Är det synd om dem?

One size can fits all

I det följande presenteras ett blogginlägg som vanligen skapa kommentarer om min personlighet, min karaktär, kanske uttrycker någon form av missaktning för mig. Varsågod!

Jag har offerkoftan på mig ser det ut att någon har som skriver ett blogginlägg. I egentlig mening är det inte särskilt synd om något politiskt parti. Men i Västerbotten anser tydligen SD att de inte behandlas med lika stor uppmärksamhet i traditionella media som andra politiska partier gör. Å andra sidan är det inte förvånande för SD är det parti som leder sportgrenen kritik till journalister och till media.

Jag vill göra några reflexioner över ett par citat jag i ett blogginlägg. Jag väljer dock att inte specifikt hänvisa till källan av skälet att ett sådant uttalande i generell mening inte är särskilt ovanligt.

”De har emellertid kommit att problematiseras av tjänstemän och politiker – Inte minst lokalt här i Västerbotten.”

Om man fördjupar sig endast något lite i ett sådant uttalande förstår sannolikt de flesta att det endast handlar om reaktion på den vanligt förkommande företeelsen avvikande åsikt.

Vidare kan man läsa från samma källa;

”inte får ta samma plats i traditionella media som övriga partier, särskilt inte här i Västerbotten”.

Kort sagt en ytlig analys. Tack vare M, KD och L är det inte ett enda dugg synd om SD som på grund av de andra högra partiernas längtan efter regeringsplatser och inflytande och gränslös aversion mot den vänstra sidan, i synnerhet S, får till och med SD stå i talarstol med skylten REGERINGEN framför sig.

Men fakta är att tack vare och på grund av det parlamentariska systemet och den demokratisk ordningen kan det bli på detta vis att ett parti med endast omkring tjugo procent av rösterna i ett riksdagsval kan i mycket stor utsträckning styra en regering. För fulheten och realismens skull är det osökt enkelt att göra liknelser med 30-talets Tyskland även om dem till höger tycker att det är avskyvärt, ruskigt, makabert, olyckligt, orättvist och en massa ord därtill att göra sådana jämförelser.

P. S. Det är helt i sin ordning att det blir så men inte önskvärt för alla.

 

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.