Förlåt svenska folk skall Ulf Kristersson och Ebba Busch säga

Be svenska folket om ursäkt Ulf Kristersson och Ebba Busch! Det finns ingen annan utväg för att ni två inte skall sjunka ännu längre ner i moralens djupaste träsk. Det var med högsta sannolikhet era löften om snar elpriskompensation och sänkningen av bensinpriset som avgjorde att det högra blocket fick regeringsmakten när marginalen var så lite. Kalla det vinna makten på en bluff. Fulhet nummer två är att helt enkelt skylla ifrån sig eller inte medge att det gavs tydliga löften. Prata om politikerförakt som späds på.

Ingen kan ha missat att det var verkliga vallöften som gavs från Ulf Kristersson och Ebba Busch. Det smärtar mig gränslöst att ha anledning att skriva detta inlägg om bluffande politiker i riksdagsval. Jag trodde inte att detta skulle kunna hända i en svensk demokrati år 2022.

Det var möjligen så att ”verkligheten kom ifatt”, det kan ha varit en ohygglig omdömeslöshet med hanteringen av allvarliga frågor, det kan ha varit beräknande att med ett sådant vidlyftigt löfte vinna röster, kanske sanslöst dåligt politiskt hantverk eller gränslöst och medvetet bedrägeri. Följderna blev exempellösa i ett svenskt riksdagsval. Två av tre svenskar tycker att regeringen sköter sitt arbete ”ganska dåligt” eller ”mycket dåligt”, enligt en ny undersökning gjord av Sifo för Expressen. Kom inte och säg att det är sossesnack eller bara vänsteråsikter utan det är helt enkelt djup besvikelse från riktigt många i vårt land. Olika sociala medier översvämmas av besvikelse och negativ kritik.

Det skall bli mycket intressant att se hur detta möjligen kan försvaras av regeringsblockets sympatisörer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.