ska lägga sig i.

  Liberalerna har gått till val på ”Utan oss inget regeringsskifte” och har dessutom ställt två krav som villkor för att stödja en M-ledd borgerlig regering: 1) ministerposter åt L, och 2) inga ministerposter åt SD. Båda kraven är uppfyllda, så vad bråkar L-politikern Jan Jönsson om? Han tillhör minoriteten inom sitt eget part. Om han nu får sin vilja fram, har L grovt fört sina väljare bakom ljuset, Utan löftet ”Utan oss inget regeringsskifte” hade L inte klarat riksdagsspärren.

  Johan Pehrson måste sätta ner foten mot de anti-demokratiska krafterna inom sitt eget parti. Gör han inte det, kommer L aldrig mer att få min röst. Jag vill också påpeka att SD stödjer regeringen. M, KD och L stödjer däremot inte någon ”SD-regering”, för en sådan regering existerar bara i Tobias Baudins, S. fantasi. Som ett stödparti utanför regeringen, är SD naturligtvis friare än ministrarna själv att kritisera regeringen. ”Som man bäddar får man ligga, heter det ju.

 11. brorson

  Att döma av SVT-reportagen uppträdde statsministern som den vuxne i rummet under dagens riksdagsdebatt. Helt riktigt påpekade han att det inte är hans uppgift att censurera vad de andra partierna ska säga. Om det hade varit hans uppgift, hade han i så fall satt munkavle på den V-kandidat i EU-valet, som sagt att det måste till en förhandlingslösning på kriget i Ukraina? Det räcker väl att V:s egen toppkandidat, Jonas Sjöstedt, har försökt tysta henne? De kommunistiska ränderna, censurmentaliteten, går tydligen aldrig ur Sjöstedt. Bra att Kristersson försvarar yttrandefriheten – även för sina politiska motståndare. Någon måste ju säga ifrån om den russofobi, som enligt min mening, styr Kristerssons egen syn på världsläget.

  Avrusta Sverige, så att vårt eget land blir försvarslöst (i varje fall av egen kraft) om vi dras in i kriget, för att regering och opposition (inkl. kappvändaren Sjöstedt) tror att Nato:s marionettregim i Kiev ska rädda Sverige från ryssen med svenska vapen. Nu har ju även en företrädare för Kiev-regimen sagt att kriget kommer att sluta med fredsförhandlingar. Vad hade den svenska statsministern sagt, om han själv strax innan hade satt munkavle på envar, som inte stödjer hans utrikespolitik i minsta detalj?

  Med lite fler infallsvinklar än den enda, som russofober och mentalt yrkesskadade yrkesmilitärer står för. hade vi kanske haft ett adekvat svar på Rysslands utspel om ändrade territorialvattengränser i Östersjön. Det är inte alls bra med provocerande Nato-fartyg alldeles inpå ryska försvarsanläggningar. Men med det sagt, måste vi också säga att det är ett svenskt intresse att hålla ryska krigsfartyg på längre avstånd från de svenska kusterna, än vad som anges av nuvarande svenska territorialvattengränser.

  1) Med det ryska exemplet som förebild, kan vi stänga den internationella korridoren mellan Öland och Gotland för ryska krigsfartyg och stridsflygplan.

  2) Vi kan kanske också stänga den internationella korridoren mellan Gotska Sandön och de yttersta öarna i Stockholms skärgård.

  3) Om det är lika enkelt, med avseende på internationella konventioner, att stänga sundet mellan Åland och det svenska fastlandet för obehörig trafik, vet jag inte. Men Sverige och Finland är ju de enda kuststaterna vid Bottenhavet och Bottenviken. Detta borde väl dock vare lättare gjort än att förverkliga överstelöjtnant Paasikivs våga dröm om att upphäva den internationellt erkända demilitariseringen av Åland?

  Utökade territorialvatten utanför Sveriges kuster kommer att ha en stor betydelse för Sveriges försvarsförmåga mot ett oväntat ryskt luftanfall – om vi har några Gripen-plan kvar, om inte ryssarna har förstört alla på marken i Ukraina. Vi kommer att få en förlängd förvarningstid på flera minuter, sedan fienden passerat territorialvattengränsen.

  Nej, jag tror inte alls att Putin har några planer på att ockupera Sverige. Men militär beredskap kan inte bygga på tro. Den måste bygga på varje möjlig händelseutveckling – även det mest osannolika.

 12. brorson

  ”TV4:s Kalla faktas avslöjande om Sverigedemokraternas anonyma konton på sociala medier riskerar att påverka framtida samarbeten mellan regeringspartierna och SD, rapporterar SVT Nyheter med hänvisning till källor.
  – Kommer det nya saker där SD använt samma tillvägagångssätt, så kan det bli svårt för borgerligheten att släppa in Åkesson i en regering, säger en källa inom Moderaterna till kanalen.”

  Min kommentar: Sensationsskapande journalister har gjort en ny höna av en ny fjäder. Det som den anonyma (!) M-källan säger är väl ganska självklart. Man kan inte samtidigt vara både ett regeringsparti och ett oppositionsparti. Det har hittills bara MP klarat av, och det har varje gång lett till att det stora regeringspartiet, S, har tagit order av det lilla regeringsdpartiet, MP.

  SD är i dagsläget inget regeringsparti, utan ett stödparti till regeringen. Dessutom kan man inte sätta munkavle ens på alla enskilda medlemmar i ett regeringsparti. Jan Jönsson är medlem i Liberalerna, som är ett regeringsparti, men gör allt han kan för att störta regeringen. Naturligtvis har han, som L-medlem, rätt att vara mot L:s samarbeten, men vill han att L ska gå i opposition, får han vänta till efter nästa val.

