Petter Nilsson(SD)

Reduktionsplikten, sjuklövern och ”woke”!

Förr var det nog en och annan som irriterade sig på begreppet sjuklövern. Det var alltså ett begrepp som samlade samtliga partier utom SD.

För egen del var det den väsentligt skilda syn sjuklövern – vid den tidpunkten – hade på invandringspolitik. Men det var långt ifrån det enda område där Sverigedemokraterna stack ut.

Partiet vårt utgjordes inte av några proffspolitiker. Vi var glada för de som valde att engagera sig för att rädda Sverige.

Sedan dess har vårt parti emellertid behövt professionaliseras. Företrädare som gått genom ekluten. Något som skett – och sker – etappvis, men som – i synnerhet förr – svårligen underlättades från media. Eller för den delen övriga partiers proffs-företrädare.

Den politiska saken var inte det viktiga för proffs-företrädarna från sjuklövern. Det var en fråga om konkurrens.

Vänsterliberala tårar kom att prägla Sverigedemokraternas riksdagsinträde 2010.

Nu sitter Sverigedemokraterna med och styr Sverige. Vänsterliberala tårar tycks nu inte skymtas från samma företrädare som öppet grät i TV förr.

Sverigedemokraterna styr. M, KD och L följer. Det är i vart fall det media narrativ som präglat rapporteringen kring Tidö-avtalet. ”SD-regeringen” tycks – tillsammans med ”paradigmskifte” – blivit de nya mode-orden för oppositionen.

SD är med och förhandlar om budget. Ett givande och tagande. Samtidigt så följer det av förhandlingar att mycket landar under sekretess. Samt att alla sluter upp bakom ett gemensamt förslag.

Jag som regionpolitiker har ingen insyn i vad som förhandlas om på riksnivå. Jag vet helt enkelt inte detta.

Jag är ingen konpirationsteoretiker… men. Jag kan tycka det lite intressant att spekulera.

Reduktionsplikten är en klassisk SD mot rest fråga. Endast SD som var emot. Övriga sjuklövern var för.

Nu basunerar regeringen ut att reduktionsplikten ska höjas.

Jag kan förstå att L har ett intresse av att reduktionsplikten ska höjas. KD tycks – i min mening – ha lite väl optimistiska visioner kring vätgas- och andra EU-subventionerade åtgärder.

Kommer ihåg en debatt jag medverkade på, inför EP-valet, där även M hade svårt att avsvära sig EU:s fit for 55.

Jag hoppas – utan att ha insyn – att SD fick igenom mycket. Mycket till priset av höjningen av reduktionsplikten i förhandlingarna.

Problemet med proffspolitikerna är att man köper idéer så som ”Fri invandring”, ”fit for 55”, osv utan att ta hänsyn till verkligheten.

Problemet med högerpolitiker är att allt för många har köpt woke (oavsett om man betraktar det som ideologi eller religion). Man har köpt vänster-liberala narrativ. Man är inte egentligen en konservativ företrädare.

Såg här i går att Ebba Busch twittrade att Islam behöver anpassa sig till svenska värderingar. Detta står i hygglig kontrast till de i KD i regionen som vill fortsätta skattefinansiera Hijab för vårdpersonal.

Ebbas tweet om islam är ett något ambitiöst företag. Svårligen något som löser den kulturella dissonans som följt av massinvandringen. Ett mer rimligt inlägg för att få bukt med dålig kultur i Sverige – i min mening – är att börja snacka om repatriering.

Antagligen är tweeten snarare ett försök till att behålla en väljare eller två, från KD.

15 kommentarer

  1. Mique

    Ja du Petter Nilsson, du börjar låta som din målvakt/influencer! Du kommer enbart med en massa trams och urdåliga bortförklaringar till sverigedemokraternas lögner! Törs du inte lyfta incel-problemet inom den sverigedemokratiska internetsvansen?

    • Robin

      Sant Mique!

      ”Jag är ingen konpirationsteoretiker… men. Jag kan tycka det lite intressant att spekulera.” Än en gång ska det ätas kakan och ha den kvar. Här har vi typiska kännetecken på populism! Munnen säger – jag är ingen konspirationsteroetiker, men sedan kommer bara en massa konspirationsteorier, spekulationer och svartlistning av andra.

