Lage Olovsson

ruggningstid

Withworth…hmm (nöjt).
Men dom kunde väl ha försökt leta fram två likadana.

Igår gick jag ända tills det började regna innan jag vände om.
Skrämde upp ett par orrtuppar som ruggade i den fina jorden strax intill en markberedningsgrop. Dom drog upp ett moln av jord när dom dundrade iväg.
Det är lätt och behändigt att ta sig fram över föryngringsytan såhär lagom många år efter sådd och innan hallonris. Det enda man riskerar är att få stövlarna punkterade av torra och vassa grangrenar som brister med skarpa smällar när man trampar på dem.
Dagens galosch går till kommunen som håller krampaktigt i sina återstående lägenheter. Endast färdtjänsten torde vara omgärdad av strängare restriktioner. Den ligger som fordom matsilvret i krigstider djupt nedgrävd i byråkratins jordkällare.
Känns som om man vore ute efter lämpligaste sätt att ”ta bene tå hunn” när man på kommunens hemsida studerar genom vilka prövningar man med mössan i hand måste söka ta sig för att komma in i hyresgästernas himmel.
Till och med bilprovningen torde nuförtiden ha en del att lära ut vad gäller kundorientering.
Ja, kaffe ska förstås lägenhetsaspiranten ingalunda hoppas på. Det är ju sen en tid tillbaka indraget även för själva styrelsen. Men ett positivt och välkomnande bemötande belastar ju inte budgeten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.