Marja

Den långa resan.

3 x tacksamhet.

Vissa dagar blir man extra mycket påmind om saker man har alla skäl att vara tacksam för.

I går träffade jag en vän på Coop. Vi hade inte setts på länge och jag berättade att jag var sjuk och hur besvärligt det var. Jag tog till den gamla klyschan: “Jag skulle inte ens önska att min värsta fiende får det”. Då skrattade hon till spontant och sa: “Men Marja, jag kan inte tänka mig att du har några fiender”.

Hon har rätt. Visserligen skrev jag nyligen ett blogginlägg där jag utnämnde Erysipelas (rosfeber) till min fiende, men för övrigt har jag inga fiender och har aldrig haft. Det finns människor som inte gillar mina åsikter eller mitt sätt, men jag vet ingen som hatar mig eller skulle önska livet ur mig. Jag är inte rädd för någon, har aldrig blivit mobbad i skolan eller på jobbet, har aldrig fått elaka kommentarer eller hatmail.
Kan det vara sant? Ja, jag tror att de flesta av oss kan säga samma sak. Jag kan inte gilla alla och alla kan inte gilla mig. Men talar man om att vara fiender, är det en helt annan sak. Jag hatar intriger och skitsnack bakom ryggen, lögner och försök att sabba en annans liv eller karriär, rivalitet och kamp om pengar. Sådant kan eskalera till ohanterbarhet.

Jag är tacksam att jag inte har några sådana fiender.

Min kära dotter mailade mig en massa foton att scrappa. Hon har lagt ut en mapp på sin Facebook-sida med “Mammas scrapbooking”. Hon tycker förstås inte det är kul att jag är sjuk, men skriver att det är en tröst för henne att jag är så duktig att söka hjälp.
Har inte tänkt på det, men där har hon rätt. Jag ligger inte hemma och tycker synd om mig själv, utan jag ringer och ber om hjälp och oftast blir jag väl bemött och får den hjälp jag behöver.

Jag är tacksam över min fina omtänksamma dotter som dessutom uppskattar och uppmuntrar mitt pysslande.

I natt, när jag inte kunde sova, gick jag in på datorn och såg att jag hade fått ett långt mail från min bror. Vissa rader var väldigt personliga och jag läste dem gång på gång. Tack snälla bror, var får du alla fina ord och formuleringar ifrån?
Jag är mycket tacksam att vi har så bra kontakt.

I dag haltade jag inte när jag gick till bussen.

Ha en fin torsdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Sus

    Jag tror och hoppas att inte heller jag har några fiender…
    MIN avoghet mot ”skitsnack” kanske ibland gör mig jobbig, för det är onekligen någoting många tycker om att ägna sig åt, vare sig det snackas om arbetskamrater eller ”kändisar”… de som tycker om sådant blir störda av att inte få medhåll och att bara få babbla på oemotsagda…

    Ja, man ska då och då påminna sig allt man kan vara tacksam för, vi förblindas lätt och tar saker för givna.

    Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2010-12-16 18:28)
    Skitsnack och skvaller har jag aldrig heller tyckt om, eller förstått mig på. Vad får man ut av att skvallra om en ”kändis” som man inte alls känner. Har man något otalt med en person ska man ju ta det direkt med den personen, eller hur?
    Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Kom osökt att tänka på rubrikerna igår eller om det var i förrgår, att folk nu spekulerade i varför Viktorias klänningen putade ut under nobelfesten…och jag tänkte högt för mig själv, och jag direkt citerar: Men vem bryr sig? Slutcitat. Fast bevisligen är det så att vissa människor bryr sig om såna saker och ska babbla på och spekulera, och på det sättet blir det skitsnack och falska rykten, hm…tur att vi inte är likadan, allihop. Skönt att höra att du mår bättre//Kram

  4. Anne-Marie Mäkelä

    Det går framåt, ingen haltning, bra för dig! Jag tror att de flesta av oss ”vanliga” människor inte har fiender, i varje fall hoppas jag det. Livet är alldeles för dyrbart för sådant! Kram

  5. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2010-12-16 20:22)
    Tids nog får vi veta om Viktoria är gravid. Det kan inte vara roligt att läsa en massa spekulationer om sig själv på löpsedlarna. Kram

  6. Babs

    När min höft gick ur led så sa jag ”om jag har någon fiende osv” med betoningen på om, för jag tror inte att jag har någon. Apropå skitsnack så orkar jeg inte med sådant, det är därför jag aldrig läser skvallertidningar och jag blir sur när kvällstidningarna nu för tiden ägnar sig mer och mer åt skitsnack.
    Kram

  7. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2010-12-17 20:27)
    Jag har läst på flera ställen under de senaste dagarna att Agneta Sjödin är singel igen… so what? Vad rör det oss?
    Kram för att vi inte har några fiender.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.