      SD styr regeringen. Tidölaget höjer reduktionsplikten. Man kan tycka olika om det är bra eller dåligt, men man bör i alla fall stå för sin åsikt. Klassisk populism att inte stå för sina beslut. I synnerhet då man försöker dölja allt genom att kasta så mycket skit man kan, inklusive konspirationsteorier, på alla andra.

      SD visar än en gång att de inte kan ta ansvar. De är numera en del av etablissemanget och beter sig därefter. Till och med värre än de flesta andra. Självklart ivrigt påhejade av sin trollsvans.

  2. kenth

    Detta trams om, reduktionsplikt.
    Viktigaste är att nån tar tag i vårat
    medlemskap i EU så att Sverige kan
    avsluta sitt medlemskap. Sista tramset
    från nämda organisation gör att många
    kommer få det kännbart då elpriset tvingas
    upp pga. nån omstrukturering EU bestämt.
    Det verkar hela tiden som den lilla människan
    skall klämmas åt av de styrande.
    Vart är vi på väg? eller är vi redan där?

    • Robin

      ”Viktigaste är att nån tar tag i vårat medlemskap i EU så att Sverige kan avsluta sitt medlemskap.” Vilken analys är det som ligger bakom detta uttalande?

      ”många kommer få det kännbart då elpriset tvingas upp pga.” Nejdå. Tidölaget har meddelat att det bara beror på föregående regering. EU-beslut och beslut om att privatisera elmarkanden har tydligen inget med saken att göra. Litar du inte på de blåbruna?

      ”Det verkar hela tiden som den lilla människan skall klämmas åt av de styrande.” – SD är de styrande tillsammans med övriga i Tidölaget.

  3. Sylvia

    Intressant att region Västerbotten använder skattebetalarnas pengar till ”Hijab” för invandrare, utan någon större reaktion från folket……Anser att dessa medel gör större nytta i den krisande vården….

    • Mique

      Tjena ”Sylvia”! Är du Petter Nilssons nya målvakt/influenser? Vad har hijab med Petter Nilssons inlägg att göra? Är det inte sverigedemokraternas lögner, som är orsaken till Sveriges krisande sjukvård? Vad äter du för flingor/musli till frukost?

    • brorson

      Sylvia
      Region Bästerbotten har bestämt att judar inte ska finnas, och har därmed visat sitt stöd för Hamas folkmordspolitik. Bästvetarbotten, alltså. Om bästvetarna i regionen vill visa att de med sitt beslut inte har tagit ställning för en religion eller folkgrupp får de väl också tillhandahålla kippa till den manliga personalen. Enligt talmud får en judisk man inte gå mer än fyra steg utan kippa. Även andra religioner har föreskrifter om klädsel, särskilt huvudbonad. Själv tycker jag att muslimska kvinnor, som arbetar i vården, själva ska få bestämma om de vill bära hijab eller inte. Det ska varken främjas eller motarbetas genom politiska beslut. Låt religionen vara en privatsak. Det har ju vänstern alltid tyckt att kristendomen ska vara. Samma vänster har nu gjort islam till något slags statsreligion, vars attribut ska bestämmas av politiker.

