Lage Olovsson

magermyr

IMG_2901

Igår vallfärdade jag inåt landet en bit. Letade torrhålen och fläsksvålen – den från hästkörartid. Jag sökte långsamheten, knasterställena, där både tillväxt och nedbrytning följer en annan rytm än annorstädes. Ställena där fredagsriset är huvudet högre än annan växtlighet
Strax under taket, på höjdplatån, blev vägen plötsligt plan och behagligt slingrande från att ha varit som en sinuskurva..

IMG_2905

Här och där låg små magermyrar instuckna. Även dom torra och troligen farbara i lätta sandaler.

IMG_2904

Torrstubben stack kalkvit upp ur mossan som ett bogblad från längesedan..

IMG_2908

IMG_2906

Torrstubbarna i övrigt talade för sig själva. Eller teg, kanske man ska säga. Det mycket komplicerade tillväxtmönstret påminde om virkmönster i långeliga tider och över generationer undanlagt bara för att det aldrig hann bli riktigt färdigt.

2 kommentarer

 1. Gunnar Pettersson

  Välkommen tillbaka till bloggen, Lage! Jag har saknat dig några dagar. Inleder alltid dagen med Lages blogg, alltid konkreta och vackert formulerade. Dina naturiakttagelser och ditt språk är mästerliga. Jag upprepar mitt förslag: Dags att bygga ihop bloggarna till en liten bok?!
  Gunnar

  • Lage Olovsson (inläggsförfattare)

   Tack Gunnar!
   Vi har varit lite knövliga och bedrövliga på bosättningen ett tag. Det har hostats och harklats som på bättre ställen men förhoppningsvis ska det vara genomlidet snart. Katten börjar dessutom bli trött på att inte få ha soffan för sig själv.
   Hälsningar
   /Lage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.