Lage Olovsson

småsileshår

..tror jag i alla fall.. men det finns ju hybrider.
Typiskt är att man finner dem kring skogsbilvägarnas vändplatser och gamla timmeravlägg där jorden blottlagts och är fri från annan växtlighet. Dom finns säkert på andra ställen också, men är lättast att få ögonen på där inget annat frodas.
På själva vändplanen avslöjar en större fettfläck och två ändproppar i plast att en entums hydraulslang rykt och blivit utbytt.
Låt oss hoppas att det var frityrolja i systemet. Det är ju det som gäller nu. Lättsmält smörja både i maskiner och i politikers reklambroschyrer.

Nere vid det f.d. värdshuset skratar en spetsigt bevingad mindre rovfågel med de nyss flygga pilfinksungarna. Den kryssar lekfullt mellan stolpar och utskott kring huset och låter sig då och då uppslukas av storbjörken i hörnet. Den ser ut att tröttna och ge upp. Men troligen är det bara en del i strategin, ty efter en stund rundar den på nytt hushörnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.