Marja

Den långa resan.

En skön dag vid havet.

I dag har jag varit ute vid havet med tjejgruppen. En av oss hade blivit sjuk, så vi var en något reducerad skara. Eftersom vi inte är så många, så känns det när någon är borta.

Som vanligt gick vi ut på klipporna. I stan var det växlande molnighet, men ute vid havet där vi var, sken solen från en klar himmel. Det var så underbart att stå där och blicka ut över horisonten och klipporna.

Solen ligger lågt nu, så det blev hårfina skuggor från de glesa grässtråna,

men desto skarpare skuggor på husväggen från buskarna.

Tjejerna ville vara med bloggen i dag och klättrade upp på en klippkant.

Sen skulle jag också vara med och hej-o-hå… jag hade både svårt att komma upp och svårt att hålla mig kvar. Det blev de röda jackornas gäng.

Vi satt faktiskt ute på altanen hela eftermiddagen. Solen värmde, så jag fick ta av mig både strumpor och skor. Det var ju första träffen efter sommaren, så vi hade mycket att uppdatera.
Sen blev vi bjudna på en jättegod linssoppa, kryddad med grön currypasta, spiskummin och gurkmeja. Indiska smaker alltså, som bröts perfekt med en klick sval tjock youghurt. Än en gång beklagar jag att jag aldrig kommer ihåg att fotografera maten. Den här soppan hade nämligen en underbar grön färg.

Då får jag lägga ytterligare en angenäm dag till handlingarna. Tänk vad skönt att kunna säga så.

Ha en skön lördagskväll <3

6 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.