Marja

Den långa resan.

Mörklila och höstrött.

I dag var jag på vårdcentralen och träffade en ny distriktssköterska. “Det ser bara fint ut…”, sa han och kände försiktigt på mitt dallriga, gropiga, mörklila lår, “men det kommer att vara fult länge, länge.” Den unga sjuksköterskestudentskan och jag tittade på varandra, för det lät lite motsägelsefullt. Där stod jag i all min skröplighet och han tyckte det såg ‘fint’ ut.

Det är ett hiskeligt blåmärke jag har från ljumsken, ner på insidan av låret ända till knävecket. Just nu är det mörklila, men snart kommer det att bli kräkgrönt och smutsgult. För övrigt är allt som det ska och i dag infann sig den stora tröttheten. Den här veckan ska jag ta det lugnt och vila både kropp och själ.

Efter besöket på vårdcentralen tog jag bussen ner på stan och gick till Konstnärsshoppen för att köpa lite pysselgrejer. Jag ska göra ett födelsedagskort till en speciell person och hittade både papper och dekorationer. Kul att hitta något man tycker passar.

Det var underbart höstväder i dag, så jag gick omkring lite i jakt på höstfärger att fotografera. Det verkar som att den här hösten inte blir lika färgsprakande som fjolårets.

Lite rött på rönnen.

Röda toppar på buskarna.

Och så mina älskade paradisäpplen.

 

Ha en bra måndagskväll <3

6 kommentarer

  1. Babs

    Det var ett rejält blåmärke du fått – är det ömt också?!
    Här ner är det inga höstfärger alls ännu, det måste väl till lite kyla först.
    Kram

  2. Fru Karlsson

    Hihi…jag känner igen det uttrycket.. ”det ser fint ut”..det menas att läkningen har gått bra och inga infektioner syns vara på gång…(ungefär så)…
    Att det sen ser fult ut, är en helt annan femma…hehe..
    Kram på dig 🙂

  3. Marja Granqvist

    Svar till Fru Karlsson (2011-09-20 11:06)
    Ja jag förstod nog vad han menade, men det blev en så lustig kontrast när han sa både fint och fult i samma mening. 🙂 Kram på dig med.

  4. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-09-20 08:22)
    Ja, det är jätteömt… jag får inte stampa för hårt i marken när jag går.:) Kirurgen trodde att de inte hade lindat tillräckligt hårt efter op.
    Vi har inte heller haft några frostnätter här ute vid kusten, så det är kanske därför höstfärgerna inte kommit än.
    Kram

  5. Anne-Marie Mäkelä

    Ibland är det svårt med sjukhus-svenskan. Man säger ju även att ”provet var negativt” och då är det bra, man hittade ingenting, men själv har tolkat ”negativt” som just ”negativt”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.