Marja

Den långa resan.

Att jag ids!

Jag hade sköljt ur ett par konservburkar och lagt dem upp och ner på diskbänken. Min kompis fällde en kommentar som man kan sammanfatta som “Att du ids…”

Är jag överambitiös? Jag sköljer ur alla mina förpackningar jag ska sortera så att de inte börjar luktar illa i korgen under diskbänken. Hur gör ni?
Jag tycker inte det är så jobbigt. De här sköljde jag ur på en minut.

Förra gången jag var i vårt Kretsloppsrum noterade jag att en av containrarna för plast var över-överfull, medan det fortfarande fanns gott om utrymme i den andra. “Folk bara fyller på”, sa jag till en av mina grannar som kom förbi med sina sopor. “Ja, men de är duktiga på att sortera”, sa han. Där fick jag mig!

I går var fullmånen höljd i ett magiskt dis. Jag kunde inte sluta titta på den.

 

Ha en trevlig måndagskväll <3

14 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Catharina Danielsson (2011-04-18 17:56)
    Jag har en plastkorg under diskbänken som jag samlar förpackningar i tills jag går ut med dem. För mig är det självklart att skölja ur dem.

  2. miie

    Så gör jag också,sköljer ur burkar och glas.
    För mig är det en naturlig grej.Vi får åka 6 km för att komma till en station, beroende på att vi bor på landet.
    Det fungerar bra.
    Kram

  3. Babs

    Vissa förpackningar sköljer jag ur men jag är inte så ambitiös som dig för jag sköljer inte ur rengörningsflaskor och sånt men vi samlar ju på oss i kärl utomhus så det blir ingen doft. Sen tar jag med mig rätt ofta när jag åker och handlar.
    Kramis

  4. Maria Lundmark Hällsten

    Jag sköljer också ur…lite tvärt, men enbart för lukten, man kan ju ändå fundera över nyttan eller resurs slöseriet, då man återvinner sakerna men man ska först ödlsa vatten och värme på att rengöra dom. Jag vet inte hur dom får ihop det. Jag skymtade också en riktigt cool måne, dold bakom svarta moln, men hann tyvärr inte fota det magiska innan det var borta. Ha en fin tisdag!

  5. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-04-19 10:08)
    Jag har ingen aning hur man gör när man återvinner… om det är bättre att skölja ur eller inte. Man kanske skulle ta reda på hur mycket och vad man ska skölja ur.
    Kram

  6. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-19 10:25)
    Som jag skrev till Babs nedan så skulle man kanske ta reda på hur mycket man ska skölja, förutom det man sköljer för luktens skull.
    Ja,visst var månen häftig? Kram

  7. Sus

    Klart man ids! Jag sköljer också ur, tycker mig dessutom ha läst att det är önskvärt 🙂

    Tittar in, kollar hur du har det och vill önska dig en härlig påskhelg! Hoppas att du snart kan använda armen som vanligt och att solen skiner på dig. Nu börjar en fin årstid, det exploderar av olika blommor och växter på g varje dag nu. Man blir nästan stressad…

    Allt gott till dig, fina du.
    Kram
    Sus

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.