Marja

Den långa resan.

Akuten och graffiti på stan.

Det blev en tur till akuten igår kväll.

Kirurgen som opererade mig ringde på eftermiddagen för att höra hur jag mådde. Jag mådde ju bra, förutom det stora blåmärket i ljumsken. Han stressade upp mig med en massa frågor om hur det såg ut och kändes och sa att om det blir större eller ändrar karaktär, så skulle jag åka in till akuten för att kolla att det inte är en djupare blödning, som kan förorsaka infektion.
Sen ringde jag vårdcentralen och bokade en tid hos distriktssköterskan på måndag för att få hjälp att byta bandaget i ljumsken. Sköterskan jag pratade med sa också att jag skulle åka till akuten om det bara blev yttepytte värre.

Mot kvällen blev blåmärket större och fläckvis mörkare och då blev jag superstressad och tänkte att jag får väl fara i väg för att kolla det. Men först måste man ju ringa sjukvårdsupplysningen, så jag ringde 1177, presenterade mig och sa “Jag ska be att få åka in till akuten”. Det fick jag och jag fick till och med åka sjuktaxi in.

Det var ingen större fara. Det är en ytlig blödning, som rinner neråt på benet och bakåt på insidan på låret när jag sitter. Helt onödigt var inte besöket, för när läkaren lämnade rummet sa han till sin kandidat “Så bra, nu fick du se det också”.

I natt har jag haft mer ont i halsen, så jag är nog förkyld i alla fall. Jag bestämde mig för att åka ner på stan till apoteket och köpa halstabletter och hostmedicin mellan två bussar. Jag är fortfarande lite speedad och rastlös efter narkosen och allt smärtstillande de pumpade i mig, så det kändes skönt att göra en liten utflykt i det fina höstvädret. Efter apoteket tänkte jag hinna ta en sväng på Bondens Marknad, men jag blev så trött, så jag snurrade runt i centrum i stället.

Det var gatukonstfestival på gång och utanför Folkets Hus stod en buss med graffitimålningar.

Jag gillar graffiti, men den här sorten är kanske inte riktigt min smak.

Johanna tog en massa fina kort på graffiti i Bronx, New York för en hel del år sedan. Jag ska se efter om de finns här hemma och scrappa ett par layouter till hennes album. Jag har börjat med mitt andra album till henne nu.

Ha en skön lördag <3

10 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2011-09-17 21:02)
    Förkylningen var ju himla onödig just nu. Är faktiskt sällan förkyld, men nu var jag kanske lite ’försvagad’. Det är bara att hålla sig lugn några dagar.
    Kramar

  2. Sus

    Söta Marja,

    Vad har du gjort, vad har du opererat? Är du okej? Hur har det gått med förkylningen uppå allt? Nå, det verkar som om du kan gå…

    Jag hoppas att du läker fint och att detta snart är ett minne blott! Bra att du åkte in till akuten.

    Massor av kramar
    Sus

  3. Marja Granqvist

    Svar till Sus (2011-09-21 19:44)
    Jag har gjort en åderbråcksoperation på det benet där jag hade den besvärliga rosfebern. Förkylningen blev jag inte klok på…ont i halsen flera dagar, men inga andra symptom.
    Kram Sus! Alltid lika roligt när du tittar in.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.