Marja

Den långa resan.

Hoffmans droppar och en jeanssoffa.

Jag köpte en fotkräm som innehåller Aloe Vera, Cocoa butter och Eukalyptus. Bra, tänkte jag, mjukgörande och friskt doftande, kanske rent av lite svalkande. Jag gillar eukalyptus i halstabletter och tuggummi och väljer oftast den smaken framom andra smaker.
Till min förvåning luktade krämen STARKT och inte av eukalyptus. Hela rummet fylldes av lukten och jag förflyttades tillbaka till barndomens kamferdroppar. Har ni som är tillräckligt gamla något minne av dem? Jag minns att när jag inte kunde sova, eller fick hjärtklappning, kom mamma med en sockerbit med några droppar kamfer på. De lugnade. 

Kamfer var tydligen ett universalmedel förr och användes både som hjärtstärkande, lugnande och antiseptikum. Hoffmans droppar var något man kunde köpa på apoteken ända in på 1970-talet. De innehöll ursprungligen starksprit och eter, men senare blandades även kamfer i. Jag undrar om man kan köpa något liknande på hälsokostaffären i dag? Jag har ett svagt minne av att man kunde köpa ett tyskt preparat på Sokos i Finland för några år sedan, som påminde om Hoffmans droppar.
 
Till slut blev jag så besvärad av den starka eukalyptuslukten, den följde med i näsborrarna hela dagen, så nu har jag köpt en ny fotkräm, som luktar lavendel. Bara så ni vet.

Visst är det vår i luften nu? Jag hade kunnat ta ut cykeln för flera dagar sedan, men just nu njuter jag av att kunna gå på barmark utan att vara rädd för att halka. Det är den fulaste tiden nu, med svart snö och grus och damm överallt, men tanken slog mig när jag var ute och travade att jag inte skulle vilja bo någon annanstans där man inte kan uppleva växlingarna mellan årstiderna. Variationen gör att man inte hinner bli less på en årstid, men ändå börjar längta efter nästa. 

MIO hade de en soffa sydd av gamla jeansplagg. Fickor och nitar fanns kvar, så det såg ut som en massa plagg kastats över soffan hipp som happ. Ganska läckert.

 
Ha en skön tisdagskväll <3

 

6 kommentarer

 1. Marja Granqvist

  Svar till Anne-Marie Mäkelä (2012-03-27 19:27)
  Ja, fast lavendel kan också lukta starkt ibland just i krämer. Den här beställde jag från Yves Rocher och den är diskret och fin. Kram

 2. Maria Lundmark Hällsten

  Det var en cool soffa 🙂 Jag läser din blogg från igår och ser att jag ju inte är ensam om felen, nä det är vk som fått frispel, och felmeddelandet poppar upp någon gång då och då. Ha det gott!

 3. Marja Granqvist

  Svar till Maria Lundmark Hällsten (2012-03-27 20:23)
  Ja, soffan är riktigt cool. Man kan sticka in handen i fickorna här och där. Perfekt att gömma saker i.:)
  Man skulle ju tycka att Vk skulle ha fixat felmeddelandet vid det här laget…hmm.:(
  Kram

 4. Babs

  Å javisst kommer jag ihåg kamferdroppar.
  Lavendel låter som en godare doft.
  Skulle nog inte klara av en sån där soffa för jag skulle nog försöka plocka bort jeanskläderna hela tiden.
  Kram

 5. Marja Granqvist

  Svar till Babs (2012-03-28 11:55)
  Lavendel är lite mildare och doftar skönt i rummet också efteråt… annat var det med den andra lukten. Luktade sjukhus.
  Jag tror att jag skulle roa mig med att gömma saker i alla fickorna på soffan.:)
  Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.