SOS förhoppningar

Jag funderar allvarligt på var jag hittar det förhoppningsfulla och positiva i omgivningen nu för tiden i dessa tider. Ett utrotningskrig i Ukraina, en rysk despot som vill återupprätta sovjetunionen, och övriga världen. Europa och vårt land kämpar med många stora utmaningar av skilda slag. Det är då man blir en sökare. En sökare efter hopp och en bättre framtid. Sannolikt har jag tagit en viss förhoppningsskada av att ha engagerat mig i läsning av utspel, svikna vallöften, hätska dialoger på Twitter etcetera. Det sägs att det finns ”någonting bra i det som sker” men det stämmer naturligtvis inte har jag förstått.

Man kan få förlita sig på kulturen och sången. Som Afzelius sjunger ”Men det kan va svårt att tro när man inte ser den”.

Det sägs att det alltid finns nånting bra i det som sker
Och tron är ofta den som ger oss styrka
Ja, man säger mycket men man vet så lite om sig själv
När ångesten och ensamheten kommer

För när vännerna försvinner eller kärleken tar slut
Ser man allt med lite andra ögon
Så man övar sig och långsamt blir man bättre på att se
Skillnad mellan sanningar och lögner

Jag fortsätter som sökare.

3 kommentarer

  1. Christer

    Man kan utan tvekan hålla med bloggförfattaren om att, tittar vi på ”den mörka” sidan, finns det mycket elände att se. Förutom det författaren lyfter finns de ”gamla vanliga” utmaningarna i världen. Miljöpåverkan, fattigdom, ökad droganvändning bland många befolkningar bara för att ämna ytterligare några saker. Och, nu senast, naturkatastrofer där vi människor blir brutalt påminda om hur maktlösa vi är när dessa krafter sätter till.
    Icke desto mindre finns det positiva saker att glädja oss åt. Här, på norra halvklotet, där vi ändå befinner oss kommer ljuset så sakteliga tillbaka och i förlängningen en vår! Vårt grannland Finland klarar av att ta sig igenom nålsögat och ta sig in i NATO. Även om vi har klantat till det ordentligt med vår egen ansökan, så kommer det ändå att innebära att vi faktiskt är omringade av NATO, vilket ju känns betydligt säkrare än att vara nästan direkt angränsande mot den ryska björnen i öster.
    Och, inte att förglömma, vi blev i höstas av med den socialistiska/kommunistiska/miljömupps- regeringen, den värsta vi någonsin haft i modern historia i vårt land. Bara en sån sak!
    Så, det finns trots allt guldkorn att glädja oss åt.

  2. Drutten

    Willy, vet man att döden finns. Piet Hein gissade gissningsvis. Lekamen upphör att röra sig ja. Men sen då; vet någon. Kanske livet blir underbarare sen…i någon form….kanske? Inte vet jag…💖💕🌸men roligt gissar jag gissningsvis att det blir🥰..eller hoppas🥳
    Ja jag läste det tänkvärda ordet av Piet Hein överst och då gnistrade det till i hjärncellen min för ovanlighetens skull🥳🤡🤡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.