Lage Olovsson

marknad

Måttlig till frisk vind omkring väst idag och rönnens blommor mörknar sakta.
Ja, sakta och sakta – snabbt, borde jag skriva, och sätta ett utropstecken efter.
Så sent som igår var dom ju vita.
Men man vill ju inte att det inte ska gå så väldigt fort.
Ville först minnas att jag ifjol jämförde färgförändringen med skokräm (den på tub). Men kom på att det var rönnbären det gällde då, och funderationerna strandade till sist på ett rev av dåliga repriser och slitna schabloner.

Marknaden ”Bjurholmsdagarna” är i alla fall igång nu. På kaklet i badrummet nere i det större huset sitter klistrad en liten dekal som inte är större än att man så att säga utan att förlora fästet måste luta sig fram litegrann för att se alla detaljer när man sitter på toan där. Dekalen är antagligen från det tidiga åttitalet och ganska enkel och anspråkslös. Den dekalen andas sommar och har förutsättningar att bli ett samlarobjekt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.