Marja

Den långa resan.

Man hör det man vill höra… eller?

TV3 kör de en reklam för NiQuitin minisugtabletter. Reklamen börjar med att en man säger : “Jag älskar att röka.” Jag sitter och läser tidningen och hör något annat än ordet ‘röka’(ett ord på fem bokstäver som också börjar på r) och tittar förstås förvånat upp. Samma sak händer en gång till och jag börjar fundera om han med flit uttalar ordet ‘röka’ slarvigt, för att få tittarnas uppmärksamhet. 
Nästa gång bestämmer jag mig för att TITTA på reklamen och när han säger “Jag älskar att röka” och samtidigt tänder en cigarrett, hör jag rätt.

Man brukar säga att ‘man hör det man vill höra’, fast i det här fallet stämmer det inte; jag vill varken höra ’röka’ eller det andra ordet. Hmmm…

Är det någon mer än jag som är trött? Det är mörkt (skulle inte dagarna bli längre) och det snöar oavbrutet. Huvudet är tungt och större delen av dagen har jag har legat på soffan och blundat. Försökte sortera lite papper och tidningar, men fastnade i förra årets julnummer av tidningen Scrapbooking. Där fanns ju julkort med riktigt fräna vikningar. Fick lust att göra nästa års julkort redan nu, jag har ju fina papper och dekorationer kvar. Men eftersom allt redan känns så tungt, tillåter jag mig inte att göra något roligt innan jag har sorterat och städat undan det som ligger framme. Snacka om att vara masokist. Fast jag njuter inte av det.
I själva verket tror jag att jag är understimulerad. Hela december var jag begränsad av rosfebern och årets aktiviteter har inte börjat än. Men snart.

I år har jag valt en väggkalender med ’skylines’ från världens största städer. Hela januari får beundra Shanghai och bl.a. det 468 meter höga TV-tornet Oriental Pearl Tower.

Blev tvungen att gå och titta om tornet lutar så där mycket på kalenderbilden, och det gör det. Bilden är väl tagen med vidvinkel.
Om jag nån gång kommer i väg till Kina, skulle jag definitivt vilja besöka Shanghai.

Ha en trevlig onsdagskväll <3

6 kommentarer

  1. Babs

    Hmm, jag fattar inte ändå, jag har hört reklamen men jag hör bara ordet röka.
    Nu precis gick det upp ett ljus, andra bokstaven är ”u” va?!
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.