Mitt yrkande i delegationsärendet förskola Tväråbäck

Vid dagens Kommunfullmäktige hänvisade Johan Söderling vid ett flertal tillfällen till "vårt" beslut i delegationsärendet gällande mobila förskolemoduler i Tväråbäck.

För att redovisa mitt yrkande vid det beslutstillfället har jag nu länkat till protokollet och min reservation till beslutet.

www.vannas.se/Sve/Filarkiv/Kommunfakta%20och%20Organisation/ks110419%20-%20F%C3%B6rskola%20i%20Tv%C3%A4%C3%A5b%C3%A4ck.pdf

Med det hoppas jag att det är tydliggjort att det är Johan Söderling och Socialdemokraterna som ensamma har tagit beslutet.

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Barbro Johansson

  Än en gång visar det sig hur oerhört viktigt det är med tydliga protokoll. Oerhört bra att Du klargjorde Ditt och Centerns ställningstagande.
  Lycka till i det fortsatta arbetet!

 2. Anna

  Hej Ulf.

  Nu vet jag inte för vem du skriver din blogg, men om det är för oss vanliga medborgare får du nog börja lägga till en ordlista till dina inlägg.

  ”delegationsärendet”, ”mobila förskolemoduler”, ”yrkande” och ”reservation” är i alla fall inte ord som någon jag känner använder i dagligt tal.

  Men då kanske jag och mina vänner är dummare än de flesta?

 3. Ulf Eriksson

  Hej,
  Tack för att du läser min blogg och för att du påminner mig om att använda ord som tydligare talar om vad jag menar. Efter många år i politiken så är det lätt att använda ord som inte är så vanliga i dagligt tal men ofta förekommande i politiken. Någon dumhet handlar det
  alltså inte om.

  Vad som menas med

  ”delegationsärende” är att en nämnd eller styrelse har gett en ledamot eller kommunal tjänsteman rätten att fatta ett beslut som nämnden eller styrelsen skulle ha tagit

  ”mobila förskolemoduler” är förskolelokaler som är flyttbara till annan plats ifall behovet av barnomsorg på ett visst ställe förändras i framtiden

  ”yrkande” är att ett parti eller enskild ledamot i en nämnd eller styrelse lägger ett förslag i en fråga

  ”reservation” är när en eller flera ledamöter ogillar ett beslut och vill markera det i protokollet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier