Marja

Den långa resan.

Bild 19. Här bor jag.

Utmaning bild 19. Här bor jag.

“Mitt hem är min borg”, säger engelsmännen. Ibland känns det så för mig med. Visserligen har jag ingen vallgrav med vindbrygga att forcera, men jag har en ganska brant trappa man måste gå uppför för att komma hem till mig.

I hörnet i kröken brukar jag ibland ha en vas med konstgjorda kvistar, eller tända värmeljus när jag får gäster.

14 trappsteg är det och de sista är ganska branta.

Det är förstås en fördel att bo en trappa upp, men ändå ha en egen ingång i markhöjd. Min lägenhet är ljus, jag har knappast någon insyn och utsikten mot Ersboda är fin, i synnerhet på kvällen.
Jag har bott i den här lägenheten i 30 år nu och trivs jättebra. Ändå funderar jag på att byta till en lägenhet i markplan, just för trappans skull. Varken jag eller mina vänner blir yngre med åren och många har klagat på den branta trappan. Själv är jag ju van vid den och tycker att den ger lite vardagsmotion.

När jag inte sitter vid köksbordet och scrappar, eller i arbetsrummet vid datorn, häckar jag på min soffa i vardagsrummet. Den är väl insutten, min älskade soffa från IKEA (Klippan).

Den fina ranan på väggen är från Tornedalen och den fick jag av en grupp elever som jag undervisade i finska i Luleå.
 
Underbara färger, inte sant? Det blå fjällsjövattnet, höstfärgerna på land och den klara, friska luften.

Ha en trevlig lördagskväll <3

6 kommentarer

  1. Helena Nilsson Springare

    Trettio år i samma lägenhet 😀 Wow.. det måste vara nåt slags rekord?
    Önskar jag kunnat vara åtminstone tie år på samma ställe… Fast det är nog därför jag känner mig så hemma hos mormor och morfar. De har bott i samma kåk sedan året innan jag föddes 🙂 Kram

  2. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-04-16 20:38)
    Ja, för mig är det rekord. Tiden går fort.:) Jag trivs jättebra här på Mariedal och flyttar jag så blir det inom området. Kram

  3. Babs

    Jag är glad att jag bor på markplan men jag tycker att din trappa är väldigt fin och allrahelst när dy pyntar i den.
    Kram

  4. Maria Lundmark Hällsten

    När Theresé bodde hemma, hade hon satt en lapp på hennes dörr med texten: Mitt hem är min borg och mina föräldrars stora sorg! Och det kunde nog stämma, dom gånger hon gav tusan i att städa 🙂
    Vi har också en rana, men i andra färger, orange, röd, brun, lite lila…den har jag satt upp i källaren, till katterna, så dom ska få det lite ombonat, dom med. Ha det gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.