Marja

Den långa resan.

Bild 16. Självporträtt i svartvitt.

Utmaning bild 16. Självporträtt i svartvitt.

Marja med attityd.

Det här kortet är från 1979 och är skannat ur veckobladet LuHsläsning, dåvarande personaltidning för LuH, Högskolan i Luleå.

Jag jobbade där som lärare i finska och hade skrivit en rapport från Finska lingvisterföreningens föreläsningsdagar i Tammerfors.
Det är ganska roligt att så här i efterhand läsa vad man skrivit, bl.a. skriver jag om en föreläsare så här: “Han imponerade inte bara
genom sina kunskaper i finskans olika släktspråk, utan även för att han behärskade konsten att använda overheadapparaten. Det var inte alla som gjorde det, tyvärr.”
Jag avslutar med att skriva att resan från Luleå till Tammerfors var både lång och krånglig: “Jag fick åka tåg i 14 timmar och byta fyra gånger. Men jag kom ju fram, något som umeborna tyvärr inte gjorde. Deras färja fastnade i packisen mellan Umeå och Vasa och de fick vända tillbaka.” Verkar bekant på något sätt, eller hur?

Det här kortet är väldigt mycket jag. Så här såg jag ut under en lång period i mitt liv.Jag hade pagefrisyr med eller utan lugg, som med tiden färgades rödbrun med Henna. Jag känner igen mig i ögonen och attityden. Det är jag.

Ha en skön söndagskväll <3