Lage Olovsson

födelsedag

Fyllde år igår.
Som jag även deklarerat på facebook är jag en av dem (vill gärna tro att det finns flera) som omöjligt kan ge ett snabbt och rakt besked på hur gammal jag är.
– Hur många år jag är, för att uttrycka det enklare och undkomma ev syftningsfel.
Varje gång frågan ställs krävs en ny och tidsödande utredning.
Även om svaret rimligtvis borde vara giltigt minst ett år.
Och enkelt att fortlöpande uppdatera genom att till det föregående addera ett.

Skoltidens mattetal, som t.ex. kunde handla om att räkna ut den sammanlagda åldern på Elsa som är född kvart i tolv natten mot nyårsdagen 1966, gravid i sjätte månaden, och hennes båda bröder Nils och Sven som är födda då och då, hotade därför av förklarliga skäl att orsaka härdsmälta i mitt huvud.
(Not: Elsas graviditet omnämndes enbart för att förvirra och få problemlösaren att börja grubbla på ovidkommande delvärden)

Gudskelov vet hustrun hur gammal jag är.
Henne kan jag knuffa till mitt i natten och fråga. Ur djupet av sin sömn och utan att ens involvera huvudkontoret kan hon ge klart besked.

Jag har småningom kommit till klarhet om att svårigheten med att i varje ögonblick exakt greppa det här med min ålder beror på att jag är född sent på året och frågan om jag ska tillämpa brutet räkenskapsår eller kalenderår inställer sig.
Det första året har ju på sätt och vis redan gått när man är född i slutet av november, och är liksom inte längre så värst mycket att räkna med.

PS: Tack alla som grattade!

En kommentar

  1. Pingback: Skogen | Min vardag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.