  4. Bättre förr

    När det gäller reduktionsplikten är väl egentligen allt fel från början.
    Preem ville bygga ut raffinaderiet, MP ville inte. Orsaken var bl.a. ökad efterfrågan på lättare diesel från sjöfarten, vilket redan ökade priset på diesel även för landsvägstrafiken då tillgången minskade, men med utbyggnad av PREEM skulle minska priset något. Simsalabim, så kom man på detta med reduktionsplikt som kompensation till oljebolagen!
    Ironiskt nog, men inte oväntat, MP och S m.fl. var ju med, så drabbades landsvägstrafiken hårdast genom reduktionsplikten, som av någon anledning inte drabbade sjöfarten, som slapp köra med reduktionspliktig diesel.
    Inblandningen av FAME i dieseln har orsakat ökade kostnader för de som kört på reduktionspliktsdiesel dels genom högre högre bränsleförbrukning (FAME har lägre energiinnehåll per liter) men också genom att partikelfiltret måste brännas ur oftare, vilket ofta görs genom extra dieseltillsats på slutet av förbränningscykeln, som hettar upp filtret utan att ge motorn vridmoment. Volvos Trucks faktablad säger att filtret måste bytas 4 gånger oftare om man kör på ren FAME, liksom motoroljan. Således rejäla kostnader för fordonsägaren. Och ökad destruktion av gammal smörjolja, som sannolikt förbränns! Dessutom har många som kör lite tvingats byta bränslefilter ofta och även tvingats kassera olja som fått för mycket tillväxt av mikroorganismer.
    Även de som kör på 7% FAME, vanligt när man började med biotillsats i dieseln fick uppleva stora problem om de körde lite så att dieseln hann bli gammal. Byte av filter kassera den gamla dieseln och i värsta fall byta dyra delar i insprutningssystemet.
    Numera används oftare HVO, som liknar vanlig diesel och tål lagring bättre, men då är problemet i stället hydreringen, som av ”klimatskäl måste göras med vätgas gjort på fossilfri el!
    Problemet är, att den ”fossilfria” är problematisk, då den utgår ifrån att vissa kunder har ett eget elnät, fast ändå inte..
    Grejen är ju att om vi måste komplettera den ”Gröna” elen med t.ex. kolkraft, så stängs ju inte de som ”bara” köper grön el av från nätet, då de också vill göra sina grejer.
    Det snällaste man egentligen möjligen kan göra är väl att räkna på ”svensk elmix” för ”fossilfri el, som ju då inte blir fossilfri, vilket den ändå inte är om man räknar in utsläpp vid produktion av elledningar oh vindkraftverk! Och att vi måste hindra den gröna elen att nå ”fel” kunder, även om deras verksamhet inte på något vis är oönskad

  5. brorson

    Den här gången har SD:s trollfabrik lyckats producera tre SD-hatartroll för att visa att SD fortfarande är ett anti-etablissemangparti.

    Detta sedan SD räddat kvar L i regeringen. Var det nödvändigt? Det var ju med devisen ”Utan oss inget regeringsskifte”, som L lurade de allmänborgerliga marginalväljarna att rädda kvar L , som före valet bara hade 3,2 % väljarstöd, kvar i riksdagen. Skulle L verkligen ha gjort allvar av sitt hot att lämna regeringen, om L-ministrarna inte fått som de ville? Dyrare drivmedel utan prishöjning. Så ska folket förmås åka mindre bil…

    Tomma tunnor skramlar mest. Även hos L. Som är ett genuint borgerligt parti, med rötter i frikyrkorörelsen. Det mest borgerliga partiet vi har. Vad visar alla knivar i ryggen på partiledningen inifrån det egna partiet? Jo, att liberaler har särskilt svårt att underordna sig, att liberaler hellre startar eget, oavsett om det gäller inom företagandet, religionen eller politiken. Vad dessa ego-trippare, som vill stödja S (naturligtvis i utbyte mot välbetalda tjänstemannaposter inom regeringskansliet) är att de allmänborgerliga marginalväljarna straffar borgerliga partiet, som stödjer S. Om L spräcker regeringen nu, kommer det inte att finnas något liberalt parti i riksdagen efter nästa val.

    ”När det gäller reduktionsplikten är väl egentligen allt fel från början.” Ja, det kan man verkligen säga. Vad har reducerats?
    Bilarnas bränsleförbrukning? Inte alls.
    Koldioxidutsläppen? Inte alls. Alla biologiska bränslen avger CO2.
    CO2-halten i atmosfären? Nej, den har ökat, men av andra orsaker.
    Växternas CO2-upptag? Nej, den har ökat.
    Den globala medeltemperaturen? Nej, den har ökat, åtminstone enligt klimatalarmisterna själva.
    Nederbörden? Nej, skyfallen har ökat, åtminstone enligt klimatalarmisterna själva.
    Migrantströmmarna från Afrika till Europa? Nej, de har ökat.

    Klimatalarmisterna resonerar som om jorden vore universums medelpunkt, som allting kretsar kring. Som om energier från yttre rymden, m. m. inte funnes, som om allting beror på mänsklig aktivitet.

    Man kunde tro att ökad CO2-halt, ökad nederbörd och varmare klimat borde pressa ner matpriserna. Men de pressas upp, när sora arealer används för produktion av energigrödor för export till Europa p.g.a. reduktionsplikten. De ökade migrantströmmarna från Afrika till Europa beror till stor del på att afrikanska konsumenter inte har råd att köpa den mat, som produceras i deras egna länder.

