Ett mörkt mörkt dygn

Sju skjutna inom 24 timmar – Strömmer: Mörkt dygn

De högblå nationalisterna skulle säga, ”Tack Stefan Lovén och Morgan Johansson” till detta hemska dygn och allt annat skjutande. De röda och gröna skulle säga ”Vad har ni Ulf Kristersson och Gunnar Strömmer gjort åt detta?” om samma sak.

”Sju skjutna inom 24 timmar – Strömmer: Mörkt dygn, Ett fruktansvärt mörkt dygn med nya brutala skjutningar. Så kommenterar justitieminister Gunnar Strömmer (M) skottlossningen i Farsta där fyra personer skjutits, varav en pojke i 15-årsåldern dött. Flera våldsdåd har skakat Storstockholm sedan i fredags – totalt sju personer har skjutits inom loppet av ett dygn. Utöver skjutningen i Farsta sköts två män i 20-årsåldern i Solna under fredagskvällen, och samma kväll sköts även en man i övre 20-årsåldern i Jordbro. Ingen av personerna uppges ha livshotande skador. ”I kväll tänker jag framför allt på brottsoffren och deras anhöriga. Polisen arbetar nu intensivt för att kunna lagföra förövarna. Vi ska göra allt som står i vår makt för att vända denna utveckling” skriver justitieministern i ett sms till Expressen” Omni, 2023-06-11.

Etiketter: ,

8 kommentarer

  1. Erot

    de röda och gröna hade 8 år på sig,nuvarande regering 8 månader,men det spelar ingen roll,det är för sent att vända detta

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Det kan inte vara för sent att vända men det kan ta lång tid att göra det och det krävs sannolikt flera olika samverkande åtgärder. Annars blir det att byta till en tredje” regering. Däremot tror jag inte alls att det skall krävas en ultrahögernationalistisk regering för att få ett samhälle på rätt väg.

  2. Erot

    allmänheten riskerar också att dödas,
    Uppdaterad idag 20:30Publicerad idag 18:20

    En kvinna i 60-årsåldern träffades av en förlupen kula under skottdramat i Farsta Centrum på lördagen. I en intervju med Sveriges Radio Ekot berättar hon nu hur hon flydde undan kulregnet.

    Hon hade just klivit av tunnelbanan i Farsta i lördags och skulle låsa upp sin cykel för att åka hem. I stället hamnade hon mitt i skottlossningen där en 15-årig pojke dog och ytterligare två personer skadades.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Tyvärr tror jag det brutala kommer att fortsätta en tid till och att det tar mycket lång tid att vända. I släptåg av allt detta kommer den högerorienterade retoriken om vilka de skyldiga äro och faktum upprepas naturligtvis att den förra regeringen inte insåg allvaret i den eskalerande kriminaliteten. Jag tror inte på någon av dessa två, vare sig de förra eller heller inte de nya blåSDa, utan en helt annan helhetssyn på problemen men inte den populistiska synen på enstaka hårda tag.

  3. Anders

    Jag skulle kunna ta det på lätt svenska så att du förstår men då skulle nog din hjärna explodera för den är inte mottaglig för den informationen.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Ditt svar är typisk för dem som blandar samman sak och person. Min hjärna kan visst ha vissa kognitiva begränsningar men det är en helt annan sak. Gör gärna ett nytt försök med kommentar i sakfrågan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.