Lage Olovsson

mås och myror

Uppe i ottan och sörplar kaffe.
Ute på det nyklippta gräset utspelar sig en hel världsordning. Det är en mås som lärt sig beskatta trasten just i det läget när den samlat på sig lagom många daggmaskar och som en veckohandlande mor ska till att samla ihop allt för vidare transport hem till bo och ungar. Precis då skrider måsen med myndighet till verket och roffar åt sig alltsammans.
Och trastens minne är kort tycks det. Den tar några hopp åt sidan, lägger ena ögat och örat till, halar upp ännu en mask medan måsen fortfar att spankulera omkring som vore den där bara för utsiktens skull.
För övrigt är olvonbusken full med löss som svartmyror gjort industri av.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.