Petter Nilsson(SD)

Usla lokalnyheter! ”De tjänar bäst bland unga”

Varför kapptävlar media med ”nyheter” som den här?

De brukar dyka upp i olika form – artiklarna. Unga, Företagare, osv. Nu jag kan köpa politiker, har inget emot ifall man lyfter politikers inkomst. Men. Unga?
Artikelns målgrupp är inte minst människor med stora mått generell avundsjuka. Avund är förstås en kraftfull drift för många, tyvärr. Kanske inte minst i vänsterkretsar, där martyrskap – och konspiratoriska idéer likt den att alla vita män träffas under hemliga möten – hamnar i fokus för hur man vill ”driva samhället framåt”.

Liknande artiklar brukar dyka upp med viss regelbundenhet, dessa artiklar för olika grupper. Till synes någon slags tävlan mellan de samägda lokaltidningarna om att få läsare.
De tjänar som en bra grund för de med mindre än ädla avsikter. En skattkarta för presumtiva offer.

I det här specifika fallet rör det sig alltså om unga.
Unga personer, som fått ärva, lyfts till och med i underrubriken.
Oddsen är att riktiga kompisar kommer dyka upp från under stenarna, i en stund där man som ung kanske möter sin första stund av genuin sorg och svårmod.

Vilket i sin tur också innebär att de som finner sig i stort behov av gemenskap, stöd och tröst – kan komma att fara ordentligt illa.
Kanske lider man ekonomisk skada. Kanske törs man inte ta stöd av människor i sin omnejd.

Tycker ärligt talat den här typen av nyheter är direkt dålig. Lokalmedia har väl knappast någon anledning konkurrera på det här sättet mot ”varandra”.

Etiketter: , , , , ,

7 kommentarer

  1. Leif

    Har du blivit bannad från partiets discord så du inte får infon vad du ska blogga om, så du bara freestylar i brist på annat?

    Det är den enda logiska förklaringen jag har.

    herregud vilket haveri!

  2. Bättre förr

    Jag tycker ämnet är berättigat. Vi har ju också folklureriet postkodmiljonären som verkar rikta in sig på att om grannarna vinner så ska jag minsann också jag vinna….Spelar själv inte på postkodmiljonären, spelar ingen roll om grannarna vinner mer än jag, jag ser mer till att chansen att vinna stort är liten i relation till utgiften, dvs vad lönar sig på lång sikt.

  3. Sylvia

    Sådana artiklar kan likställas med brottsprovokation! Media inbjuder till utpressning alternativt oönskade kontakter med personer som ofta ärvt eller erhållit annan ersättning för hinder. Grovt oetiskt!

  4. Jonsson

    Hur dåligt tjänar en Affärslivsreporter? Journalistyrket är väl på tillbakagång?
    Dessa och övriga ständigt återkommande ”avslöjande nyheter” (påskäggen, julskinkan, taxeringskalendern) är lätta att skriva ihop, inget djuplodande behövs.
    Har inte kunnat läsa artikeln. De flesta inser nog att en arbetarlön inte går att leva på och inte heller leder till rikedom. Och att pensionen senare blir ett knytnävsslag i ansiktet. Vård- och omsorgspersonal med flera yrkeskårer som skadas och slits ut blir fattigpensionärer. Sjuksköterskorna hade dessvärre ingen framgång alls med strejken och kampen mot industrimärket.
    Det är politiska beslut som hela tiden styrt utvecklingen. Affärsliv håller även koll på konkurserna, medaljens baksida. Kanske skulle de ha ett reportage om Umeås mest olönsamma privatföretag. Nånstans finns kanske ändå en insikt på redaktionen om att Sverige nu på allvar är på dekis.
    Lokalpressens födkrok annonsintäkterna har minskat, pappersavisorna är tunna numera, inte prisvärda.
    Förhoppningsvis har även de arvtagare som hängts ut givit sitt samtycke? GDPR och så vidare. I dessa tider av telefonbedrägerier vore det ju konstigt att bara luta sig mot utgivarbeviset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.