Lage Olovsson

rödhake

rhake

Pepparögd och alert gömmer den sig gärna i olvonbuskens höströda. Gör snabba utfall och river åt sig nåt ätbart i närheten som vore den ständigt ute i olovliga ärenden.
Rödhaken håller sig annars med ett ganska väl avvägt dödsförakt, åtminstone i den mån den själv kan påverka detta med att äta eller ätas. I traven med långved brukade den i sågspånssprut och motorsågsbuller flyga in och ut mellan stockrullningarna för att hämta flygfän som väl ingen människa visste fanns där. Och när man som mest trodde den ihjälklämd dök den liksom från ingenstans på nytt in i håligheterna efter att osedd ha slunkit ut i någon annan del av björkvedstraven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.