Marja

Den långa resan.

Bye,bye halsduksbitar.

I dag tog jag bussen till Strömpilen och Viva Resurs för att lämna över mina två halsduksrullar till Ritva. Min kompis skrattade gott i går kväll, när jag sa att jag skulle sätta väckarklockan, så jag skulle hinna dit före lunch.
15 meter färggrann halsduk har det blivit och Ritva tog ett kort på mig med den i famnen. Titta in på hennes blogg så får ni se http://blogg.vk.se/Velilasstickblogg/2012/03/05/fick-besok-pa-jobbet-idag-627800. Lite tråkigt var det att skiljas från den, men jag håller ju redan på med en ny. Riktigt kul var det att träffa Ritva och höra henne tala så entusiastiskt om detta roliga projekt.
Många har frågat mig vad som ska hända med halsduken när den utvärderats och förevisats (hösten 2014) och planen är att den ska omvandlas till halsdukar och filtar till ett barnhem i Ryssland. Kan ni tänka er vilka färggranna filtar det kommer att bli. Något som säkert eggar fantasin hos många barn.

Sen gick jag till ICA-Maxi och där träffade jag en f.d. granne, som flyttat från Mariedal för inte så länge sedan. Vi satt och pratade flytt en lång stund, innan vi kom på att vi ju skulle gå och handla också. 

Ett tips på mumsig sockerfri eftermiddagsfika. Cream Crackers, Cantadou mjukost med pepparrotsmak och skivade jordgubbar (eller äpple, päron m.m.).

Ha en trevlig måndagskväll <3 

 

8 kommentarer

  1. Ritva

    Hej Marja!! Vilken tur att du kom förbi på jobbet innan lunch, för på em hade jag möte…och då hade jag inte hunnit få träffa dej. Du gav mej hela 15,60meter halsduk!! TUSEN TACK!! Jag brinner väldigt mycket för detta projekt för vi ska ju både slå ett rekord och skänka filtar & halsdukar till barnhem i ryssland =) =) Känns sååå bra att få ge något till dom behövande…och att det är såå många som delar min uppfattning är bara så underbart!! Hör bara av dej då du behöver få mer garn =)
    Många Kramar//Ritva

  2. Marja Granqvist

    Svar till Ritva (2012-03-05 20:39)
    Jag stöder projektet till 100% och vi kommer nog att ses fler gånger när jag kommer i samma ärende.:)Jag gillar att sticka och detta är ju perfekt när man ser på TV. Kram

  3. Maria Lundmark Hällsten

    Jag har aldrig läst så noggrannt om vad allt detta skulle bli… världens längsta halsduk tänkte jag, men nu ser jag ju att det dessutom går till ett välgörande ändamål… härligt Marja, och alla ni andra som donar och fixar!

  4. Marja Granqvist

    Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-03-06 15:59)
    För mig passar det jättebra just nu att ha något i händerna i flyttångesten. Dessutom blev jag av med alla mina restgarner som låg och skräpade och de som gett mig sina restgarner är också glada att bli av med dem. Så nyttan är flerbottnad.
    Kram

  5. Helena Nilsson Springare

    Flitigt må jag säga 🙂 Ungarna kommer säkert att digga det där. Barni ryssland har det nog inte så färgglatt kan jag tänka.

    Hmm.. vad sugen på jordgubbar jag blev helt plötsligt *skrattar* Såg gott ut, det där ska jag testa!! Kram på dig Marja 🙂

  6. Marja Granqvist

    Svar till Helena Nilsson Springare (2012-03-06 20:44)
    Ja,färgglatt kommer det att bli.:)
    Jag köpte bautastora (genmanipulerade?) jordgubbar på ICA-Maxi för 10 kr asken. De var faktiskt riktigt goda trots allt.:) Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.