Marja

Den långa resan.

Nu är det vinter!

 
Nu är det vinter. Vi har vacker vit snö och minus 10-12 grader. Solen tittade till och med upp över horisonten en kort stund. Nu går vi mot ljusare tider, så det kan bara bli bättre.

En helg till och sedan börjar vardagslunken och rutinerna. Jag har lyckats vända på dygnet igen och hinner inte sova så mycket. I natt satt jag vid fönstret och väntade på att den där katten skulle smyga förbi på parkeringen… men den kom inte! Är det för mycket snö för den, eller har det månne hänt något? 
Somnade sent omsider och vaknade alltför tidigt, stressad över att inte hinna ut innan solen försvann. Lite hann jag ändå se av den, på avstånd. Här lyser den på vägbygget för Norra länken, som kommer ut ur I20-skogen.

Det är som vackrast ute nu. Snön är vitare än vit… vad kallar man den icke-färgen? Kritvit, vitvit, snövit? Jag försökte supa in den med ögonen och lagra i minnet.
Det här ser jag direkt jag kommer ut genom dörren.

Och detta finns omedelbart utanför mitt vardagsrumsfönster.

I morgon ska jag städa undan julen. Upptäckte härom dagen att julgranen fått nya dekorationer. Tre små grisar fanns plötsligt där. En av dem syns till höger om den lilla väskan. Några band och tags från julklapparna hade också hängts/kastats upp. Allt klär en skönhet, eller hur?
 
Jag är så himla sömnig just nu, men jag ska inte sova utan sätta mig vid köksbordet och scrappa något till Pysselhäxornas januariutmaning. Vi ska tänka nyår. Jag tänker fest, glitter och glamour… och silver. Det ska bli aluminiumtejp. Äntligen!

Ha en fin Trettondagskväll <3

 

6 kommentarer

  1. Maria Lundmark Hällsten

    Bländade vit…kanske, eller Väteperoxidvit, haha… nä jag bara surrar. Fina bilder har du då tagit. Själv ska jag vänta till tjugonde Knut, då åker granen ut, eller ner i källaren. Ha en trevlig kväll, du med.

  2. Babs

    Bländande vit tycker jag att den är, så vackert det ser ut men här lyser den fortfarande med sin frånvaro.
    Hoppas du fick något gjort i sena natten trots att John Blund redan hälsat på.
    Kram

  3. Helena Nilsson Springare

    Ja, det är ju så dax NU.. när man börjar längta efter våren *skrattar* Vi kanske får ha snö ända fram tills i juni som det var i Gällivare när jag var liten! Julen har jag städat bort jag med 🙂 Kram

  4. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-01-08 19:33)
    Fast innan våren kommer måste man ju bara ha lite vinter… annars blir det alldeles tokigt. Var precis ute en sväng och det är så himla vackert nu, men fick samtidigt en overklighetskänsla… när hände det här?:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.