Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ökat underhåll!

Vi fortsätter att förbättra underhållet på vägar, vattenledningar och fastigheter. På dagens kommunstyrelse ska 2015 års investeringsbudget antas för att sedan spikas på kommunfullmäktige den 10 september. Vi socialdemokrater kommer att fortsätta att satsa på ökat underhåll. Vi vill avsätta ytterligare 2 miljoner för för att förbättra underhållet på vägar och VA-nät. Nytt avloppsreningsverk i Djäkneboda för 2,5 miljoner. Vi vill fortsätta utvecklingen av parker i kommunen. Asfaltering av parkeringar i kommunen och borra bergvärme på skolan i Djäkneboda. Vi föreslår också att en konsultutredning ska göras av VA-försörjningen i södra kommunen som ofta har dåligt med tryck i vattenledningarna.

Renovering/byggnation av förskolan Lillberget måste genomföras och vi avsätter 12 miljoner för detta. Byggnation kan påbörjas i början av 2015. Renovering av förskola i Ånäset och avsätter 7 miljoner 2016 för en ny förskoleavdelning i södra kommunen. Vi avsätter 10 miljoner på två år för lokalanpassningar på Tundalsskolan. Utbyggnad av kommunens bredbandsnät med 2 miljoner m.m.

Vi socialdemokrater är övertygad om att bra miljö för våra barn är oerhört viktigt och att ökat underhåll på vägar och VA-nät m.m. innebär ökat attraktionskraft för vi som bor i kommunen och framtida kommuninvånare!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>