Petter Nilsson(SD)

Nej, självklart ska vi inte ta emot Gaza-patienter!

Aftonbladet tycker att det är hög tid att Sverige tar emot patienter från Gaza.

Det hela är bara fel tänkt.

Gaza går inte att jämföra med Ukraina, vilket man av någon anledning försöker göra.

Det enorma bistånd Sverige genom åren gett till Gaza är i sig bara… fel. Men att man nu försöker säga att biståndet i sig inte räcker: Att man nu behöver ge ännu mer.
Detta i form av sjukvård som svenska medborgare – enligt Aftonbladet – ska avstå till förmån för patienter från Gaza.

Detta i ett sjukvårdkrisande Sverige – där en stor del av problematiken är att man har tagit emot för många människor. Människor man lockat med väl utvecklad och ”gratis” sjukvård.

Aftonbladet tycker i vart fall att våra skattebetalare ska finansiera vården för patienterna från Gaza.
Att våra medborgare får fortsätta vänta på operation, och få längre väg in till vården, detta för att patienterna från Gaza bedöms viktigare.

Etiketter: , , ,

5 kommentarer

  1. Jonsson

    Precis! Såg en artikel i Bulletin idag. Det rör sig tydligen om Gazabor som redan är i säkerhet i bland annat Egypten.
    Vård i Sverige kräver permanent uppehållstillstånd för Gazabor (för barn även för dess familj). Räcker inte med visum.
    Dessutom är svensk sjukvård av idag så sjuk att svenskar måste söka vård utomlands.

    Jordanien (av Churchill kallat Transjordanien) var det område som palestinaaraberna tilldelades 1948. Jordanien måste ta ansvar nu.

    • Mique

      Tjena ”Jonsson”! Satt du och slängde snusprillor i klassrumstaket under historielektionerna i skolan!? Palestinaaraberna har aldrig tilldelads något område öster om floden Jordan!

    • Mique

      Tjena ”Jonsson”! 1921 bildades den brittiska lydstaten Emiratet Tranjordanien öster om floden Jordan, som 1946 blev erkänt av, bland andra, Storbritannien som det självständiga kungariket Jordanien. 1948 bildades staten Israel enligt FN:s resolution 181, om att dela det brittiska mandatet Palestina väster om om floden Jordan, i en israelisk stat och en palestinsk stat. Jordanien var negativa till det och ockuperade ”Västbanken” och östra Jerusalem under 1948 års arabisk-israeliska krig, Israel har i sin tur ockuperat ”Västbanken” och östra Jerusalem sedan sexdagarskriget 1967.

  2. Stefan

    Nej, givetvis kan du inte jämföra Ukrainare och Palestinier eftersom du värderar människor olika utifrån deras hudfärg, härkomst och religion. För er på brunkanten värderas människors behov av hjälp inte utifrån situationen de befinner sig i utan det handlar om ren rasism. In i kaklet. Ni är så bedrövliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.