Marja

Den långa resan.

Min tjuvaktiga ficka.

I dag hände något verkligen lustigt. Jag var på Coop och handlade som vanligt och sen gick jag till Apoteket. När jag kom ut därifrån och skulle ta upp vantarna ur kappfickan, kände jag något runt och glatt och se… där låg en stor tomat!
Jag började genast spana efter den dolda kameran. Hur i friden hade tomaten hamnat i min ficka? Har jag blivit senil och gör saker jag inte är medveten om?
Javisst, jag köpte tomater och stod som vanligt och valde omsorgsfullt dem jag ville ha. De ligger ju alltid längst upp i högen och jag hade väl stått för nära kanten och sträckt på mig, så att den här tomaten hade rullat ner i min ficka. Jag hade alltså gått omkring på Coop, genom kassan, stått och pratat på Apoteket… hela tiden med en stor röd tomat i fickan… kanske synlig till och med. 
Nej, jag gick inte tillbaka med den, utan är nu en ofrivillig tjuv, eller snarare drabbad av en tjuvaktig ficka. *Jag sjunger: Vad har du i fickan, Marja?* 
 
Ett riktigt bekymmer i dag blev hur jag skulle kunna hjälpa det stackars lilla äppelträdet, som i morse fick ett stort snöblock på sig.
 

När jag kom hem, tog jag snöskoveln och försökte slå sönder blocket, för det låg mot och tryckte på trädet. Jag kunde inte klättra tillräckligt högt i snöhögen för att nå som jag ville, men jag slog bort en del. Nu är trycket inte lika hårt. 
Hur ska det gå för äppelträdet när jag flyttar?  
 
Tyvärr blev det ingen vattengympa för mig i kväll. Jag har ett inflammerat öga och vill inte riskera en hornhinneinfektion igen, så jag stannade hemma. Dessutom fick jag faktiskt ont i knät efter fallet i förgår och det blev inte bättre efter att jag halkat omkring på de moddiga trottoarerna i går kväll. Efter årsmötet med Reumatikerföreningen promenerade jag till Vasaplan för att få lite frisk luft och eftersom det hade snöat (igen) och inte var plogat, var det lite knöligt att gå.

Jag hade lite tid innan bussen gick och hann ta några bilder på Isbaren utanför Teatercafét. Konstruktionen är snö och tältduk, fönster och bardisken där inne är av is. Baren var tyvärr stängd, så jag kunde inte gå in och fota.

 
 
Ha en trevlig torsdagskväll <3 

 

10 kommentarer

 1. Inga-Britt Gustavsson

  Det där med tomaten var roligt .. Men man kan råka ut för värre saker .. Min svärmor var en gång med en syster på Domus och provade handväskor , du vet så där hänga den på armen .. Men eftersom det kom lite prat i vägen glömde dom bägge att hon hade väskan på armen och upptäckte till sin förskräckelse när dom var ute att hon bar på 2 väskor !!
  Det var tiden före såna här larmknappar .
  Dom fick med stor möda smyga in väskan igen till affären under stor vånda !!!

 2. Babs

  Vilken fin isbar!
  Skrattar åt tomaten, min man blir alltid väldigt frånvarande när han pratar i telefon. Vi var på ett varuhus och mobilen ringer, han står då och håller i en liten strömkontakt, när han plockar upp luren så åker den ned i fickan, som tur var så såg jag det och han fattade ingenting när han hittade den i sin ficka.
  Tur att du finns som tänker på det lilla trädet.
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.