    Jag har länge kritiserat SD för att samtidig försöka rida på två hästar, som springer åt olika håll. Klimathotet är bluff och båg. men det vågar SD inte säga. Ord och handling hos SD stämmer inte riktigt överens i klimatfrågan.

    • Bättre förr

      Koldioxiden ökar magasineringen av värme i atmosfären, ja. Dock har Sverige, och många andra länder i EU valt att göra en massa saker som är fel i verkligheten men ser rätt ut på ytan.
      Man har valt att försöka minska utsläppen mer än de flesta länder, bl.a. för att göra det möjligt för länder med sämre standard att ”komma i kapp”. Den politiken har slagit helt fel, då resultatet i verkligheten har blivit att massor av energikrävande produktion med stora koldioxidutsläpp har flyttat till folkrika länder som Kina m.fl. som inte behöver minska sina utsläpp
      Elbilar är ett bra exempel, stora koldioxidutsläpp vid framställning av bilar och batterier gör att folk som kör lite INTE ska köpa ny bil innan den gamla håller på vara uttjänt. Då har kan man antagligen också bygga bättre och billigare elbilar. Men då bara utsläpp inom Sveriges gränser räknas ju när man ska nå klimatmålen, så där blev det ju FEL: Sen har ju av samma anledning de nu låga bränslepriserna i Sverige den nackdelen att utländska lastbilar tankar ofta i Sverige hellre än att ha med sig billig diesel från öst som tar av lastutrymmet. Vi har flyttat våra utsläpp till andra länder! Vi köper även mycket byggmaterial och annat från utlandet. Och en massa krimskrams och kläder från Asien.
      Överbefolkning av jorden är den största orsaken till både klimatproblemen, och att de styrande vill att vi ska äta insekter mm. Här verkar man ha kapitulerat, trots att det finns moderna preventivmedel. I stället verkar det hela ska lösas med krig mm. Och överbefolkning av sämre ställda länder ska i stället gynnas!

      • brorson

        1) Jag borde kanske ha skrivit ”CO2-halten i atmosfären? Nej, den har ökat, men av HUVUDSAKLIGEN andra orsaker.” Om CO2. halten ö.h.t. har någon påverkan på klimatet, så är den ytterst marginell. Jorden är inte innesluten i något växthus och koldioxiden är den minst potenta av de s.k. växthusgaserna.

        2) Den höga nativiteten i fattiga länder beror huvudsakligen på avsaknaden att allmänt pensionssystem och den höga barnadödligheten, som gör att många barn inte når vuxen ålder. Folk använder stora barnaskaror som pensionsförsäkringar. Samt på att rika länder kränger moderna preventivmedel, som används felaktigt, och tränger undan naturliga preventivmetoder.

        3) Du har helt rätt i ditt påstående att ”Sverige, och många andra länder i EU valt att göra en massa saker som är fel i verkligheten men ser rätt ut på ytan”.

        4) Jag vill återgå till frågan om matpriser i Afrika och andra sydliga regioner. Priset på livsmedel och andra varor och tjänster (även arbetskraft) bestäms som bekant av utbud och efterfrågan. Priserna på de afrikanska matmarknaderna borde därför sjunka till följd av den ökade CO2-halten, men har i själva verket ökat p.g.a. den ökade efterfrågan på biobränslen, som reduktionsplikten m.m. i Europa fört med sig.

        Vilket har lett till ökade migrantströmmar från Afrika till Europa, vilket i sin tur pressar ner de redan lägsta lönerna i Europa p.g.a. ökat utbud av billig lågutbildad arbetskraft,

