Extra nya Regeringskansliet

Utdrag ur berättelsen ”En oregerlig regering” av Villroy.

De satt samlade på kansliet i vad de själva kallar ”regeringsmöte”. Det var här som den egentlige makten fanns och de stora besluten togs. Det var Jokersson, Pinocchio, Långe herrn och Damen med Colgateleendet. Jokersson pressade fram en klump Brylcreme mellan händerna, klämde till och strök in det i håret. Tog fram en glänsande stålkam och drog den genom håret på en frisyr likt en gangsteradvokat från Östermalm.

–          Vi är väl alla SD-are sade Jokersson svepte blicken runt på de andra och fäste blicken på den lille mannan som fått namnet Pinocchio.

–          Den lille mannan nickade vagt.

De andra runt bordet nickade gillande och alla höjde båda händerna i luften och gjorde den lilla Z-vågen. Något annat hade förbjudits för att inte de inre reflexerna skulle ta över en arm och en hand.

Kritikerna talade i högljudda ordalag om att detta liknades vid något slag av statskupp där högerpartierna M, KD och L låtit SD inrätta en pseudokansli för att styra Sverige. Ytligheten, ointresset av bakgrundsfakta om ideologier, och makthungriga vänsterhatande borgerlighet hade gjort det möjligt för ett parti som SD att helt enkelt ta regeringsmakten utanför det parlamentariska systemet.

– Vi har just nu ett jävligt stort problem sade Jokersson. Det har börjat komma mycket kritik mot Tidöavtalet. Kritiken är för det mesta tyvärr befogad och riktig. Vi måste sätta stopp för det.

– Vad gör vi då frågade Damen med leendet. Skall vi ringa Orban om råd?

– Vi kan väl i sann Donald Trump anda bemöta all kritiken med att den är falsk, felaktig, lögn och kritikerna kommer från oseriösa organisationer sade Jokersson.

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.