Världsrekord i frånskyllning

Nu har M, SD, KD och L slagit världsrekord i att skylla ifrån sig. I en debattartikel i Expressen leker de ”opposition” och försöker desperat att lägga rökridåer för att inte behöva klara av sitt regeringsuppdrag på många år. Regeringen skriver i gemensam debattartikel och leker opposition att allt är sossarnas fel. Det kan naturligtvis vara sant men vore det inte bäst att i stället tala om hur det skall gå till att få ordning på problemen?

Det blå blocket menar att ”… otrygghet, höga drivmedelspriser, lägst tillväxt i EU 2022 och en elkris som slår hårt mot både hushåll och företag. Listan av de usla resultat vi fått efter åtta år med en socialdemokratisk regering kan göras lång.”  är Socialdemokraternas fel.

Debattartikel Expressen,  S ansvarslösa politik ligger bakom elkrisen (expressen.se)

Men å andra sidan är det i flera hänseenden bra att den nya regeringen inte lyckats i alla stycken för flera av de saker som enligt Tidöavtalet skall klaras av är makabra och svagt genomtänkta. Vem vill ha rättsosäkerheten, angiverisystemet, styrning av kultur och Publik Service med flera starkt kritiserade inslag i Tidöavtalet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.