        • Bättre förr

          1.Koldioxid är en gas som magasinerar solstrålning dvs värme. halten påverkas förutom av koleldning etc. även av t.ex vulkanutbrott och naturligt uppkomna bränder och förmultning och kreatur som även släpper ut metangas mm.
          2.Ja, bristen på pensionssystem är en delförklaring, men inte hela förklaringen. Min poäng är dock att koldioxidutsläppen inte blir lägre för att vi försöker offra oss själva genom att minska våra extra mycket för att de länderna ska kunna fortsätta med sin allt för stora befolkningsökning och få öka sina utsläpp!
          4. Ja det stämmer.
          Sen håller jag med om att det inte finns nån större skillnad mellan så kallade fossila bränslen. många naturliga bränslen som ved släpper ju ut ungefär ungefär lika mycket koldioxid i relation till sitt energiinnehåll som stenkol då det väte som ingår i princip redan är vatten innan förbränningen sker, vilket även gäller många andra cellulosa baserade bränslen.
          Samtidigt kan man misstänka att upptaget av koldioxid är större över världshaven än i skogar mm, baserat på att havsytan på jorden är flera gånger större än landytan. Sannolikt kommer stora delar av oljan och naturgasen från tidigare havsorganismer som i brist på syre omvandlats till naturgas, olja och kanske kol. Det som har tagit lång tid är inte upptaget av koldioxid, utan konserveringen av under havsytan. Det finns därför ansenliga mängder olja och naturgas sparade, men det finns inget som säger att det är bättre att elda cellulosabaserade biobränslen är naturgas och olja som genom sitt väteinnehåll släpper ut mindre koldioxid per energiinnehåll, det vore kanske bättre att konservera t.ex. trävirke och använda det i t.ex. hus mm och elda olja och naturgas i stället

          • brorson

            Jag tror att vi är i stort sett överens. Men det finns fortfarande mycket forskning ogjord, som måste göras innan diverse hypoteser, som media basunerar ut som vetenskapliga sanningar, kan verifieras eller falsifieras. Såvitt jag vet, absorberar vatten koldioxid vid nedkylning och avger koldioxid vid uppvärmning, medan växterna tar upp koldioxid vid belysning (inte riktigt samma sak, som värme. men det finns ju ett klart samband mellan ljus och värme).

            Det är dumheter, som klimatalarmister försöker lura i folk att växterna bara tar upp koldioxid från nyskördade biobränslen men inte från ”fossila” bränslen. Du tar upp en intressant aspekt, nämligen att naturgas och olja släpper ut mindre koldioxid o förhållande till energi-innehållet än cellulosabaserade biobränslen. Det har jag länge misstänkt, och det innebär att CO2-utsläppen ökar i stället för att minska p.g.a reduktionsplikten.

            Men det tjänar ju de opinionsledande klimatalarmisternas syften, som är skrämma upp folk med ökad COs-halt, vilket tjänar deras egna ekonomiska intressen. Den forna antikapitalistiska vänstern har sålt sig till de mest ohederliga kapitalisterna, de som verkligen förstör vår planet.

            Att CO2 är en gas, som inte syns, får inte förledas att tro att volymen hos vatten inte ökar, när vattnet absorberar CO2, och minskar när vatten avger CO2, vilket kan vara en förklaring till att domedagsprofetiorna om kraftigt stigande havsnivåer (6 meter inom 20 år i Stockholms skärgård) inte har besannats.

            Sedan har vi en jeppe med en egen VK-blogg, som har återupptagit sin propaganda mot kärnkraften med argumentet att atmosfären värms upp med kylvattnet från kärnkraftverken. Jag är den sista att förneka att han har rätt i det påståendet. Det finns många av människor gjorda värmekällor på jorden. Men jag minns hur kärnkraftmotståndare stoppade planerna på att frakta kylvatten från Forsmark med tankbåtar till fjärrvärmesystemet i Stockholm. Som i stället uppvärms med fossila bränslen, som fraktas med tankbåtar över längre avstånd.

            Vi behöver ny kärnkraft. Men för mycket av det goda, kan bli till något riktigt dåligt,

  6. Mique

    Tjena Petter Nilsson! Okunskap, total brist på sunt förnuft, omedvetenhet och rent svammel frodas bland målvakterna/influenserna, internettrollen och botarna på din blogg. Att du inte inser, att de stjälper istället för hjälper dig. Eller är det så att du inte har något att säga till om, då det gäller toppstyrningen från de ”fyras gäng” och sverigedemokraternas trollfabrik? Nej du Petter Nilsson, avsäg dig alla dina politiska uppdrag och återgå till ditt arbete som svetsare! Reaktionära amatörpolitiker finns det allt för gott om i Sveriges Riksdag, regioner och kommuner, det signifikativt för de är bristen på kunskap, sunt förnuft, medvetenhet och respekt för andra människor, vilket flagrant visar sig hos sverigedemokratiska politiker och dess internetsvans!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.