Lage Olovsson

slipsten

Orsasandsten med klassiskt mönster

Änteligen regn.
Måste komma ihåg att lyfta undan torkvindan innan gräsklipparbataljonen slår till.
Den, torkvindan alltså, tenderar annars att ta illa vid sig av att alltför närgånget trängas med åkgräsklipparen här bakom huslängan.
Kånkade med mig en gammal sliten slipsten från Nyby – elden fick bli kvar, här råder ju fjärrvärme – för att bistå och staga upp torkvindan med, och den, slipstenen alltså, gör i stort sett ingen nytta alls. Den glider sas bara med.
Men den, fortfarande slipstenen, är vackert rosafärgad och har ett primitivt mönster av cirklar och ränder som påminner om ett utkast till någonting av Leonardo da Vinci.
Fast egentligen gjorde man nog det där ålderdomliga mönstret för att ’slå ut’ det fyrkantiga centrumhålet på slipstenen. Och förr i tiden var de flesta hål fyrkantiga.
Till saken hör, åtminstone marginellt, att det finns ett kommunalt förankrat markrör för torkvindor (föreställ eder det sammanträdet) placerat precis mitt på den tänkta rågången mellan lägenheterna. Det röret skulle ev kunna göra slipstenen men också alla associationer till L da Vinci överflödiga. Och torkvindan finge nog vid äventyr flyttas undan ändå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.