Petter Nilsson(SD)

Förstår jag det riktigt att Niklas nu ändrar kurs kring Ibn Rushd? I så fall är det varmt välkommet

Moderaterna har tidigare beviljat medel till ibn rushd, men begärt att de ska redovisa hur de arbetar för demokratin. Nu säger regionrådet i opposition (m), Nicklas Sandström, i sin blogg att de avser att stötta vår motion att stoppa utbetalningarna till ibn rushd, men hävdar felaktigt att de tidigare gjort detta.
Jag förstår att Niklas Sandström hänvisar till reservationen kring beslutet om att ge medel till ibn rushd.

Reservationen moderaterna lämnade in i RUN,

”Mot den bakgrunden reserverar vi oss mot beslutet att inte tillföra kravet, med innebörden att studieförbunden respektive folkhögskolorna ska redovisa sina regionala insatser för att stärka demokratin och motverka diskriminering, i listan på vad dessa verksamheter ska redovisa i sina verksamhetsberättelser till regionen.”

medför dock att moderaterna föreslår att medel betalas ut till ibn rushd, men att ibn rushd ska redovisa insatserna de gjort för att stärka demokratin och motverka diskriminering.

Säkert skulle även den minst floskelkunnige i föreningen kunna formulera en redovisning som syftar till föreslagen målsättning.

Det är förstås inte tillräckligt. Sverigedemokraterna ställer dock kravet att ibn rushd inte skall få bidrag utifrån deras tidigare ageranden.

Rimligen finns det goda skäl att anse att Ibn Rushd är ett trosamfund och inte bör kunna bli föremål för folkbildningsbidrag. 

Om moderaterna i Region Västerbotten är redo att ändra kurs i detta är det förstås välkommet.

En kommentar

  1. Pingback: Extremistiska organisationer ska inte få ta del av utbetalningar av skattemedel | Nicklas Sandström (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.