Ukraina våra räddare

Ukraina är våra räddare för den fria och demokratiska världen. Därför måste vi rädda Ukraina. Det är med djup förstämning och fullständig gränslös avsky för invasionsmakten Ryssland och djup medkänsla för det ukrainska folket jag läser och hör om detta utrotningskrig som pågått ett år. Hela Europa och västvärldens demokratier måste tacka den ukrainska armen för sin gränslöst heroiska förmåga att i första steget hindra Ryssland för att inte lyckas ockupera hela Ukraina. Men skicklighet och försåtlighet beslöt den ukrainska armen att som exempel förstöra egna anläggningar för att inte invasionsmakten Ryssland skull ha möjligheter att inta Ukraina och operera där på plats. Detta räddade på ett sätt Europas och den demokratiska västvärldens demokratier.

Jag kan konstatera att Europa med andra demokratier var undfallande när Ryssland invaderade Krim 2014. Vi hyschade och hyschade om att inte provocera den stora diktaturmakten Ryssland. Europa var naiva och förstod inte men borde ha förstått vad Ryssland var på gång att göra med Ukraina. Invasionen av Krim var det första steget.

Som alternativ finn nu inget annat än att hjälpa Ukraina med allt som Europa och USA med Nato kan göra. I annat fall är det en katastrof om Ryssland får fortsätta sitt imperiebyggande.

När kriget en gång förhoppningsvis tar slut skall vi vara medveten som att det ukrainska folket kommer att lida alla helveteskval i decennier efter decennier. Ukraina med flera andra länder har fått ta smällen och katastrofen när den totalitära regimen Ryssland försöker återupprätta ett Sovjet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.