Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Utveckling av familjecentralen

Nu utvecklar kommunen familjecentralen. Befintlig familjecentral omfattar idag verksamhet för familjer med barn i åldern 0-5 år. Familjecentralens främsta uppgift är att vara en mötesplats för barnfamiljer i Robertsfors. Tanken är att olika yrkeskategorier i samverkan ska vara barnfamiljer till hjälp. Målet för verksamheten är att utifrån hela familjens livssituation främja en god hälsa.

Nu utökar vi familjecentralens åtagande till att omfatta familjer med barn i åldern 0-18 år. Vår tanke är att en utvecklad samverkan mellan olika aktörer på ett bättre sätt än idag kan fånga problem i ett tidigt skede och därmed ge ökade förutsättningar till trygga och goda uppväxtvillkor.

Det är yrkeskategorier från Hälsocentralen, barn och utbildning samt individ och familjeomsorgen som ska jobba i samverkan och de yrkeskategorier som berörs är: BVC-sköterska, Distriktssköterska, Barnmorska, Förskollärare, Socialsekreterare, Familjesocionom, Skolkurator och Skolsköterska.

Familjecentralen kommer att byta lokal och flytta till lokalerna under gamla sjukhemmet i Robertsfors. För att fixa till de lokalerna avsätter kommunen 500 000 kr ur 2014 års investeringsbudget. För att få igång denna samverkan så att de kommer igång på ett bra sätt avsätter vi 120 000 kr i ökade driftkostnader till en samordnare som ska hålla i detta arbete.

Jag tror stenhårt på detta koncept. Kan olika yrkesgrupper samverka och stärka varandra så kan man komma in tidigare med insatser för varje individ och familj. Det ska bli spännande att följa detta arbete.

En kommentar

  1. Pelle

    Det märks att ni är Socialdemokrater som styr kommunen – aldrig tidigare har det hänt så många bra saker under en och samma mandatperiod. Bra jobbat Patrik med partikamrater!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>