Marja

Den långa resan.

Ett mysterium.

 I lördags hände något väldigt mystiskt. Jag satt i soffan och pratade i telefon med min kompis med blicken mot strykbrädan, som stod uppställd mot dörrkarmen i väntan på att jag skulle stryka tvätthögen på stolen bredvid.
Plötsligt skakade brädan till i sidled, fram och tillbaka och så snabbt att jag såg den dubbelt. Jag hann tänka att nu håller jag på att få en stroke eller liknande, när brädan ställde sig upp och föll framåt i ultrarapid, för att landa på golvet med en hiskelig smäll. Jag flämtade till och min kompis frågade vad det var för oljud. Hon trodde att något rasade från mitt diskställ, som vanligt.
Det var mycket mystiskt. Strykbrädan hade stått där hela dagen, inget hände som kunde få huset att skaka… jag fattade ingenting. Jag undrar om inte den där kärringen jag skrev om i fjol har flyttat in till mig igen. 
 
I dag har jag varit typiskt måndagstrött. Min mage har varit orolig och jag har funderat på om jag ätit något olämpligt de senaste dagarna. Det enda utöver det vanliga är det jag svalde ner hos tandläkaren. Jag sväljer tvångsmässigt ner allt som hamnar i munnen under behandlingen, så jag måste ha den där spiralsugen i munnen hela tiden och det visste inte den nya tandläkaren. Hmm.

Jag tog på mig i alla fall och gick ut med soporna. Det var HALT på gården. Nu börjar den där tiden då man går och krullar tårna i skorna och spänner alla muskler. Cykeln såg lite frusen ut, så jag tänkte ställa in den i cykelförrådet. Jag ledde den och gick långsamt och försiktigt med hasande steg och när jag stannade till utanför förrådet hörde jag någon utbrista bakom mig: “Oj, så skönt… jag trodde du skulle ut och cykla!” Ljudlöst, som en skyddsängel, hade en av grannarna gått efter mig med hjärtat i halsgropen och hon hade säkert varnat mig om jag hade stigit på cykeln.
 
I går jobbade jag med nyckelskåpet jag köpte på Biltema. Det kommer att bli så fint. I kväll ska jag dekorera det och sen ska ni få se.
Jag funderar på en sak och behöver hjälp. Jag ska provgöra ett kort/ liten tavla med aluminiumtejpen och vill gärna ha ett ord på det. Ge mig förslag på ett kort ord med tre-fyra bokstäver på svenska, finska, engelska, franska eller latin. Här hemma har jag redan HEJ och KOM. Jag vill ha ett ord som säger något eller sätter i gång tankarna. 
 
Jag hade förstås kameran i fickan när jag var ute och förundrades än en gång över att naturen är så fascinerande vacker ända in i döden. 


 
 

Ha en fin måndagskväll <3