De bekänner färg

Det som händer nu i fråga om skjutningar och våld kan benämnas på många olika sätt. Sverigedemokraterna vädrar morgonluft och statsministern hänger på. Sannolikt gnuggar de händerna och kan få tala om att militären borde sättas in ”redan nu”.

Med Sverigedemokraterna i regeringsställning är det enkelt att förstå vad ett sådant parti kan ta sig till med. Hur svårt kan det vara att förstå detta när de redan nu dirigerar regeringen och vill sätta in militären. Det går helt i ultrahögerns linje att ta till det värsta som tänkas och dessutom lämpligt att hitta motiv för att ta till extra ordinära våldsmedel. Dessutom väntas retoriken om att förra regeringen inte gjorde något under åtta år.

Kristersson har redan talat om att det skulle ta tjugo år att få stopp på gängkriminaliteten. Det betyder att de vill att omgivningen skall förstå att det inte ens är möjligt utan näst intill omöjligt att lösa gängkriminaliteten. Detta för att inga krav skall kunna ställas på dem. Det nationella uppropet att alla instanser i samhället behöver hjälpa till för att våldet skall minimeras vill den högra sidan heller inte vara med på. Skulle de vara med vore det som att bekänna att de insatser de annonserat faktiskt inte räcker till.

Expressen skriver på hemsidan. ”Statsminister Ulf Kristersson utesluter inte att kalla in militären för att bryta våldsvågen. – Militären kan bistå polisen vid speciella situationer, till exempel vid terrorism, säger han. Sverigedemokraterna anser att detta bör ske redan nu – men Liberalerna säger nej”. Expressen, hemsida, Publicerad 2023-06-13.

Lyssna bland annat Diamant Salihu som har några välgrundade antaganden om varför gängvåldet bland annat ser u som det gör med det stora antalet uppgörelser.

Nej, bästa ni som brukar kommentera mig. Jag har ingen lösning på detta men yttrar mig ändå.

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. erot

    Vem tror på att detta ska fungera?

    Fika ska stoppa gängvåldet
    Publicerad 10:00

    I bostadsområdet Bäckby i Västerås har föreningen Mamma United lanserat projektet ”Trygga Bäckby”. Det går ut på att mammor delar ut mellanmål till barn på platser där det bedöms finnas risk för att unga rekryteras av kriminella.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Gängvåldet är inte det enda våldet men har sina brutala egenheter. jag tror att gängvåldet tar åratal att eliminera eller att avsevärt minska. Sannolikt är det flera parallella insatser som skall till av flera aktörer i samhället och inte enbart hårdare straff. Det sista som skall till och kan med högsta sannolikhet inte hjälpa är några få enkla lösningar av populistisk natur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.