  L:s löfte till väljarna ”Utan oss inget regeringsskifte, måste anses som näst intill ett bindande löfte till väljarna. Vem kommer att kunna lita på L i fortsättningen, om en minoritet på partiets eget landsmöte, lyckas köra över den egna partiledningen och svika ett vallöfte, som faktiskt handlar om större saker än drivmedelspriser och flyktingkvoter? Naturligtvis kommer förhandlingar om ministerposter till SD att handla om mer långtgående lojalitetsförklaringar än Tidö-avtalet. Kanske slutar det med att SD avstår från ministerposter?

  Konstaterar också att Muharrem Demirok, som är ledare för Sveriges minst liberala riksdagsparti, hotar med att kasta ut L ur den liberala gruppen inom EU-parlamentet, om L kommer att respektera valresultatet 2026. Som L gjorde 2022.

 13. brorson

  Innan han blev politiskt aktiv dömdes Demirok två gånger för misshandel. Han slog ner folk för att de sagt något som han ogillade. Som politiker utdelar han verbala käftsmällar, nu senast mot L för att L ingår i en regering som stöds av SD. Som om det vore L som stödde en ”SD-regering”. Nu tycker jag att Demirok ska visa upp ett beslut från behörig turkisk myndighet att han har befriats från sitt självvalda turkiska medborgarskap – och från skyldigheten att lyda Turkiets president. Demirok må ha en förälder, som är turkisk medborgare, men han är inte född som turkisk medborgare, utan har själv valt att bli det. Om det var när Turkiet var en militärdiktatur, bör Demirok svara på frågan vad han såg hos den dåvarande turkiska regimen.

  Vad så gäller Liberalerna, anser jag att L inte bara har en rättighet utan även en skyldighet att förklara varför L tycker så illa om SD, så att man motsatte sig ministerposter till SD. Men då måste ju SD ha rätt att bemöta den förklaringen. Och då kan man inte förtiga ojämlikheten i resurser för opinionsbildning, när den liberala pressen har över 50 % av marknaden för morgontidningar. Att dessa kallar sig ”oberoende liberal” och till stora delar motarbetar det egna partiet, gör inte saken bättre, utan ännu sämre. Och ännu sämre är det att de liberala tidningsföretagen har köpt upp och lagt ner massor av konkurrenttidningar. Chansen att få anonyma insändare publicerade har därmed minskat drastiskt. Detta är det verkliga hotet mot demokratin, inte några anonyma ”trollkonton”. Ska det ena bort, ska det andra bort. Jag ser fram mot en uppgörelse mellan L och SD om sanering av tidningsmarknaden.

  Paasikivi beskyller nu Ryssland för att flytta gränser, men säger samtidigt att det inte finns ”papper” som visar exakt var gränserna mellan de f.d. sovjetrepublikerna går. Är det bara Ryssland som flyttar gränser? Estland anklagar Ryssland för att ha tagit bort bojar, som enligt Estland bara har utmärkt farleden, i en gränsflod. Vem som har rätt i det fallet, kan jag omöjligen veta. Vet Paasikivi? Jag har skrivit att om Ryssland har rätt att utvidga sina territorialvatten, så har Sverige samma rätt, och kan därmed stänga den internationella korridoren mellan Öland och Gotland.

  Enligt internationella regler sträcker sig ett lands terrotorialvatten c:a 22 km ut från landets kust (de yttersta öarna i skärgården). Om två länders territorialvatten överlappar varandra, går gränsen mitt emellan de båda ländernas ”baslinjer” – vilket är så komplicerat så att det kan leda till militära konflikter.

  Och så komplicerat är det i östra delen av finska viken, där den finskryska gränsen, enligt min mätning på kartan, går 11,04 km från närmaste ö på den ryska sidan och 11.54 km från närmaste ö på den finska sidan. Men längre in i viken gör gränsen bara km från en finsk ö, men betydligt längre från närmaste ryska ö. Gränsen bestämdes antagligen under fredsförhandlingarna mellan länderna efter andra världskriget för att på bästa sätt tillgodose båda ländernas – och särskilt Sovjetunionens – intressen av fri sjöfart m.m.

  Det ryska intresset torde vara helt annorlunda idag, både p.g.a. Finlands Nato-medlemskap och den militärtekniska utvecklingen. Vi har sett hur drönare, som har startat nära gränsen har nått långt in i Ryssland. Inte bara från Ukraina, utan även från Nato-landet Estland – troligen utan den estniska regeringens vetskap och godkännande.

 14. Jonsson

  68-vänsterns judehat fortlever i Sverige.
  ”Palestinierna önskar utplåna Israel som stat, vill helt krossa Israel. Detta är helt riktigt – och det är en målsättning vi bör stödja” (1971).
  Mänskliga rättigheterna tillkom på grund av förintelsen och är nu rejält urvattnade.
  Det framgår inte varför den svenska vänstern ville utplåna Israel efter 1967, då landet anfölls av grannländerna. Varför är det fortfarande så i Sverige post-Palme?
  Om man får alla sina nyheter från svenska tv-kanaler, då riskerar man en förvrängd verklighetsbild.
  Om man inte tycker som S, bokstavsvänstern och Mp, då ska man inte se på TV-nyheter, politiska debatter, påverkansoperationen från gräv-Emil – bara stänga av liksom? Men betala eländet måste alla. Kritik är förbjudet, dvs ett etikbrott?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.