Marja

Den långa resan.

En dyster dag.

 Den här dagen har varit dyster. Jag sov alldeles för länge i morse för att det var så mörkt. Sen fanns det ingen tidning i brevlådan för att det är helg, Allhelgonahelg.


I dag har mina tankar gått till de döda nära och kära. Pappa, lilla mamma och två systrar. Även en nyligen bortgången nära vän. 
Men jag har också tänkt på de levande. Min kära dotter, mitt älskade barnbarn och mina tre bröder, samt mina goda vänner. Tack för att ni finns! 

För att bekämpa dysterheten klädde jag på mig varmt och cyklade iväg till Biltema. Jag måste omorganisera mina scrapsaker, så jag köpte en lite större förvaringslåda med fack, där jag får plats med dekorationerna (mest blommor) jag har i fyra små lådor. Med tiden lär man sig hur man ska rationalisera förvaringen, så att materialet blir överskådligt och lätt att ta med.
 
Sen styrde jag kosan mot Willy:s för att handla frysta körsbär och mötte en god vän på vägen, som hade läst min blogg och varit och handlat… just körsbär. Hon tipsade att man kunde frysa in dem en och en i iskuber och lägga i drinkar. Det låter ju festligt och blir säkert både vackert och gott.
For en omväg runt Ersboda och in på Plantagen, där jag fick ångest av alla julprylar, men också lite pysseltips och när jag sedan kom ut från Willy:s var det redan mörkt. Som sagt, det har varit en dyster dag.

I kväll är det danstema på TV2. Det gillar jag. Nu sitter jag och väntar på att min kompis ska ringa, så vi får skvallra lite om veckan som varit. 
 
Jag köpte Kornris i veckan och när jag skulle berätta det sa jag hela tiden ‘korngris’. Klarar ni av att säga ‘kornris’ ?
Kornris är faktiskt riktigt gott. Det smakar ett steg mustigare än bovete. Jag åt det med fisk.

Fortfarande hänger några vackert röda löv kvar på Aroniabusken.



 
Ha en lugn lördagskväll <3
 

10 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2011-11-05 17:45)
    I går kväll blev jag sugen på något gott och snabbtinade några körsbär i mikron. De blev varma och saftiga och smakade ljuvligt med en klick glass…
    Kram

  2. Anders

    Trots dess dystra inramning så är allhelgonahelgen en fin tradition. Den ger en anledning att minnas dem man mist och påminner en om att bättre uppskatta det man har.

    PS: Matvete är också gott, särskilt om man kokar det i buljong i stället för salt.

  3. Marja Granqvist

    Svar till Anders (2011-11-05 18:43)
    Javisst. Det var väl vädret som gjorde mig så dyster.
    Matvete är också gott, men kornriset är lite mer att tugga på.
    Ha en bra helg!

  4. Babs

    Hoppas att kvällen blev ljusare!
    Jag älskar såna där lådor med små fack där man kan organisera upp det man har av diverse smått och gott.
    Kram

  5. Sus

    Jag var till Skogskyrkogården och mina föräldrars grav i går. Det var så vackert med alla ljus, en stilla jazzkonsert och tusentals människor som mindes sina döda. Men visst blir man vemodig. Mörkret faller och livet varar inte för evigt. Men vår kärlek är så stark.
    Kram

  6. Marja Granqvist

    Svar till Babs (2011-11-06 09:24)
    Ja, det blev bättre. Jag satt framför TV:n och sorterade. Samtidigt fick jag en genomgång av vad jag har samlat på mig. Nu tror jag att jag har ordnat det riktigt praktiskt för mig. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.