Marja

Den långa resan.

Ska JAG städa?

Jag tycker det är svårt att hitta en kundvagn som inte har använts som papperskorg. Vad tänker man, när man ställer tillbaka en vagn med en massa skräp i? Tror man att nästa kund blir glad över reklambladen, den hopskrynklade inköpslistan, den senapskladdiga servetten eller bananskalet efter barnens bjudbanan?

Jag säger: Tack, men nej tack! Tanken är väl att man lämnar vagnen så som man vill ha den själv, så du bryr dig tydligen inte om att kundvagnen du drar ut redan är halvfull med skräp, men jag och många med mig tömmer ev skräp i papperskorgen INNAN vi ställer tillbaka vagnen, för vi tycker inte att någon annan ska städa efter oss. Ibland när det är riktigt stökigt i vagnen får jag lust att ställa mig och skrika: Ska JAG städa, ska JAG plocka ut dina kladdiga servetter, ska JAG…

På tal om inköpslista hände det en kul grej i kassakön häromdagen. Jag stod och ögnade igenom min långa lista för att se att jag inte glömt något, då en man bakom mig skämtsamt frågade om han kunde få låna listan, för han hade glömt listan hans fru hade skrivit. Jag tittade som snabbast i hans kundvagn och sa: “Du har glömt toapappret”.Ja, herregud, det har jag ju”, sa han och ilade iväg efter det. Det är mycket man kan vara utan, men toapapper måste man ha.

Nu till tvättstugan.

Ha en skön tisdagskväll <3

8 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Mja, jag tycker nog allt att du ska städa…nä, skoja bara. Jag brukar försöka ta mig en tom vagn, men jag har nog aldrig reflekterat över det du skriver, att dom brukar vara full med skräp. Jo, jag har sett det,men tar en annan vagn, så långt det går. Och inte fattar jag heller varför dom skulle användas till skräpkorgar heller, och nåt jag inte tycker om är dessa reklamblad som jag förmodar att affärerna lägger dit? Ha en fin kväll!

  2. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-27 19:48)
    Reklambladen tar de på vägen in i affären… de finns ju på ställ utanför… bladen med extrapriser. Mamma tar ett och pappa tar ett och barnen ska ju också ha egna… Många blir det.
    Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.