Lage Olovsson

Mindre vattensalamander – men mer än man kan tro

Inringad i rött, pekfingerlång och simmar även under pseudonymen ’skrattabbarn’. Åtminstone härikring och bland de tungomålstalande.
Jag har då aldrig hört det om ett skratt påminnande lätet ödlorna sägs kunna prestera. Gissar att det mest handlar om ett klassiskt utstuderat hot tänkt att avhålla mindre barn från att närma sig de vattendrag där ödlorna eventuellt, men vatten definitivt, och drunkningsrisk absolut, kunde finnas.
Blev som snopen att dom alls fanns i det här ganska grunda diket alldeles intill skogsbilvägen. Men berget håller liksom fram en någorlunda bottentät skopa med vatten åt grodor och andra vattenlevande kräk. Torrsomrar riskerar tyvärr vattnet att småningom avdunsta innan yngel hunnit bli färdigutvecklade, men normalvåta somrar står alltid vatten kvar även när andra diken är kruttorra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.