Lage Olovsson

fult att inte måla?

Köps och säljs en del hus för närvarande i kommunen. Det är lite ruljans om man säger.
Men himmelens vad mycket vit färg som måste ha hivats över färghandelsdiskarna på senare år. Tycks gripa kring sig en idé om att köpa hus, måla det vitt invändigt, grått utvändigt, och sedan sälja det på nytt som dreve man en sorts ambulerande saneringsfirma med målet att så långt möjligt är eliminera furun.
Ty troligtvis är det just furun man vill åt.
Den ska målas över, kosta vad det kosta vill liksom.
Förr var det ju inte alldeles ovanligt att man så att säga projektanställde någon timringskunnig person som mot fritt vivre kom skramlandes med sina verktyg längs kostigen för att timra upp ett hus eller flera. Det kunde ta åratal innan byggnaderna stod färdiga varpå timmermannen drog vidare till nästa ställe.
Men att köpa ett hus, bo i det några år och bara för att man händelsevis råkar befinna sig där, måla om det invändigt..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.