Vi tror på Vännäs

I dag kom en välkommen och förtida julklapp från Boverket. Vännäs har beviljats 1,1 mkr för ökat bostadsbyggande under perioden 1/8 2015 – 31/7 2016. Fler bostäder är ett måste för möta den ökade inflyttningen till kommunen och omflyttningen inom kommunen men också för att klara det ökade mottagandet av nyanlända flyktingar.

Bostäder är grunden för en ökad tillväxt i kommunen och därmed ökade skatteintäkter. För Vännäs del är detta bara början. Ytterligare flerfamiljshus är under uppförande, 32 lägenheter, och fler planeras. Dessutom är intresset stort och planerna långt gångna vad gäller kooperativa hyresrätter på Älvdalaområdet med 15-20 lägenheter.

Förutom allt detta planeras inom äldreomsorgen, tillsammans med Vännäs fastigheter AB, ett nytt äldreboende med 40 platser men där är inte placeringen bestämd.

Roligt också att det inte bara är kommunens fastighetsbolag, Vännäs fastigheter AB, som står för byggnationerna utan att även privata aktörer tror på Vännäs. I Vännäsby startar inom kort Myresjöhus att bygga 12 lägenheter och har redan börjat planera för kommande etapper med totalt 36 lägenheter.

Många tror på Vännäs och det gör Centerpartiet också.

Senaste kommentarerna
Arkiv
Kategorier