Lage Olovsson

rönnar

Kring nollan idag och ingen nederbörd. Med reservation för att det nog är regn på gång.
Måste sätta upp den digitala termometern. Den som tittar fram intill köksfönstrets bredare mittpost just nu är en rund reklamtermometer, signerad med British Petroleums klassiska heraldik (måste absolut lägga undan den någonstans!)
En sakta sjunkande polcirkel omger de nästan klotrunda rönnarna som trast och sidensvans klär av allt sitt röda uppifrån och ner. De här tätortsnära fåglarna förefaller faktiskt stressade. Flocken ger sig ingen tid att sitta en stund vid matbordet utan river fort åt sig några bär och flyr sedan. Många individer tycks inte få i sig några bär alls innan de bärs bort av den kollektiva oron.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.