Lage Olovsson

regn

Regnar idag.
Lackar småningom mot slåttertid med eftermiddagsåskor som jag tror att man gammalt tillbaka visserligen inte var helt tillfreds med, men som man ändå med en sorts inåtvänd och tystlåten tillfredsställelse kunde hänvisa till när kroppen ropade på vila och förmånsfolket på resultat.
Svärfar hade alltid en hög med veckotidningar liggande i ladan. I det arkivet av problemspalter och kakrecept försänkte han sig nästan som i bön när regnen smattrade mot spåntaket och blixtarna ljungade över slåttannsfolket – dom som egentligen bara ville iväg och bada. Och svärfar blev med tiden och regnvädren erkänt kunnig på bakverk av olika slag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.