Marja

Den långa resan.

Färdigtjatat om tejpen.

Nu har jag tjatat tillräckligt om den där aluminiumtejpen, så nu ska ni få se vad man kan göra. 
Jag har ingen tidigare erfarenhet av den, annat än att jag sett på en instruktionsvideo på Youtube, samt några färdiga alster på bild. Principen är att man fäster saker som står upp eller har struktur på ett papper, täcker allt med bitar av aluminiumtejp (finns på byggavdelningar på vuxendagis), formar konturerna med ett trubbigt verktyg och målar med svart akrylfärg, som genast torkas bort.
 
Jag började med ett kort till Alla Hjärtans Dag. Jag använde målarnät (finns på rulle), metallnät, ett papphjärta, en nyckel och lite metallskrot. Min svarta akrylfärg hade torkat, så jag blandade brunt och rött och tycker det blev ganska häftigt.
 
 

Sen skulle jag göra en layout med ett svart-vitt kort av Ronja och tänkte mig en ram av aluminiumtejp runt det. Jag tog en passepartout och klädde den med tejpen. Det var en hel del trixande och den blev alldeles för stor och tjock. Det får bli en tavelram i stället. Jag provade att måla den med stämplar och tog brun, röd och svart och duttade runt. Det blev en spännande kopparfärgad metallic-look. 
Här har jag ställt den färdiga passepartouten framför en vanlig ram.
 
 

Nu ska jag fortsätta klura på hur jag ska göra på layouten.

Ha en fin lördagskväll <3  
 
 
 
 
 
 

 

6 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    Men så läckert! jag som var på gubbdagis igår och köpte lite grejor för att börja scrappa i min lilla trädgårdsbok…. Det får nog bli ett nytt besök där till veckan, kul att prova på och sådan personlig fotoram det blev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.