Marja

Den långa resan.

Bild 21. När jag var liten.

Utmaning bild 21. När jag var liten.

Den största delen av min barndom har jag ju redan berättat om i ‘Min långa resa’. Vad som hände före den perioden minns jag inget om och det som hände när jag kom hem, är ännu inte nedskrivet.

Jag tänkte visa den finaste bilden jag har på mig och min mamma.

Fotot är taget hos fotografen A. Hagner i Björneborg och jag är ungefär 1 år. Jag gillar mammas frisyr och min stickade klänning. Det känns också bra att få sitta på mammas arm.

Psykologerna säger att de tre första åren är de viktigaste i ens liv. Det är då ens personlighet och grundtrygghet danas. Jag fick vara mina första tre år med min mamma, innan vi skildes åt för nästan sju år och det tror jag har gjort att jag klarat mig bra. Vilken tur jag har haft!

Ha en fin torsdag <3

10 kommentarer

 1. Maria Lundmark Hällsten

  Känns som om jag måste leta fram den där utmaningen igen..eller kanske leta fram sladden till kameran…hum. Inte mer än att man blir nyfiken på varför du inte fick vara med din mamma, men det kanske du har berättat tidigare, eller så kan det vara något du vill behålla för dig själv. Låter lite ledsamt i alla fall, men som du skriver, dom första åren är nog väldigt viktiga. Ha en fin kväll!

 2. Anne-Marie Mäkelä

  Att vara från sin mamma under sju år – det känns som en orimlighet både från barnets synpunkt men också från mammans. Tänk så mycket en människa kan orka med. En extra varm kram

 3. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-04-28 18:43)
  Du kanske inte har läst min blogg från början, men i kategorin ’Den långa resan’ finns hela berättelsen om de åren jag var krigsbarn i Fåglum. Under de åren träffade jag ju inte min mamma.
  Kram

 4. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2011-04-28 19:48)
  Ja, det finns många människoöden och man förundras ständigt över just det faktum att människor orkar med så mycket. Tack för kramen. Den värmde.
  Kram

 5. SuomiSandra

  Du liknar din mamma väldigt mycket. Inte på fotot där du är barn då, men på profilfotot här på bloggen ^^ Ni har samma ögon.

 6. Marja Granqvist

  Svar till Helena Nilsson Springare (2011-04-29 21:45)
  Jag var väldigt ljus och senare blev jag riktigt mörkhårig. Reagerade över det när jag tittade på kortet och började fundera om det verkligen är jag…men det är det.:)
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.