Rasismens mörka förnekare

Rasismförnekare, förintelseförnekare, faktaresistenta, kunskapsresistenta etcetera finns det tyvärr gott om.

Rasismens mörka förnekare avslöjar sig lätt. Detta är en av de sorgligaste och de mest tragiska kommentarerna jag fått på ett blogginlägg här i VK. Kommentatorn har naturligtvis inte missat rasismen utan hen har valt en annan position i likhet med andra förnekare.

Det är inte ovanligt att dem med rasistiska synsätt även förnekar att det förekommer rasism. Vanligtvis brukar de säga, ”jag är inte rasist men…”

Jag har levt mycket nära samer i över tjugofem (25) år och äger stor kunskap om både renskötande och icke renskötande samer.

Denna kommentator som skriver; ”jag är född i mitten av 50-talet, i norra Sverige, och borde under den långa tiden ha hört någon som snackat skit om och missaktat samerna, men icke det,” Hen har naturligtvis valt att medvetet förneka som en strategi i sitt förhållande till i detta fall samer. Hur har det i så fall varit möjligt att missa ett av samhällets stora problem?

Så skriver bloggkommentatorn. Rasism mot samer? det måste vara en saga, samer är inte ”utsatta” heller, de har pengar som gräs och egna helikoptrar tex, jag är född i mitten av 50-talet, i norra Sverige, och borde under den långa tiden ha hört någon som snackat skit om och missaktat samerna, men icke det, det är nog media som hittat på det och letar rasister och rasism överallt liksom de som står längre ut mot vänster

Känn bara på följande påståenden.

  • det måste vara en saga, samer är inte ”utsatta” Samer är som andra minoriteter eller som dem vilka inte av många anses som riktiga svenskar och ofta anses som dem vilka är sämre.
  • de har pengar som gräs; Renskötande samer som kommentatorn i detta fall menar har inte ”pengar som gräs”. Från ekonomisk synvinkel skulle jag inte vilja byta med någon för en enda dag.
  • och egna helikoptrar; De har inte alls egna helikoptrar. Jag känner endast till en enda same men som drivit egen verksamhet med helikopter.
  • snackat skit om och missaktat samerna, men icke det; Kommentatorn har naturligtvis inte umgåtts med samer och hört vad de själva har att säga.
  • det är nog media som hittat på det och letar rasister och rasism överallt; Media behöver inte vare sig hitta på eller leta rasism.
  • Letar rasister och rasism överallt liksom de som står längre ut mot vänster; Det verkar som att allt vad som går emot dem från ett håll benämns som vänster-någonting.

Ytterligare en slutkläm (kommentar till mina blogginlägg, Rasismens tragiska rotsystem) och (En sorglig kommentar) från en förnekare eller vad hen kan kallas.

Var det inte under Sossarna ledning som rasbiologiska forskningen mot samer och andra började? Samma dynga till parti som på senare år har kallat alla dom som så det komma för rasister eller nazister. Sista idioten till sosse är nog tyvärr inte född än.

Då godkände jag och besvarar följande kommentar med lite mera retoriskt hyfs.

Har du verkligen själv formulerat denna kommentar? Skriv så här i stället så blir du inte mottagen av respektlöshet utan bara av avsky.

Skriv inte ”dynga till parti” utan skriv gärna ”ett parti vilket jag inte sympatiserar med och som jag tycker riktigt illa om”. Skriv inte ”sista idioten till sosse är inte född ännu” utan skriv ”den sista av de här miserabla sossarna är ännu inte födda”.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.