Marja

Den långa resan.

Hem, ljuva hem.

Åter hemma efter min korta visit i Finland. Hann faktiskt längta hem, för värmen blev olidlig. Vi hade 27-30 plusgrader hela tiden och extremt hög luftfuktighet, så på lördag däckade jag, illamående av värmen och för mycket kaffedrickande. Vi gjorde bara en kort utflykt till kyrkogården och Leenas och föräldrarnas gravar, men sen låg jag hela eftermiddagen på rygg och längtade till min svala lägenhet här i Umeå.

Bortsett från det var det trevligt. Jag träffade min bror, vänner och bekanta och snurrade runt på stan, så det är klart att det blev intensivt.

Färjan var försenad över en timme i går kväll. Vi fick vänta på terminalen i Vasa medan alla fordonen lastades på och for sedan rakt in i solnedgången.

I mitt förra inlägg kallade jag färjan ’sunkig’.  Det är ingen passagerarfärja, utan ett lastfartyg som kör långtradare och andra fordon. De få passagerare som åker med är hänvisade till en ofräsch sittsalong och ett kafé, där de bästa borden är reserverade för långtradarchaufförerna. Det finns ett litet däckutrymme där rökarna, jag och en och annan turist kan stå.

Så här ser det ut mot fören, taget genom kaféfönstret tidigt på onsdag morgon.

Här är utsikten akterut från det lilla däcket, taget i går kväll. Vasa ligger bakom oss i ett rosa dis. Långtradarna är på däcket under, men även på det öppna däcket står det bilar under den här turen.

Resan största överraskning var att väntsalen på busstationen i Vasa var BORTA. Nu finns den bara som en nostalgisk beskrivning på min blogg. Man hade byggt ett nytt resecentrum på en helt ny plats. Det ska jag berätta mer om i morgon.

Ha en skön måndagskväll <3

P.S. Vad betyder det när tangentbordet plötsligt inte fungerar på min bärbara dator? Det hände tidigare i dag, men gick till sig när jag stängde av datorn och öppnade igen. D.S.

12 kommentarer

  1. Sus

    Välkommen tillbaka, kära du!
    Så vackert det måste ha varit i solnedgången. Men det var nästan en chock att höra att den lilla väntsalen försvunnit! Fast jag bara har läst din berättelese/beskrivning så har den blivit konstigt verklig för mig (ja, du skriver tydligen bra!) och jag blev ledsen…

    Här var också väldigt hett i lördags. Jag var som du kan se i min blogg vid vatten då, min lägenhet är kokhet på sommaren. Låter skönt med en sval att gömma sig i.

    Kram

  2. Ka

    Välkommen hem! Värmen var fruktansvärd i Finland ,mamma var ju där med pappa som du nog vet 🙂
    Fortfarande lika varmt med andra ord?!!

    Nämen vad läser jag? Borta? Väntsalen? *tår*
    Ah nu förstår jag ”sunkig” hehe
    Kram

  3. Babs

    Välkommen tillbaka!
    Jag lämnade en kommentar i morse, vet inte vart den tog vägen, min dator uppför sig konstigt igen.

    Så tråkigt med den mysiga lilla väntsalen, jag hoppas att den nya är lika trivsam men misstänker att så är det inte!
    Tråkig båt du åkte men resan kanske inte tog så lång tid och utanför båten var det desto tjusigare.
    Värmen återkom här också, inte vanligt med +30 i augusti.
    Skönt med en sval lägenhet!
    Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-08-17 16:52)
    Nej Maria, jag har en väldigt enkel kamera, men den har en knapp för ’solnedgång’ och den kan jag tydligen trolla med.:)
    Kram

  5. Elisabet

    Det betyder ingenting. Den hade bara hängt sig. Händer rätt ofta på kassaapparater och bärbara datorer när man har använt dem ett tag. Det räcker med att man startar om den bara.

    Kan förstå att du fick en chock när den där härliga väntsalen var borta! 🙁 Jag vet precis den där speciella känslan som dyker upp på en del ställen i Finland 🙂 Men jag tror att det är bara vi som längtar dit ibland som förstår hur speciell den är 🙂

  6. Marja Granqvist

    Svar till Elisabet (2010-08-17 22:51)
    Jag har ju lärt mig att man ska starta om. Undrade bara om det var något jag hade gjort för att det blev så. Första gången på denna datorn faktiskt.

    Ja, det är en viss stämning som inte kan förklaras. Här var det nog musiken och språket som man fick höra första gången under resan.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.